Casa de colònies Santa Maria del Roure a Cantonigròs, Barcelona

Sant Roc, 2 - 4, 08569, Cantonigròs

La casa de colònies de Santa Maria del Roure es troba a l’entrada del poble de Cantonigròs, a la comarca natural del Collsacabra, a la província de Barcelona, i està situada a l’interior de Catalunya, entre Osona, la Garrotxa i la Selva.

Reserva
99 places
Oberta tot l'any
Mitja pensió i pensió completa
Es pot compartir
Televisió
Piscina
Zona poliesportiva
Habitacions amb bany
Nucli urbà
Transport públic
Wifi
Esplanades
Jardí
Riu
Terrassa
Ruta verda
Zona de jocs infantils
Calefacció
Adaptada
Zona d'aparcament

Santa Maria del Roure es troba al bell mig del Camí de Sant Jaume i gaudeix d’un entorn natural magnífic que permet emmarcar-la enmig de rouredes i fagedes.

La seva ubicació permet visitar el salt d’aigua de La Foradada, el Camí dels Enamorats, els cingles d’Aiats i la vall de la Rotllada, que fan de Cantonigròs un lloc especial on gaudir del temps de lleure d’una manera plena en constant contacte amb la natura.

La casa de Santa Maria del Roure està envoltada d'un gran jardí que conté moltes espècies arbòries i arbusts que formen tanques naturals. A més, al mateix jardí hi ha una àrea recreativa per a infants i taules de pícnic.

Pel que fa a les instal·lacions de la casa de colònies, hi ha habitacions amb bany de 4, 6 i 8 places, menjador, cuina i una sala d’activitats. En el mateix recinte es pot gaudir d’una piscina oberta en temporada estival, una pista poliesportiva i un amfiteatre. Al voltant de la casa de colònies hi ha unes magnífiques esplanades, zona de pícnic i un parc infantil.

Està pensada per acollir escoles amb el projecte de l’Escola de Natura del Collsacabra, on escoles i famílies amb infants poden desenvolupar programes pedagògics de descoberta del medi. Santa Maria del Roure també acull centres d'esplai, grups esportius, grups d'amics i organitzacions.

Activitats relacionades

Colònies infantil, primària i secundària

Colònies infantil, primària i secundària

Activitats d'un dia

Activitats d'un dia

Viatges i activitats per fi de curs

Viatges i activitats per fi de curs

Colònies AMPA/AFA

Colònies AMPA/AFA

Vacances en família

Vacances en família

Distribució

Instal·lacions exteriors

 • Jardí
 • Piscina (consultar dates d'obertura de la piscina)
 • Pista Poliesportiva
 • Amfiteatre
 • Zona de jocs per a infants
 • Taules de pícnic

Instal·lacions interiors

Planta baixa
 • Menjador
 • Sala d'estar
 • Oratori
 • Cuina

Primera planta, 41 places (habitacions sense bany): 

 • 4 habitacions de 8 places
 • 1 habitació de 5 places
 • 1 habitació de 4 places
 • Bloc sanitari al passadís

Segona planta, 58 places: totes les habitacions amb bany

 • 3 habitacions de 6 places
 • 5 habitació de 8 places

Edifici annex

 • Sala d'activitats

Rutes i itineraris

Una de les activitats que es recomana és el senderisme ja que és un punt de partida idoni per a dur a terme diverses rutes, també per als més petits de la casa. De fet, a hora i mitja a peu, es troba el Santuari de Cabrera amb un cim impressionant, un mirador excepcional de la geografia catalana des d’on es pot observar la Plana de Vic, el Puigsacalm, el Cadí i el Montseny.

Una altra visita essencial és el poblet de Tavertet, un municipi típic amb molt bones vistes del pantà de Susqueda i de Les Guilleries. El centre d’aquest municipi té un encant especial, s’hi poden contemplar cases dels segles xvii i xviii així com de l’església de Sant Cristòbal d’estil romànic.

Des de la casa també es poden fer dues excursions: a La Foradada, a trenta minuts, i al bonic salt d’aigua situat a la Riera de les Gorgues i la Font del Faig, a vint minuts.               

Altres llocs d’interès que es poden visitar són Rupit i Pruit, a una hora i trenta minuts, pobles típics i ben conservats d’origen medieval. Des d’allà es pot anar, en només trenta minuts, a Sant Joan de Fàbregues, on hi ha una destacable església romànica. També es pot anar, en una hora, al Pla de Mondois, altiplà que domina el pantà de Susqueda, o al salt de Sallent, en vint-i-cinc minuts.

La casa és a quaranta minuts de Vic, on es pot visitar el Museu episcopal, el Museu d’art de la pell, la catedral de Vic, el call jueu, el temple romà, el nucli històric i la plaça major. Cal destacar el mercat medieval, que se celebra al mes de desembre.

A Roda de Ter podeu visitar les restes del poblat ibèric l’Esquerda i de les muralles, on es pot observar el carrer principal amb les estances, l’església, el cementiri, tallers i magatzems.

Dades tècniques

Número legal CC000080

Segell Santa Maria del Roure

Com arribar

Coordenades GPS: N 42° 02´ 32.1´´ / E 2° 24´ 31.4´´

A 35 km de Vic / A 95 km de Barcelona i de Girona / A 9 km de Sta. Maria de Corcó (L’Esquirol)

Tren 
Renfe, Barcelona – Vic, línia Puigcerdà. Des de Vic, cotxe de línia: Empresa Sagalés (tel. 902 130 014) Barcelona – Vic – Cantoni i Osona Bus, S.A. La casa és a l’entrada del poble. Fa xamfrà entre la carretera i la segona entrada de Cantoni que hi ha arribant de Vic a mà dreta.

Cotxe particular
des de Barcelona per l’N-152 en direcció a Vic i Puigcerdà. Un cop passat Vic, ja hi ha l’indicador de l’Eix transversal en direcció a Girona. Continueu per l’Eix fins a la sortida de Roda de Ter. Després, per la C-26 (antiga C-153) en direcció a Sta. Maria de Corcó i Cantonigròs.

Demana informació - * Camps obligatoris

Dades necessàries per atendre millor la vostra sol·licitud

Observacions

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legalENVIAR