Diploma universitari en gestió per a l'atenció centrada a la persona

atencio-centrada-persona.jpg
20/22 (1a edició)

Modalitat: Semipresencial

Crèdits: 30 ECTS

Idioma: Castellà

Durada: De novembre 2020 a juny 2022

Horari: Divendres de 16 a 21h. Dissabtes de 9 a 14h i de 16 a 20h

Preu: 125€/ECTS (1r curs). El preu no inclou taxes i preinscripció

Matrícula: Tancada

Admissió i preinscripció Matrícula Calendari

Sol·licita informació

Presentació

Aquesta formació capacita professionalment per a l’aplicació i desenvolupament de l'atenció centrada en la persona des de la gestió en entorns residencials destinats a la gent gran.

Formació d'interès en serveis socials 

Objectius

  • Descriure la nova realitat de l'envelliment i el seu context sociocultural per promoure una atenció de qualitat en el sector residencial i de serveis.
  • Ser sensible a les necessitats de la gent gran, mostrant flexibilitat i respecte a la diversitat i fomentant la seva autonomia.
  • Dissenyar un model de gestió de serveis gerontològics orientat a satisfer les necessitats dels usuaris tenint en compte la complexitat del procés d'envelliment. 
  • Aplicar metodologies de gestió de recursos assistencials per a gent gran orientats a promoure la seva autonomia. 
  • Desenvolupar un criteri professional de caràcter ètic davant les polítiques socials dirigides a la gent gran. 
  • Dissenyar, aplicar i avaluar projectes i activitats de forma eficaç a partir de la integració dels continguts adquirits al llarg del màster. 
  • Desenvolupar habilitats directives orientades al treball en equip i a l'establiment de xarxes de col·laboració interdisciplinària. 
  • Desenvolupar la capacitat d’innovació i d’emprenedoria en la gestió d’entitats socials per a la gent gran.

Pla d'estudis

Expert Universitari en Atenció Centrada en la Persona (15 ECTS)
Mòdul 1: Perspectiva biopsicosocial de l’envelliment (3 ECTS)
Mòdul 2: Atenció centrada en la persona (6 ECTS)
Mòdul 3: Ètica aplicada a les organitzacions i bioètica (3 ECTS)
Mòdul 4: Habilitats de relació d'ajuda a persones amb dependència (3 ECTS)

Expert Universitari en Gestió de Residències i Altres Recursos per a la Gent Gran (15 ECTS)
Mòdul 5: Habilitats directives (6 ECTS)
Mòdul 6: Qualitat als recursos assistencials (3 ECTS)
Mòdul 7: Gestió dels recursos humans (3 ECTS)
Mòdul 8: Organització i administració financera (3 ECTS)

Metodologia

Combina l’estudi de temes teòrics i la realització d’exercicis pràctics vinculats a casos i situacions reals. Per treballar cadascun dels mòduls es realitzen diferents activitats que, integrades dins l’avaluació continuada, permeten el desenvolupament de les habilitats i capacitats de cada estudiant.

Pràctiques

Les pràctiques d'aquesta titulació estan incloses en les dinàmiques de les sessions presencials.

Sortides professionals

Pertany a l'àmbit de gerontologia i autonomia personal, que promou l'autonomia personal de la gent gran amb eines de gestió de residències. Les sortides professionals són:

  • Direcció i gestió de centres per a la gent gran.
  • Atenció i assistència socioeducativa a la gent gran.

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

Montserrat Garcia Oliva

Doctora en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Rovira i Virgili. Màster en Gerontologia Social per la Universitat Autònoma de Madrid i llicenciada en Historia i Geografia per la Universitat de Barcelona. Experta en gent gran, gestió i polítiques socials i en l’acció social. Direcció i docència en postgraus amb temàtica específica de gent gran a universitats estatals i estrangeres. Directora del grau d’Educació Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Universitat Ramon Llull.

COORDINACIÓ

Irene Fernández Juncosa

Postgrau en Coaching en l’Àmbit Socioeducatiu per la Universitat Ramon Llull i postgrau en Assessorament financer per la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Models i Estratègies d’Acció Social i Educativa en Infància i Adolescència i graduada en Educació Social per la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull. Llicenciada en Investigació i Tècniques de Mercat per la Universitat de Barcelona. Actualment és professora associada a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull i doctoranda al programa de doctorat de la Facultat de Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Anar a Persones i equips

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR