Casa de colònies Casal de l'Esperança a Ogassa, Girona

Mas Can Cristo, 17861, Ogassa

El Casal de l'Esperança és una antiga masia habilitada com a casa de colònies, situada al bell mig de la serra Cavallera, al municipi d'Ogassa, província de Girona; amb una excel·lent vista panoràmica de totes les muntanyes i amb una variada oferta d'excursions, rutes i passejades per les valls de Camprodon, Núria, Ribes i Sant Joan de les Abadesses.

Fes una pre-reserva
74 places
Oberta només a l'estiu
Pensió completa
Piscina
Esplanades
Boscos
Ruta verda
Calefacció
Zona d'aparcament

El municipi d'Ogassa és conegut per la seva explotació minera de carbó, des del segle xvii i fins al 1967, any en què es van tancar les darreres galeries. Va ser un element clau de prosperitat a la zona que va fer arribar el ferrocarril al Ripollès, per poder transportar el carbó a Barcelona. 

El paisatge de bedolls, faig, roure i pi roig, la gran quantitat de fonts naturals que hi ha i les coves i baumes, juntament amb la quantitat de fòssils que s'hi troben, són algunes de les característiques que fan d'aquest indret un lloc privilegiat. 

La casa disposa d’habitacions de 8 i 6 places, cuina i diverses sales. Pel que fa a l’exterior, té piscina, bosc per a jocs, esplanada per a esports i camp de futbol.

Activitats relacionades

De moment no hi ha activitats disponibles a aquesta casa de colònies.

Distribució

Instal·lacions exteriors

 • Piscina
 • Bloc sanitaris
 • Esplanada per a esports
 • Bosc per a jocs
 • Pàrquing
 • Camp de futbol

Instal·lacions interiors

Planta baixa
 • Cuina i rebost
 • Menjadors
 • 2 blocs sanitaris
 • 8 habitacions de 8 llits
 • 2 habitacions de 6 llits
 • Infermeria amb 4 places i bany

Altell

 • 2 habitacions d’1 plaça

Nivell inferior

 • Sala taller per a 80 places
 • Sala de material
 • Safareig amb estenedors coberts
 • Habitacions múltiples amb bany compartit
 • Habitacions de 4, 6 i 8 places

Rutes i itineraris

Hi ha un munt d’excursions a peu: a l’església romànica (segle xi) a Sant Martí d'Ogassa, 1 hora i 30 minuts; a l’església romànica (segle xi) a Sant Martí de Surroca, 10 minuts; a la Collada de la Creu – Fadrinalla, 30 minuts; al Pla d'en Plata, 1 hora i 30 minuts; al refugi Montserrat (direcció Coll de Pal), 1 hora; al refugi Sant Jordi (direcció Coll de Jou), 2 hores; al pic Puig Estela (2.007 metres), 3 hores; al pic del Taga (2.035 metres), 3 hores; a la serra de Sant Amand (1.854 metres), 3 hores; a Camprodon (per pista de muntanya), 2 hores i 30 minuts; a Pardines - Ribes - Núria (1 nit fora); a Sant Joan de les Abadesses, 1 hora; a Ripoll per l'antiga via del tren, 3 hores; a Molló Parc, a Camprodon. 

Una altra ruta d’interès és la de la conca minera de Surroca-Ogassa. L'itinerari s'inicia a Ogassa, petit nucli, conegut com Surroca de Baix, és una antiga colònia minera creada l'any 1870 per donar serveis i habitatge als miners que treballaven a les mines de carbó de la zona. 

També podeu visitar el monestir de Santa Maria de Ripoll, monestir benedictí fundat cap a l’any 880, del qual destaca la portalada, la basílica i el claustre. 

A Camprodon podeu visitar l’emblemàtic Pont Nou, construït al segle xii, el monestir de Sant Pere, d’estil romànic, o l’església de Santa Maria. També podeu gaudir de l’encant dels carrerons, propis del Pirineu català. 

A Sant Joan de les Abadesses podeu visitar el monestir, el palau de l’Abadia, l’ecomuseu El molí petit, entre altres llocs d’interès.

Dades tècniques

Número legal CC000134

Segell Casal de l'Esperança

Com arribar

Coordenades GPS: 42,2736°N 2,2786°E

Amb cotxe particular des de Barcelona:

sortida per C33 i C-17 direcció Vic i Ripoll, un cop a Ripoll agafar c-26 fins a N260, direcció Sant Joan de les Abadesses. Desviar per GiV5211 fins a Sant Martí d’Ogassa. Travessar el poble per la carretera principal i agafar camí d’Ogassa direcció a Sant Martí Surroca fins arribar a la casa.

Demana informació - * Camps obligatoris

Dades necessàries per atendre millor la vostra sol·licitud

Observacions

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legalENVIAR