CURS 2024-2025    2a edició

Modalitat
Híbrid

Idioma
Castellà

Preinscripció
Oberta

Matrícula
Oberta

Crèdits
15 ECTS

Durada
Octubre 2024 - febrero 2025

Preu
132 €/ECTS. El preu no inclou taxes ni preinscripció
Matricula't abans del 15 de juliol i gaudeix del 8% de descompte

Oberta convocatòria de beques i ajuts 2024-2025

Aquesta titulació s’adreça a persones interessades a aprofundir en l’àmbit del lleure educatiu i l’acció sociocultural des de perspectives diverses (interculturalitat i immigració, inclusió social, arts i cultura, esports, animació turística, educació ambiental) i per a totes les edats.

OBJECTIUS

 • Analitzar els contextos socioculturals i sociopolítics i el paper del lleure educatiu i l’acció sociocultural per al desenvolupament econòmic i comunitari de les societats actuals.
 • Comprendre el fenomen del lleure educatiu i l’acció sociocultural com a resposta per a transformar estratègicament les persones, les comunitats i les ciutats.
 • Analitzar les polítiques de lleure educatiu i d’acció sociocultural per a la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones i de les comunitats.
 • Aprofundir en la dimensió universal del lleure educatiu i l’acció sociocultural i els diversos models existents.
 • Identificar projectes i accions per a la (re)construcció i la transformació de comunitats.
 • Conèixer estratègies i tècniques d’intervenció per a la innovació de projectes i activitats.
 • Comprendre i valorar les diferents capacitats personals i grupals, segons perspectives de gènere, cultura, educació i territori que afavoreixin el desenvolupament del lleure educatiu i de l’acció sociocultural des d’una mirada inclusiva.
 • Planificar i avaluar programes segons contextos i àmbits d’intervenció.

METODOLOGIA

Es combina el treball en l’aula virtual (participació en fòrums, discussió de casos i de supòsits pràctics, anàlisi de lectures...) amb dues sessions sincròniques: una a l’inici de cada mòdul, per contextualitzar-lo i presentar-ne els eixos conceptuals fonamentals; i una altra d’anàlisi de casos pràctics i de tancament de mòdul. La metodologia es fonamenta en un model d’investigació-acció, orientat a la millora reflexiva de la praxi professional.

PRÀCTIQUES

En aquesta titulació no es realitzen pràctiques.

SORTIDES PROFESSIONALS

Aquesta formació capacita per a dissenyar i implementar projectes de lleure educatiu i acció sociocultural  per part de diferents agents que treballen en aquest àmbit. Si ja estàs en actiu en el camp del lleure educatiu i l’acció sociocultural, aquesta formació millorarà les teves competències. Les sortides professionals són:

 • Aplicar recursos i tècniques de dinamització en l’àmbit del lleure educatiu i l’acció sociocultural.
 • Disseny i promoció de programes de lleure educatiu i d’acció sociocultural.
 • Direcció i gestió d’organitzacions i serveis de lleure educatiu i d’acció sociocultural.
 • Supervisió d’equips professionals.
 • Orientació, formació, intermediació i prospecció directa.

Preinscripció

Convocatòria
beques i ajuts 24-25

Sol·licita informació

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR