Desenvolupament de projectes de l’atenció de l’envelliment actiu

Més enllà de la gestió dels equipaments, alguns concursos ens permeten dissenyar i implementar projectes per millorar serveis que responen a necessitats específiques. Així, podem actuar de manera més personalitzada treballant en grups més petits i oferint una atenció centrada en la persona. Aquests projectes tenen com a destinataris persones grans la xarxa social de les quals sovint s’ha vist molt reduïda, a causa de problemàtiques de mobilitat, i necessiten acompanyament per a la realització d’activitats. Són programes amb graus de satisfacció molt elevats per part de les persones grans i de l’equip tècnic que hi participa.

Serveis

  • Fem salut a la piscina – Pla de Barris Sant Genís – la Teixonera
  • Anem! – Pla de Barris Sant Genís – la Teixonera
  • Projecte vulnerables – Horta Guinardó
  • Iniciatives del programa Promoció de Gent Gran del districte Les Corts
  • Col·laboració amb la MWC – Connectivitat de les persones grans per evitar l’aïllament

Objectius

Aquesta tipologia de projectes ens permet oferir serveis d’atenció i cura emocional a persones grans amb poca xarxa social. Amb ells fomentem projectes i programes de suport que ajuden a superar les barreres arquitectòniques i els problemes de mobilitat per tal de promoure la vinculació social. Un dels principals beneficis que busquem és millorar la percepció de la salut física i emocional percebuda de les persones grans que participen als programes.

Desenvolupament de projectes de l’atenció de l’envelliment actiu

Projectes destacats

“Fem salut a la piscina” és un projecte que ha ofert a persones de més de 65 anys i amb risc d’aïllament social la possibilitat de fer activitat física en grup en una piscina descoberta. Gestionat per la Fundació Pere Tarrés, és un projecte que forma part del Pla de Barris de Sant Genís i la Teixonera de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de l’Hospital de Sant Rafael. Aquesta activitat ha obtingut valors molt elevats de valoració quant a la coordinació, personal gestor i satisfacció. La mitjana de percepció de salut va pujar de 65 a 95 (escala del 0-100) de l’inici a final de curs.

La Fundació Pere Tarrés treballa per primer cop amb les “Caixes de vida” a través del projecte “Making Memories Matter”, impulsat per la Xarxa Europea de Reminiscència l’any 2004. El programa s’organitza per sessions d’artteràpia i treballs manuals per confeccionar una peça única a través del treball emocional. Són caixes confeccionades per la gent gran amb l’objectiu de reflectir-hi el seu passat i expressar les seves memòries i sentiments a través d’un suport visual i artístic i tècniques de reminiscència.

DEMANA MÉS INFORMACIÓ | * Camps obligatoris

Dades de contacte

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal