Casa de colònies Llar Talamanca a Talamanca, Barcelona

c. del Castell, 1, 08278, Talamanca

La casa de colònies de Llar Talamanca està situada al cor del conjunt històric-artístic medieval del poble de Talamanca, a la comarca del Bages, província de Barcelona.

Fes una pre-reserva
59 places
Oberta tot l'any
Pensió completa
Televisió
Piscina
Nucli urbà
Transport públic
Ruta verda
Calefacció

Talamanca és un poble antic, situat dalt d'un turó, a 552 metres d'altitud, amb carrers estrets i en pendent, i cases rurals ben restaurades. Es troba dins de l’àrea d’influència del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, dalt de la carena de la serra del Rossinyol, des d’on es pot gaudir d’una meravellosa panoràmica del Bages i de la muntanya de Montserrat. És al capdamunt del Torrent de la Baga de les Llanes, afluent de la riera de Talamanca. També queda al nord de la Devesa i a llevant de la Baga de les Llanes. És una zona essencialment boscosa, formada per pendissos encarats a l'oest i al sud-oest. 

La casa de colònies de Llar Talamanca està pensada per acollir tot tipus de grups, escoles d’infantil, primària i secundària, centres d’esplai, organitzacions i grups esportius, culturals, etc. També, grups de famílies amb infants.

Llar Talamanca disposa d’un pati interior, piscina, sales polivalents, sala-teatre de gran capacitat, menjador i espai de descans a l’entrada de la casa de colònies i habitacions de 6 a 16 places.

Activitats relacionades

De moment no hi ha activitats disponibles a aquesta casa de colònies.

Distribució

Instal·lacions exteriors

 • Pati interior
 • Piscina (consultar dates d'obertura de la piscina)
 • Sala - teatre polivalent
 • Terreny per a jugar

Instal·lacions interiors

Planta baixa
 • Entrada amb taules i bancs
 • Menjador
 • Cuina
 • Banys

Planta semi-soterrani

 • Sala amb TV
 • Cuina (només per als caps de setmana)
 • 2 sales grans

Primera planta

 • Habitacions de 7 a 14 places
 • Sala
 • Banys

Segona planta

 • Habitacions de 16 places
 • Banys
 • Infermeria

Annex

 • Sala - Teatre polivalent

Rutes i itineraris

De l’entorn més proper, en destaca l’església de Santa Maria, un emblemàtica església romànica de finals del segle xii situada al costat de la casa. El castell de Talamanca també és d’estil romànic i està situat al nucli antic de Talamanca. Aquest castell, del segle x, ha estat declarat bé cultural d'interès nacional i constitueix un element de referència de la zona. 

Entre d’altres llocs d’interès, també hi ha la capella de Santa Margarida. A més, podreu visitar les penyes, els roquissars i la riera de Talamanca, que té aigua tot l’any i és d’una bellesa singular. Com a mirador destaquem la plaça dels Saldoners, una antiga pedrera de l’any 1700. Aquest espai és un dels principals miradors de la muntanya de Montserrat des de Talamanca. 

El castell de Balsareny, construcció del segle xiv força ben conservada, és un bon exemple de fortalesa gòtica. Situat dalt d’un turó, sobre el riu, avui en són ben visibles els merlets airosos des de l’Eix del Llobregat. Les vistes són magnífiques, especialment cap al nord de la comarca, fins al Pirineu. 

El castell i la canònica de Sant Vicenç de Cardona. També dalt d’un turó s’alça el castell de Cardona, fortalesa on es troba la col·legiata de Sant Vicenç, mostra perfecta del romànic català. Són també notables les restes del castell Vescomtal (segle xii - xiii), seu actual d’un parador de turisme, i la torre medieval de la Minyona. 

Les Coves del Toll, formació geològica que conserva vestigis de la fauna del quaternari i de l’home des de l’epipaleolític. 

Altres llocs que es poden visitar son el Monestir de Sant Benet del Bages, Sant Fruitós del Bages, la Santa Cova, a Manresa, o el Monestir de Montserrat.

 

Dades tècniques

Número legal CC000141

Segell Llar Talamanca

Com arribar

Coordenades GPS: N 41º 44,21 / E 1º 58,42

Tren o FGC 
Fins a Terrassa. Allà, agafeu l’autocar de l’empresa Transports Generals d’Olesa (tel. 937 780 088), que porta fins a Mura. Cal baixar al trencall que va a Mura. D’allà a Talamanca hi ha 4 km.

Cotxe particular
Una opció és anar de Barcelona a Manresa, per l’autopista C-16. A la sortida de Sant Fruitós del Bages, aneu en direcció a Navarcles i agafeu la carretera comarcal (BV-1221) en direcció a Terrassa, fins arribar a Talamanca. Una altra opció és anar de Barcelona a Terrassa per l’autopista C-16 o pels Túnels de Vallvidrera. Un cop a Terrassa, agafeu la carretera comarcal en direcció a Matadepera i Navarcles (BV-1221).

Demana informació - * Camps obligatoris

Dades necessàries per atendre millor la vostra sol·licitud

Observacions

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legalENVIAR