Qui som

Dra. Anna Berga Timoneda | VicedeGana de Recerca

Experiència professional 

Professora titular de la Universitat Ramon Llull. Vicedegana de Recerca a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL, on és professora des de l’any 1993 i on ha exercit, entre d’altres, el càrrec de directora de la revista Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa, cap de l’Àrea de Màsters i Co-directora acadèmica del Màster Interuniversitari en Prevenció i Gestió de Riscos a la Comunitat (URL-UAB). 

Ha format part de l’equip rector de la Universitat Ramon Llull, com a vicerectora de Relacions Internacionals i Estudiants de la URL (2010-2012) i com a secretària general de la URL (2012-2023). Ha estat presidenta de la Comissió “Dones i Ciència” del Consell Interuniversitari de Catalunya (2013-2023). 

Ha estat membre del Jurat dels Premis Vallverdú d’Assaig de la Paeria de Lleida (2019-2023) i membre del Grup d’Expertes del Pla Estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere 2019-2022 i del Consell Assessor del Pla Nacional de Joventut 2010-2020 (Generalitat de Catalunya). 

Professora associada al Departament de Sociologia de la UAB. Investigadora convidada a la School of Social Work de Boston College (USA) i a l’Institut d’Igualtat de Gènere GODESS de la Hanken School of Economics (Finlàndia). 

Formació

  • Doctora en Sociologia per la UAB (2004)
  • Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la UAB (1993)
  • Diplomada en Treball Social per la UB (1990)

Publicacions

Veure enllaç a MERIT.

Àmbits de coneixement

Gènere i diversitat · Desigualtats socials · Adolescència en risc i cultures juvenils · Metodologies qualitatives · Epistemologia de les ciències socials