Expert universitari en gestió de residències i altres recursos per a persones grans

Curs 2023/24 (1a edició)

Modalitat: Semipresencial

Crèdits: 15 ECTS

Idioma: Castellà

Durada: Febrer - abril 2024

Horari: Divendres de 15.30h a 20.30h. Dissabtes de 9.00 a 14.00h i de 16 a 20h

Preu: 132€/ECTS. El preu no inclou taxes i preinscripció

Preinscripció: Oberta

Matrícula: Oberta a partir del 30 d'abril de 2023

Preinscripció Matrícula Calendari Sol·licita informació

Presentació

Aquesta formació orienta la carrera a la gestió de centres i serveis per a les persones grans. S’obtindran eines per dirigir centres i coordinar equips de treball, combinant aprenentatges vinculats a la direcció tècnica i assistencial.

Els estudis de gerontologia tenen un ampli recorregut de més de 17 anys a través de la realització de postgraus a nivell nacional i internacional, tant en format semipresencial com en format online.

Formació d'interès en serveis socials 

Recomanat per:

Campus Feate

Objectius

 • Dissenyar un model de gestió de serveis gerontològics orientat a satisfer les necessitats dels usuaris tenint en compte la complexitat del procés d’envelliment, el model d’atenció centrada en la persona i la millora contínua a través dels processos de qualitat.
 • Desenvolupar habilitats directives orientades al treball en equip i a l’establiment de xarxes de col·laboració interdisciplinària en el marc de la gestió dels recursos humans.
 • Adquirir o complementar un mínim de coneixements vinculats a la gestió financera.

Pla d'estudis

Mòdul 1: Habilitats directives

 • Funcions i Responsabilitats del Director d’un centre i/o servei
 • Definir un model de centre: Organització, missió i estratègia
 • Planificació Estratègica
 • El Pla de màrqueting

Mòdul 2: Qualitat als recursos assistencials

 • Models de gestió de la qualitat
 • Normes de referència dels sistemes de qualitat
 • Sistemes d’avaluació de la qualitat
 • Anàlisi d’instruments d’observació i valoració

Mòdul 3: Gestió dels recursos humans

 • La gestió de les persones
 • El desenvolupament de les persones
 • L’organització del treball
 • Motivació del personal, lideratge i habilitats directives
 • Legislació laboral

Mòdul 4: Organització i administració financera (3 ECTS)

 • Administració i comptabilitat
 • Principals eines de gestió financera i econòmica.

Metodologia

Combina l’estudi de temes teòrics i la realització d’exercicis pràctics vinculats a casos i situacions reals. Per a treballar cadascun dels mòduls es realitzen diferents activitats que, integrades dins de l’avaluació continuada, permeten el desenvolupament de les habilitats i capacitats de cada estudiant. L’aula virtual compta amb materials documentals i audiovisuals amb els continguts essencials de cada mòdul. A més a més, s’ofereixen classes sincròniques per a complementar la formació a distància.

Pràctiques

En aquesta titulació no hi ha pràctiques, estan incloses en les dinàmiques de les sessions.

Sortides professionals

Les sortides professionals es focalitzen en la dirección i gestió de centres i recursos per a persones grans des d’un model d’atenció centrada en la persona.

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

Montserrat Garcia Oliva

Dra. en Antropologia Social i Cultural (URV). Màster en Gerontologia Social (UAM). Direcció i docència en postgraus amb temàtica específica sobre persones grans en universitats estatals i estrangeres. Gestió en recursos i serveis per a persones grans. Directora del grau en Educació Social i directors del programa Universitat per a Gent Gran. Docent de l’assignatura Persones grans i Salut Comunitària a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).

Més

DOCENTS

Pere Mora Ticó. Doctor en Geografia (UAB). Llicenciat en Història Contemporània i en Geografia (UAB). Màster en Iniciació en la Investigació en Història Contemporània (UAB). Ha estudiat Direcció i Gestió del Màrqueting i Direcció de l’Equip de Vendes a l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE). Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL) i director del màster universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials.

Xavier Paradell Fernández. Llicenciat en Ciències Empresarials i màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per ESADE i per la Universitat Politènica de Catalunya (UPC). Professor associat d’ESADE. Consultor Gerent de xpfConsulting, especialitzat en el sector d’atenció a les persones grans. Director tècnic en centres del grup Vibentia.

Mònica Utrera. Doctora en Direcció i Administració d’Empreses (PhD & DBA). Llicenciada en Filosofia. Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA). Màster en Direcció de Recursos Humans. Màster en Direcció de Màrqueting i Publicitat. Màster en Formació del Professorat. Professora a Aden Business Sccool, Esade Business School, Euncet Business School i Fundació Pere Tarrés. Col·labora per a diverses empreses des de l’any 2000 desenvolupant els rols de HR Interim Manager, consultora en HR, docent, mentora, Executive Coach i DirHH©.

Alícia Artiaga i Porcar. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF). Responsable d’Administració i Finances d’Amnistia Internacional Catalunya. Administradora del Patronat de la Fundació Comtal del Casc Antic de Barcelona. Professora del Departament de Gestió de l’Institut de Formació i dels postgraus en Gestió de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR