Casa de colònies Casal l'Esperança a Ogassa, Girona

Mas Can Cristo, 17861, Ogassa

El Casal l'Esperança és una antiga masia habilitada com a casa de colònies, situada al bell mig de la serra Cavallera, al municipi d'Ogassa, província de Girona; amb una excel·lent vista panoràmica de totes les muntanyes i amb una variada oferta d'excursions, rutes i passejades per les valls de Camprodon, Núria, Ribes i Sant Joan de les Abadesses.

Fes una pre-reserva
74 places
Oberta només a l'estiu
Pensió completa
Piscina (consultar dates obertura)
Esplanades
Boscos
Ruta verda
Calefacció
Zona d'aparcament

El municipi d'Ogassa és conegut per la seva explotació minera de carbó, des del segle xvii i fins al 1967, any en què es van tancar les darreres galeries. Va ser un element clau de prosperitat a la zona que va fer arribar el ferrocarril al Ripollès, per poder transportar el carbó a Barcelona. 

El paisatge de bedolls, faig, roure i pi roig, la gran quantitat de fonts naturals que hi ha i les coves i baumes, juntament amb la quantitat de fòssils que s'hi troben, són algunes de les característiques que fan d'aquest indret un lloc privilegiat. 

La casa disposa d’habitacions de 8 i 6 places, cuina i diverses sales. Pel que fa a l’exterior, té piscina, bosc per a jocs, esplanada per a esports i camp de futbol.

Activitats relacionades

De moment no hi ha activitats disponibles a aquesta casa de colònies.

Distribució

Instal·lacions exteriors

 • Piscina
 • Bloc sanitaris
 • Esplanada per a esports
 • Bosc per a jocs
 • Pàrquing
 • Camp de futbol

Instal·lacions interiors

Planta baixa
 • Cuina i rebost
 • Menjadors
 • 2 blocs sanitaris
 • 8 habitacions de 8 llits
 • 2 habitacions de 6 llits
 • Infermeria amb 4 places i bany

Altell

 • 2 habitacions d’1 plaça

Nivell inferior

 • Sala taller per a 80 places
 • Sala de material
 • Safareig amb estenedors coberts
 • Habitacions múltiples amb bany compartit
 • Habitacions de 4, 6 i 8 places

Rutes i itineraris

Hi ha un munt d’excursions a peu: a l’església romànica (segle xi) a Sant Martí d'Ogassa, 1 hora i 30 minuts; a l’església romànica (segle xi) a Sant Martí de Surroca, 10 minuts; a la Collada de la Creu – Fadrinalla, 30 minuts; al Pla d'en Plata, 1 hora i 30 minuts; al refugi Montserrat (direcció Coll de Pal), 1 hora; al refugi Sant Jordi (direcció Coll de Jou), 2 hores; al pic Puig Estela (2.007 metres), 3 hores; al pic del Taga (2.035 metres), 3 hores; a la serra de Sant Amand (1.854 metres), 3 hores; a Camprodon (per pista de muntanya), 2 hores i 30 minuts; a Pardines - Ribes - Núria (1 nit fora); a Sant Joan de les Abadesses, 1 hora; a Ripoll per l'antiga via del tren, 3 hores; a Molló Parc, a Camprodon. 

Una altra ruta d’interès és la de la conca minera de Surroca-Ogassa. L'itinerari s'inicia a Ogassa, petit nucli, conegut com Surroca de Baix, és una antiga colònia minera creada l'any 1870 per donar serveis i habitatge als miners que treballaven a les mines de carbó de la zona. 

També podeu visitar el monestir de Santa Maria de Ripoll, monestir benedictí fundat cap a l’any 880, del qual destaca la portalada, la basílica i el claustre. 

A Camprodon podeu visitar l’emblemàtic Pont Nou, construït al segle xii, el monestir de Sant Pere, d’estil romànic, o l’església de Santa Maria. També podeu gaudir de l’encant dels carrerons, propis del Pirineu català. 

A Sant Joan de les Abadesses podeu visitar el monestir, el palau de l’Abadia, l’ecomuseu El molí petit, entre altres llocs d’interès.

SEGELLS DE QUALITAT I RECONEIXEMENTS

ISO 9001:2015

Dades tècniques

Número legal CC000134

Segell Casal de l'Esperança

Com arribar

Coordenades GPS: 42,2736°N 2,2786°E

Amb cotxe particular des de Barcelona:

sortida per C33 i C-17 direcció Vic i Ripoll, un cop a Ripoll agafar c-26 fins a N260, direcció Sant Joan de les Abadesses. Desviar per GiV5211 fins a Sant Martí d’Ogassa. Travessar el poble per la carretera principal i agafar camí d’Ogassa direcció a Sant Martí Surroca fins arribar a la casa.

Demana informació - * Camps obligatoris

Dades necessàries per atendre millor la vostra sol·licitud

Observacions

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legalENVIAR