Casa de colònies La Ruca a Avinyó, Barcelona

Urbanització Urbisol, 08279, Avinyó

La Ruca està situada a la comarca del Bages, al terme d’Avinyó, poble situat al costat de Moià, província de Barcelona. Es troba al peu de la riera de Malrubí i està envoltada de boscos de pi roig, alzines i roures, la qual cosa permet fer moltes excursions i activitats a l'aire lliure.

Reserva
137 places
Oberta tot l'any
Pensió completa
Es pot compartir
Piscina
Habitacions amb bany
Transport públic
Wifi
Esplanades
Boscos
Riu
Terrassa
Ruta verda
Zona de jocs infantils
Calefacció
Adaptada
Zona d'aparcament

La casa de colònies La Ruca compta amb grans espais exteriors i interiors. Disposa d'una piscina, una esplanada per a jugar a futbol, una àrea recreativa, taules de pícnic i una zona de graderia per a espectacles. També disposa d’àmplies sales, ideals per al desenvolupament d’activitats, jocs, trobades, etc. 

La Ruca està pensada per acollir especialment centres escolars d’infantil, primària i secundària, centres d'esplai, organitzacions i entitats, grups d'amics i famílies amb infants que vulguin gaudir a prop de Barcelona dels boscos i la natura que ofereix la comarca del Bages.

Activitats relacionades

Colònies d'estiu

Colònies d'estiu

Colònies infantil, primària i secundària

Colònies infantil, primària i secundària

Activitats d'un dia

Activitats d'un dia

Viatges i activitats per fi de curs

Viatges i activitats per fi de curs

Colònies AMPA/AFA

Colònies AMPA/AFA

Vacances en família

Vacances en família

Distribució

Instal·lacions exteriors

 • Esplanades i boscos aptes per al joc
 • Piscina (20 x 10 m) - consultar dates d'obertura de la piscina
 • Esplanada gran amb porteries, apta per a jugar a futbol
 • Zona recreativa amb una cabana de fusta i taules de pícnic
 • Espai amb graderia per a espectacles i activitats

Instal·lacions interiors

 • Menjador
 • Sales d'activitats
 • Banys, un dels quals és adaptat

Habitacions
Edifici principal: 34 places

 • Habitacions de 4 a 8 places amb bany
 • Sala d'estar i de descans
 • Banys i dutxes

Edifici El Molí:
Planta baixa: 45 places

 • Habitacions de 4 a 8 places amb bany
 • Sala d'estar i de descans

Primera planta: 56 places

 • Habitacions de 6 a 8 places amb bany

Rutes i itineraris

Una visita imprescindible és la Casa Rafael de Casanova, casa on va néixer, l’any 1660, qui fou conseller en cap de la ciutat de Barcelona i heroi de la seva defensa durant el setge de les tropes borbòniques el 1714. 

Una altra excursió ideal per a passar el dia és el castell de Balsareny, construcció força ben conservada del segle xiv, bon exemple de fortalesa gòtica. Enfilat en un turó sobre el riu, avui és ben visible des de l'Eix del Llobregat. 

El castell de Sant Vicenç de Cardona és un altre punt d’interès. Dalt d'un turó que domina la vall Salina i la del Cardener, s’alça el castell de Cardona, fortalesa on es troba la col·legiata de Sant Vicenç, mostra perfecta del romànic català. És considerada una de les fortaleses medievals més importants de Catalunya. Dins del conjunt destaquen la torre de la Minyona (del segle xi), de 15 metres d'alçada i més de 10 metres de diàmetre, i l'església romànica de Sant Vicenç. 

Les Coves del Toll, formació geològica que conserva vestigis de la fauna del quaternari i de l’home des de l'epipaleolític. Una formació geològica habitada des de la prehistòria. Les Coves del Toll constitueixen un dels referents més importants de la prehistòria, no només del Moianès, sinó de tot Catalunya. Es troben situades sobre el Torrent Mal, al terme de Moià. El complex de les Coves del Toll l’integren un conjunt de cavernes, entre les quals destaca la Cova del Toll, que té forma d'una gran T amb dues sortides i amb un recorregut de 158 metres visitables. Part del seu interior és ple de sediments, arrossegats pel torrent, que es barregen amb les restes dels animals i dels homes que hi han viscut durant els darrers cent mil anys. 

Altres llocs per a fer excursions a peu són Artés i Moià. També es poden fer excursions a peu o en cotxe a Monistrol de Calders, Salt de la Tosca, Vilarassau, Sant Miquel d’Oló, Santa Maria de l’Estany i Sant Joan d’Oló. O fer una sortida a l’hípica de Sant Fruitós o visitar el Cim d’Àligues, centre especialitzat d’aus rapinyaires.

Dades tècniques

Número legal CC000046

Segell La Ruca

Com arribar

Coordenades GPS: N 41º 08'  83.28'' / E 2º  01'  78.05''

Tren 
Ferrocarrils de la Generalitat o Renfe fins a Manresa. Des de l'estació d'autobusos (tel. 938 746 800), agafeu el cotxe de línia de la companyia Castellà, direcció a Vic, fins a la parada del Restaurant Urbisol. Un cop allà, baixeu a peu per una pista no apta per a turismes ni autocars, fins a la casa (1,8 km).

Cotxe de línia
Empresa Sagalés (tel. 932 312 756) fins a Moià. Aneu a peu per la carretera que va cap a Manresa i, passat 1 km, deixeu-la i agafeu una pista a mà dreta. Està tot senyalitzat des de Moià a La Ruca amb dues ratlles grogues (1 h i 35 min), i no cal passar per la carretera.

Autocar i cotxe particular
Trobareu les indicacions aquí.

Demana informació - * Camps obligatoris

Dades necessàries per atendre millor la vostra sol·licitud

Observacions

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legalENVIAR