Casa de colònies Pare Artigues a Planoles, Girona

Carretera N-152, km 126, 17535, Planoles

La casa de colònies Pare Artigues està situada a Planoles, a la comarca del Ripollès, a la província de Girona. Es troba en plena natura, envoltada d’esplanades i boscos al bell mig del  Prepirineu català. És el lloc ideal per realitzar activitats d'excursionisme i descoberta de la natura.

Fes una pre-reserva
70 places
Oberta només a l'estiu
Dret a cuina
Piscina (consultar dates obertura)
Transport públic
Ruta verda
Zona d'aparcament

Al mig del camí de la Collada de Toses, amb indrets naturals excepcionals com tota la vall del riu Freser i el santuari de Núria. Amb vistes panoràmiques del cim del Puigmal i tot el circ de muntanya del Noucreus, aquest petit poble esdevé lloc de descans i repòs, on també es poden realitzar diverses activitats esportives d'aventura. 

Està pensada per acollir centres d’esplai, per a sortides d’estiu, tardor i caps de setmana; per a grups d'amics, organitzacions i entitats que realitzen trobades i celebracions. 

Disposa d'habitacions de 8 a 20 places, cuina, menjador i una gran sala d’activitats. A l’exterior, on el paisatge d’arbres, arbustos i flors envolta la casa, hi ha piscina, camp de futbol, una glorieta coberta i jardí.

Activitats relacionades

De moment no hi ha activitats disponibles a aquesta casa de colònies.

Distribució

Habitacions múltiples amb bany compartit: Habitacions múltiples de 10 a 20 places

Habitació de 8 places amb bany:

  • 1 bany adaptat
  • 1 bloc de serveis

Rutes i itineraris

Des de Planoles es poden realitzar rutes a peu, com ara la ruta dels isards i les marmotes, fins al Collet de les Barraques, a tan sols 45 minuts; a la font de la Vena, a 1 hora i 30 minuts; al pic de Dòrria, a 2 hores i 45 minuts; al cim de la Covil, a 2 hores i 45 minuts; a la Volta del Tossal, a 2 hores i 45 minuts; visitar el romànic a la vall del Rigard, 4 hores i 45 minuts; fer la ruta minera, 3 hores. 

En BTT des de Planoles podeu fer també diferents rutes, com la de Planoles – font de la Serra – Les Casetes, de 3 km aproximadament. 

No podeu deixar d’anar al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, emplaçat a la comarca del Ripollès. Comprèn les mostres més orientals d’alta muntanya del Pirineu axial català, són conjunts muntanyencs que configuren les capçaleres dels rius Ter i Freser. 

Altres llocs d’interès son el Monestir de Santa Maria de Ripoll, el Monestir benedictí fundat cap a l’any 880, del qual destaca la portalada, la basílica i el claustre. 

A la Casa de les papallones, situada a Planoles, hi podeu visitar la col·lecció de papallones, coleòpters, fòssils i minerals. 

La Vall de Núria, a 40 minuts, estació d'alta muntanya situada al Pirineu. S'hi accedeix amb tren cremallera i compta amb una àmplia oferta d'activitats lúdiques. 

El castell de Mataplana és un castell del municipi de Gombrèn, al Ripollès, declarat bé cultural d'interès nacional. L'espai és un jaciment arqueològic excavat d'ençà de l'any 1986 format per un castell dels segles xii i xiii. 

Al jardí de plantes medicinals, situat al terme de Gombrèn, s’hi poden trobar més de 250 plantes. 

I Sant Joan de les Abadesses, on podeu trobar el monestir, el palau de l’Abadia, l’ecomuseu El molí petit, entre d’altres llocs d’interès.

SEGELLS DE QUALITAT I RECONEIXEMENTS

ISO 9001:2015

Dades tècniques

Número legal CC000170

Segell Pare Artigues

Com arribar

Coordenades GPS: N 42º 19' 12.78" / E 2º 6' 42.73"

Tren 
Renfe, línia Barcelona – Puigcerdà. Baixeu a l’estació de Planoles. Després, camineu per l’N-260 en direcció a Ripoll, fins al km 135,90 (2 km des del poble de Planoles).

Cotxe particular
Barcelona – Ripoll – Ribes de Freser. Després agafeu l’N-260 (Collada de Toses) en direcció a Puigcerdà. Uns 2.000 m abans d'arribar al poble de Planoles, trobareu la casa a mà dreta.

Demana informació - * Camps obligatoris

Dades necessàries per atendre millor la vostra sol·licitud

Observacions

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legalENVIAR