Expert universitari en eines per a la intervenció socioeducativa per a professionals de l’acció social

22/23 (1a edició)

Modalitat: Online

Crèdits: 15 ECTS

Idioma: Castellà / Català

Durada: Octubre 2022 a febrer 2023

Horari: Divendres de 15.00 a 20.30h i dissabtes de 9 a 14h

Preu: 128€/ECTS. El preu no inclou taxes i preinscripció

Preinscripció: Tancada

Matrícula: Tancada

Calendari Sol·licita informació

Presentació

Dona eines per a treballar en equip. Desenvolupa habilitats cognitives, estratègies de gestió de les emocions i habilitats de comunicació que permetin afrontar adequadament les situacions professionals pròpies dels contextos socioeducatius. Capacita per a fer front a les dificultats professionals com a oportunitats d’aprenentatge i millora. S’adquireixen eines i estratègies per a la intervenció i habilitats per a la comunicació, fent especial atenció en l’autocura personal i en l'equip davant les necessitats i la gestió emocional pròpies de les relacions d’ajuda.

Objectius

 • Desenvolupar una visió àmplia dels factors socials i emocionals implicats en les situacions considerades crítiques en la praxi professional en contextos socioeducatius.
 • Incorporar al propi repertori competencial estratègies i tècniques útils provinents d’enfocaments diversos i aplicables en diferents tipologies de situacions.
 • Reforçar el criteri professional per a educadors socials i treballadors socials per analitzar situacions i prendre decisions a l’hora de prevenir i afrontar situacions de crisi o conflicte i millorar professionalment a partir d’elles.

Pla d'estudis

Mòdul 1: Eines per a aprendre i desenvolupar-se professionalment (2 ECTS)

 • Detecció de necessitats i proposta de treball

Mòdul 2: Counselling (2 ECTS)

 • Concepte, objectiu i finalitat
 • Fases del procés de counselling: autoexploració, autocomprensió, estratègies i pla d’acció
 • El counsellor
 • Aplicació i pràctica en exclusió social

Mòdul 3: Coaching en l’àmbit socioeducatiu ( 2 ECTS)

 • Concepte, objectiu i finalitat
 • Fases del procés del coaching: GROW
 • El coach
 • Aplicació i pràctica en la gestió d’equips de treball i la creativitat

Mòdul 4: Programació neurolingüística i mindfulness en l’àmbit socioeducatiu (2 ECTS)

 • Concepte, objectiu i finalitat
 • Habilitats de reconeixement de l’estat emocional propi i de l’altre
 • Lingüística i comunicació
 • Mindfulness o consciència plena

Mòdul 5: Acompanyament sistèmic i estratègic en contextos socioeducatius (2 ECTS)

 • Afrontar problemes i resistències: eines de l’abordatge sistèmic i estratègic
 • Afrontar l’hostilitat i les emocions desbordades: eines bàsiques de contenció física i emocional
 • Afrontar conflictes: eines pròpies de la mediació i els enfocaments restauratius

Mòdul 6: Intervenció en emergències i situacions de fort impacte emocional (2 ECTS)

 • Actuar davant les urgències: eines psicosocials per a situacions de fort impacte emocional

Mòdul 7: Seguiment del treball i elaboració de la proposta d’intervenció (3 ECTS)

 • Redacció i elaboració d’informes socials
 • Avaluació de propostes de millora

Posada en comú de bones praxis

Metodologia

En aquest postgrau es combinen les sessions expositives per part de professionals experts en les matèries que es presenten en el pla d'estudis amb un treball participatiu i d'anàlisi de les realitats professionals dels participats per a construir un projecte final de millora en el seu lloc de treball. Es fonamenta en un model d'investigació-acció, essencialment orientat a la millora reflexiva de la praxi professional. Hi ha sessions presencials quinzenals, que es combinen amb treball personal orientat a través del campus virtual. En les dues sessions finals, els estudiants presentaran propostes de millora professional.

Pràctiques

Les pràctiques d'aquesta titulació estan incloses en les dinàmiques de les sessions presencials.

Sortides professionals

Aquesta formació et capacita per a la utilització de diferents eines per a la intervenció socioeducativa.

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

Anna Ballesteros Urpí

Educadora social en l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil de l’Hospital Clínic de Barcelona. Directora dels postgraus en Petita Infància i en Eines per a la Intervenció Socioeducativa, Universitat Ramon Llull. Counselor per persones que viuen amb VIH/SIDA, Creación Positiva. Counselor d’adolescents i les seves famílies, Esperanza i Dept. de Justícia (NY, EUA). Directora de programa per persones amb VIH/SIDA, Circulo de la Hispanidad (Hempstead, EUA).

Més

DOCENTS

Dr. Paco López Jiménez. Doctor en Psicologia. Màster en Psicoteràpia Breu Estratègica pel Mental Research Institute of Palo Alto i el Centro di Terapia Strategica di Arezzo. Professor de la Facultat d’Educació social i Treball social Pere Tarrés – URL (Degà entre 2007 i 2017). Experiència en diversos projectes d’intervenció socioeducativa amb infància, adolescència i joventut. Docent i investigador en àrees relacionades amb la Psicologia social i la comunicació interpersonal.

Dra. Lisette Navarro-Segura. Diplomada en Educació Social, llicenciatura de Pedagogia i Doctorat en Pedagogía de la Universitat Ramon Llull. Es va especializar en coaching a l’Insituto Europeo de Coaching. Professora de la Facultat d’Educació Social y Treball Social Pere Tarrés-URL. Ha impartit docencia de les matèries d’Habilitats socials, Tècniques d’entrevista, Dinàmiques de grups, Infància y familia i Salut, sexualitat i relacions interpersonals en l’adolescència dels graus d’Educació Social i Treball Social.

És coautora dels llibres Intel·ligència professional. Ètica, emocions i tècnica en l'acció socioeducativa y Aprender para transformar. Propuestas prácticas de didáctica de la acción socioeducativa. També ha escrit diversos articles sobre competències professionals i habilitats socials i comunicatives.

Conxita Luna. Llicenciada en Psicologia. Educadora social pel CESC. Màster en Psicoterapia humanista. Màster trainer en PNL. Coach acreditada pel COPC. Postgrau en assessorament psicopedagògic (UAB). Postgrau en lideratge Psicosocial (U. Pompeu Fabra). Professora associada de la Facultat d’ Educació social i Treball social Pere Tarrés. Cap de Serveis Socials municipals.

Artur Roman Soler. Treballador Social. Mediador i Coordinador de Parentalitat. Practitioner en PNL. Expert en intervenció en crisis. Formador d’atenció psicosocial en emergències (UVIC, UAB, UPF, UdLl) Membre de ERIE Psicosocial de Creu Roja. Membre de la Comissió d’Emergències del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Va crear el primer equip d’atenció psicosocial de Catalunya i va ser el referent de la ERIE Psicosocial del 2000 al 2009. Ha participat en desenes d'emergències durant més de 20 anys i publicat diversos articles en revistes especialitzades.

Gemma Gonzalez. Diplomada en Educació Social i graduada en Treball Social per la Universitat Ramon Llull i llicenciada en Psicopedagogia per la Universitat Oberta de Catalunya. Sòcia i didacta a l’Associació Espanyola de Programació Neurolingüística (AEPNL). Màster Practitioner i Trainer en PNL, Epistemologia de la PNL i Màster en Hipnosi Ericksoniana i PNL (AEPNL). Màster en Psicoteràpia i Hipnosi Ericksoniana (I. Erickson Madrid) i membre de l’Associació Espanyola d’Hipnosi. Certificació Internacional en Generative Coaching (R. Dilts i S. Gilligan). Trance Camp (S. Gilligan). Psyh-K. Formadora, psicoterapeuta de PNL i hipnosi en persones drogodependents. Professora associada de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull. Treballadora social a CSMIA Gràcia i a la Unitat Hospitalària d’Hospital de Dia de Psiquiatria i Unitat de Subaguts, Germanes Hospitalàries.

Berta Boadas i Mir. Treballadora Social i Pedagoga. Professora i supervisora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Coordinadora d'Atenció Social a Fundació de l'Esperança de Fundació "la Caixa". Postgrau en Supervisió en serveis d'atenció a les persones de la URV. Formadora de professionals d'acció social i d'entitats educatives en els àmbits d'adopció, tècniques d'entrevista, elaboració d'informes i en temàtiques relacionades amb pobresa i exclusió.

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR