Diploma universitari en gestió per a l'atenció centrada a la persona

atencio-centrada-persona.jpg
Curs 2023/24 (1a edició)

Modalitat: Semipresencial

Crèdits: 30 ECTS

Idioma: Castellà

Durada: De novembre 2023 a abril 2024

Horari: Divendres de 16 a 21h. Dissabtes de 9 a 14h i de 16 a 20h

Preu: 132€/ECTS (1r curs). El preu no inclou taxes i preinscripció

Preinscripció: Oberta

Matrícula: Oberta a partir del 30 d'abril de 2023

Preinscripció Matrícula Calendari

Sol·licita informació

Presentació

Aquesta formació capacita professionalment per a l’aplicació i desenvolupament de l'atenció centrada en la persona des de la gestió en entorns residencials destinats a les persones grans.

Formació d'interès en serveis socials 

Objectius

  • Descriure la nova realitat de l'envelliment i el seu context sociocultural per promoure una atenció de qualitat en el sector residencial i de serveis.
  • Ser sensible a les necessitats de les persones grans, mostrant flexibilitat i respecte a la diversitat i fomentant la seva autonomia.
  • Dissenyar un model de gestió de serveis gerontològics orientat a satisfer les necessitats dels usuaris tenint en compte la complexitat del procés d'envelliment. 
  • Aplicar metodologies de gestió de recursos assistencials per a persones grans orientats a promoure la seva autonomia. 
  • Desenvolupar un criteri professional de caràcter ètic davant les polítiques socials dirigides a les persones grans
  • Dissenyar, aplicar i avaluar projectes i activitats de forma eficaç a partir de la integració dels continguts adquirits al llarg del màster. 
  • Desenvolupar habilitats directives orientades al treball en equip i a l'establiment de xarxes de col·laboració interdisciplinària. 
  • Desenvolupar la capacitat d’innovació i d’emprenedoria en la gestió d’entitats socials per a les persones grans.

Pla d'estudis

Expert Universitari en Atenció Centrada en la Persona (15 ECTS)
Mòdul 1: Perspectiva biopsicosocial de l’envelliment (3 ECTS)
Mòdul 2: Atenció centrada en la persona (6 ECTS)
Mòdul 3: Ètica aplicada a les organitzacions i bioètica (3 ECTS)
Mòdul 4: Habilitats de relació d'ajuda a persones amb dependència (3 ECTS)

Expert Universitari en Gestió de Residències i Altres Recursos per a les persones grans (15 ECTS)
Mòdul 5: Habilitats directives (6 ECTS)
Mòdul 6: Qualitat als recursos assistencials (3 ECTS)
Mòdul 7: Gestió dels recursos humans (3 ECTS)
Mòdul 8: Organització i administració financera (3 ECTS)

Metodologia

Combina l’estudi de temes teòrics i la realització d’exercicis pràctics vinculats a casos i situacions reals. Per treballar cadascun dels mòduls es realitzen diferents activitats que, integrades dins l’avaluació continuada, permeten el desenvolupament de les habilitats i capacitats de cada estudiant.

Pràctiques

Les pràctiques d'aquesta titulació estan incloses en les dinàmiques de les sessions presencials.

Sortides professionals

Pertany a l'àmbit de gerontologia i autonomia personal, que promou l'autonomia personal de les persones grans amb eines de gestió de residències. Les sortides professionals són:

  • Direcció i gestió de centres per a les persones grans.
  • Atenció i assistència socioeducativa a les persones grans.

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

Montserrat Garcia Oliva

Dra. en Antropologia Social i Cultural (URV). Màster en Gerontologia Social (UAM). Direcció i docència en postgraus amb temàtica específica sobre persones grans en universitats estatals i estrangeres. Gestió en recursos i serveis per a persones grans. Directora del grau en Educació Social i directors del programa Universitat per a Gent Gran. Docent de l’assignatura Persones Grans i Salut Comunitària a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).

Més

DOCENTS

Pere Mora Ticó. Doctor en Geografia (UAB). Llicenciat en Història Contemporània i en Geografia (UAB). Màster en Iniciació en la Investigació en Història Contemporània (UAB). Ha estudiat Direcció i Gestió del Màrqueting i Direcció de l’Equip de Vendes a l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE). Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL) i director del màster universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials.

Xavier Paradell Fernández. Llicenciat en Ciències Empresarials i màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per ESADE i per la Universitat Politènica de Catalunya (UPC). Professor associat d’ESADE. Consultor Gerent de xpfConsulting, especialitzat en el sector d’atenció a les persones grans. Director tècnic en centres del grup Vibentia.

Mònica Utrera. Doctora en Direcció i Administració d’Empreses (PhD & DBA). Llicenciada en Filosofia. Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA). Màster en Direcció de Recursos Humans. Màster en Direcció de Màrqueting i Publicitat. Màster en Formació del Professorat. Professora a Aden Business Sccool, Esade Business School, Euncet Business School i Fundació Pere Tarrés. Col·labora per a diverses empreses des de l’any 2000 desenvolupant els rols de HR Interim Manager, consultora en HR, docent, mentora, Executive Coach i DirHH©.

Alícia Artiaga i Porcar. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF). Responsable d’Administració i Finances d’Amnistia Internacional Catalunya. Administradora del Patronat de la Fundació Comtal del Casc Antic de Barcelona. Professora del Departament de Gestió de l’Institut de Formació i dels postgraus en Gestió de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR