Qui som

Dr. Joan-Andreu Rocha Scarpetta | Degà

El Dr. Joan-Andreu Rocha Scarpetta és professor investigador de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull. Es va doctorar en Història (Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma) i en Ciències de la Comunicació (Universitat Abat Oliba de Barcelona). Té també un màster en Estudis Àrabs i Islàmics (Institut d’Estudis Àrabs i Islàmics de Roma) i un màster en Comunicació institucional (Barcelona). Va llicenciar-se en Història (Roma) i es va especialitzar en comunicació intercultural i geocultura. Actualment és degà i docent de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull, i professor invitat de la universitat Gregoriana (Roma), de la Universitat Europea (Roma) i de la Universitat de Teheran (Iran), amb les quals col·labora regularment.

A la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull és professor de l’assignatura de grau Competències interculturals per a la intervenció social. És docent de les assignatures de Geopolítica i de Comunicació intercultural al Màster en Desenvolupament, cooperació i acció comunitària i d’interculturalitat al Màster universitari en models i estratègies d’acció social i educativa en la infància i l’adolescència», així com al Postgrau en MENA.

Els seus interessos de recerca estan vinculats a la comunicació intercultural, el diàleg/pluralisme interreligiós, la geopolítica de la comunicació i de les cultures, i la cultura i mitjans de comunicació. És membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya des del 2012 i coordinador del Fons Filmogràfic de les Religions del Departament d’Afers Religiosos de la Generalitat.

Àmbits de coneixement

Comunicació intercultural · Migracions · Pluralisme cultural · Geocultura · Cultura i mitjans de comunicació · Societat i religió