Kits digitals: capacitació educativa per integrar la tecnologia

Com aplicar l'acció digital (artistem) a totes les seccions o departaments de la Fundació Pere Tarrés per il·lustrar la potencialitat i extrapolaritat de la teva disciplina en tots els segments horitzontals i verticals del món actual (vegeu IoT).

Arduino

Arduino

Es tracta d'un microcontrolador (una placa), una plataforma de prototips d'electrònica amb un codi de programació obert (open-source) i una comunitat. Està pensat perquè es pugui fer servir de forma fàcil i flexible en una multitud de projectes com ara construir un instrument electrònic, robots, un llum de colors, un mesurador de soroll, entre d’altres. Arduino compta amb nombroses llibreries i permet introduir-nos en la programació d'una forma prou fàcil. A més, existeixen aplicacions compatibles per programar mitjançant objectes.

Bitbloq i Mblock

Bitbloq i Mblock

És una eina creada per usar-se conjuntament amb una placa reprogramable d'Arduino. L'objectiu és programar per blocs una sèrie d'instruccions perquè siguin introduïdes a la placa i, connectant sensors i actuadors, es reprodueixi físicament el que s’ha programat.

Scratch

Scratch

És un projecte educatiu de llenguatge de programació creat pel grup Lifelong Kindergarten, MIT Media Lab a Massachusetts. Està basat en el llenguatge de programació LOGO. És molt fàcil de fer servir i intuïtiu per a infants a partir dels 5 anys (Scratch Jr) i 8 anys (Scratch). Permet crear històries interactives, videojocs, etc.

App Inventor

App Inventor

És un entorn de desenvolupament de programari creat per Google Labs per a l'elaboració d'aplicacions destinades a sistema operatiu Android. L'usuari pot, de forma visual i a partir d'un conjunt d'eines bàsiques, anar enllaçant una sèrie de blocs per crear l'aplicació.

DEMANA MÉS INFORMACIÓ | * Camps obligatoris

Dades de contacte

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal