Responsable en Moviment
09 desembre de 2022

30.11.22

La revista Estris torna amb una nova publicació a partir d'aquest desembre. Per celebrar-ho, des de dijous 1 de desembre (a les 19 h), s'ha posat en marxa un calendari d'Advent, en què cada dia es fa arribar un recurs!

👉 S'ofereixen jocs, dinàmiques, tallers, pregàries, cançons i excursions de muntanya per fer amb infants, joves, equips de monitors/es i també amb les famílies de l'Esplai o Agrupament.

🤩 Podeu visitar el Rebost de Recursos d'estris.cat i prepareu-vos per als nous materials!

Estris és el punt de trobada per a tots/es aquells/es voluntaris/es i professionals de l'educació en el lleure i l'acció social.

'Estris' reprèn l'activitat amb un calendari d'Advent

'Estris' reprèn l'activitat amb un calendari d'Advent

30.11.22

La revista Estris torna amb una nova publicació a partir d'aquest desembre. Per celebrar-ho, des de dijous 1 de desembre (a les 19 h), s'ha posat en marxa un calendari d'Advent, en què cada dia es fa arribar un recurs!

👉 S'ofereixen jocs, dinàmiques, tallers, pregàries, cançons i excursions de muntanya per fer amb infants, joves, equips de monitors/es i també amb les famílies de l'Esplai o Agrupament.

🤩 Podeu visitar el Rebost de Recursos d'estris.cat i prepareu-vos per als nous materials!

Estris és el punt de trobada per a tots/es aquells/es voluntaris/es i professionals de l'educació en el lleure i l'acció social.

advent estris
advent estris
Participa en la VII Nit dels Animadors de la Fe!

Participa en la VII Nit dels Animadors de la Fe!

01.12.22

Continua obert el termini d'inscripcions per a la VII edició de la Nit dels Animadors de la Fe, a Montserrat, que se celebra el divendres 24 i dissabte 25 de febrer de 2023, dates que es van acostant. La novetat d'aquesta edició és que hi ha l'oportunitat de quedar-se a dormir.

Dissabte al matí també es faran activitats, tot gaudint d'una trobada més llarga. Es dormirà a l'alberg Abat Garriga.

Temàticament, la pròxima Nit dels Animadors de la Fe gira entorn de diàleg, natura i silenciAquesta trobada, que com sabeu es tracta d'una proposta organitzada per l'Àmbit d'Animació de la Fe, és una oportunitat per abordar el rol dels animadors/es als Centres i Clubs d'Esplai, i fer una posada en comú dels reptes, necessitats, dificultats i recursos a l'hora de treballar l'espiritualitat.

És el moment, doncs, perquè ens reservem la data d'un cap de setmana per compartir reflexions i vivències, tot posant la interioritat, el recolliment i la comunitat al centre d'aquesta jornada.

Com em puc apuntar?

Les inscripcions per a la Nit dels Animadors i Animadores de la Fe encara estan obertes! Per inscriure'ns, cal entrar a aquesta pàgina. Les inscripcions seguiran obertes fins que s'arribi al màxim de places previstes.

Participa en la quarta edició dels premis InnovAct!

Participa en la quarta edició dels premis InnovAct!

10.11.22

Enguany se celebra la quarta edició dels premis InnovAct, que tenen per objectiu impulsar les activitats més innovadores dels Centres i Clubs d'Esplai del Moviment.

Després de les tres primeres edicions, torna aquest concurs. Com sabeu, els guardons s'atorguen durant l'Assemblea General Ordinària (AGO).

Quatre premis

El jurat està format per persones expertes de les diferents fundacions del Moviment. El jurat escull tres dels quatre premis. L'últim guardó és elegit pel públic

Retrospectiva

En les darreres edicions, diversos esplais del Moviment van presentar activitats diferents: jocs innovadors per gaudir amb les famílies, adaptacions actuals d'activitats tradicionals i dinàmiques que incorporaven noves tecnologies, entre altres exemples.

Ara ha arribat el moment de donar forma a propostes noves que contribueixin a la tasca educativa des dels seus objectius, materials o bé metodologia emprada, tot tenint en compte anàlisis, reflexions i tendències vigents.

Com participar?

Els Centres i Clubs d'Esplai del Moviment interessats a participar poden presentar una activitat seguint les indicacions de les bases del concurs. El termini finalitza el 17 de desembre a les 23.59 h.

Vols formar part del Consell Directiu?

Vols formar part del Consell Directiu?

28.11.22

El 28 de gener de 2023, dissabte, se celebrarà l'Assemblea General Ordinària del MCECC (AGO) amb els responsables dels Centres i Clubs d'Esplai federats de Catalunya, Andorra, Castelló, Mallorca i Menorca.

En el marc de l'Assemblea, s'hauran de renovar alguns membres de l'actual Consell Directiu, raó per la qual s'obre el període de presentació de candidatures. 

Com cada any, l'AGO és un bon moment per a la construcció col·lectiva del Moviment i del projecte compartit. Enguany, les 4 persones que finalitzen el seu mandat a Consell Directiu són: 

 • Queralt Campàs i Poch (Terrassa), que expressa la voluntat de no renovar. 
 • Christiano Vargas Vela (Barcelona), que mostra la voluntat de ser reelegit. 
 • Eli Coll i Rialp (Barcelona), que expressa la voluntat de no renovar. 
 • Per altra banda, l’Arnau Solé i Bargalló (Tarragona) expressa la voluntat de no seguir el seu mandat i, per tant, la seva plaça també queda vacant. 

Altrament, l’Àlex Moreno i Urpí, referent de les Zones 11 i 12 de Terrassa, passa a ocupar una de les places del territori Tarragona, atesa la seva possibilitat de poder-los acompanyar de manera més propera, deixant lliure la seva vacant del territori Terrassa. 

Així doncs, són 4 les places que queden vacants, a les que cal afegir les altres dues (Urgell i Tarragona) que no van ser ocupades l’AGO del 2022 per manca de candidatures presentades. 

Un total de 19 places al Consell Directiu que, amb la incorporació de nous territoris, volem ampliar fins a 22. Això comporta la reforma de l’article 9 del Reglament de Règim Intern, motiu pel qual convoquem una Assemblea General Extraordinària (AGE) just abans de la celebració de l’Ordinària (AGO). En aquesta AGE sotmetrem aquesta proposta per tal d’ampliar les places de la següent manera: 

 • 1 plaça per als Territoris Mallorca i Menorca 
 • 1 plaça per al Territori Girona 
 • 1 plaça per al Territori Sant Feliu  

Per tot això, amb la convocatòria de l'AGO de 2023, s'obre un període de presentació de candidatures per a aquelles persones que vulguin formar part d’aquest òrgan del MCECC. Atès que hi ha 3 membres als qui se’ls acaba el mandat, 1 que expressa la voluntat de no renovar, 2 vacants i 3 extraordinàries que s’hauran de votar en AGE, cal cobrir un total de 9 places disponibles per al Consell Directiu. La votació es durà a terme en el marc de l'Assemblea General Ordinària. 

Recordem que els requisits per formar part del Consell Directiu són: 

 • Participar o haver participat com a monitor/a en un centre o club del MCECC. 
 • Acreditar 4 anys d'experiència en un mateix centre federat. 
 • Ser avalat per la corresponent Zona/Territori del MCECC o per un mínim de 4 centres federats. 
 • Edat mínima: 22 anys. 
 • Acceptar personalment l'Ideari, els Estatus de la Fundació Pere Tarrés i el Reglament de Règim Intern del MCECC. 

A més, es recomana haver format part de (en alguna o algunes): 

 • Activament de les comissions de trobades generals i/o del Grup Motor 
 • D’algun dels Àmbits del MCECC 
 • De la presentació i realització de Projectes 
 • Del Consell de Responsables Territorials 

* Cal detallar-ho en el currículum. 

Les persones interessades cal que facin arribar la candidatura, els avals i el seu currículum a l'Equip de Presidència del MCECC (presidencia.mcecc@peretarres.org) fins al 8 de gener de 2023. 

Deu dies abans de l'AGO, els centres i clubs coneixereu la relació de candidats i candidates i el seu currículum. 

Obertes les inscripcions a la pròxima AGO!

Obertes les inscripcions a la pròxima AGO!

01.12.22

Ja s'han obert les inscripcions per participar en l'Assemblea General Ordinària (AGO), que se celebra el pròxim 28 de gener al Prat de Llobregat. Durant la sessió coneixerem les tasques del 2022 i donarem pas a les propostes per al 2023.

La reunió, en format presencial, se celebra al Teatre Modern del Prat de Llobregat (plaça de la Vila, 5, el Prat de Llobregat).

Com em puc inscriure?

Per apuntar-se, tant a l'AGO com a la jornada prèvia de responsables, cal omplir aquest formulari.

Jornada prèvia de responsables

El vespre i nit abans de l'Assemblea, els equips de responsables dels Centres i Clubs d'Esplai del Moviment i els monitors/es que tenen algun càrrec dins del centre (responsables pedagògics, consiliaris...) poden participar en la jornada prèvia. També es poden apuntar persones que no assisteixin a l'AGO.

Horaris

Divendres 27 de gener:

 • 20 hArribada dels participants i instal·lació a l’Alberg Pere Tarrés de Barcelona (carrer de Numància, 15)
 • 20.45 h: Sopar a càrrec dels participants
 • 22 h: Formació d'acompanyament en situacions excepcionals
 • 00 h: Ressopó i moment de caliu. Us convidem a dur guitarres, instruments, cançoners..., per passar una bona estona. El ressopó el facilita la instal·lació.

Dissabte 28 de gener:

 • 8 h - 8.45 hEsmorzar dels participants que s’han quedat a dormir la nit prèvia.
 • 9 h - 9.30 hDesplaçament al Prat de Llobregat. Acreditacions per a l’AGO 2023.
 • 10 h - 18 h: Assemblea General Ordinària

 👉 Podeu consultar el web de l'AGO, on figura tota la informació pràctica referida a la pròxima edició (2023).

Construïm junts i juntes el Moviment!

 

Apunta’t als recessos 'Ramon M. Serchs' i 'Pren-te temps'!

Apunta’t als recessos 'Ramon M. Serchs' i 'Pren-te temps'!

05.12.22

El pròxim febrer (2023) serà el moment en què tindran lloc els recessos Ramon M. SerchsPren-te temps, dues oportunitats per disposar d'espais que ofereixen moments de pausa, reflexió i interioritat.

RAMON M. SERCHS

Ramon M. Serchs és un programa d'educació, espiritualitat i acció social per a monitors/es i responsables de Centres d'Esplai que han estat temps implicats al Moviment. Es vol oferir un temps pausat i de qualitat per fer parada i fonda, per revisar vocació, missió personal... Aquest programa se celebrarà els dies divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12 de febrer de 2023 a les Cases d'Acollida de Poblet (la Conca de Barberà).

A qui va destinat?

 • Responsables o exresponsables dels Centres d'Esplai del MCECC
 • Membres d'àmbits, comissions, responsables territorials...
 • Persones d'entre 25 i 30 anys, aproximadament.

Què pretén el programa?

 • Cercar el sentit d'allò que fem
 • Oferir un espai vivencial d'intercanvi i de reflexió personal
 • Viure una experiència que aprofundeixi en el nostre projecte vital i de valors
 • Oferir eines que permetin treballar de forma autònoma el desenvolupament personal d'aquesta recerca interior

Per dur a terme el programa es compta amb l'equip de Cristianisme i Justícia, que dinamitza diferents moments i propostes del programa.

Com puc inscriure'm?

Per apuntar-nos al programa Ramon M. Serchs cal omplir el següent formulari. La data límit per a la inscripció és el 20 de gener. L'import del programa és de 90 € per persona.

PREN-TE TEMPS

Pren-te temps, al seu torn, tindrà lloc el dissabte 11 i diumenge 12, aquesta vegada amb un format renovat, ara més curt. Es tracta, també, d'un espai que permet moments de pausa, reflexió, interioritat... Es tracta d'escoltar-nos, al cap i a la fi, per poder emprendre la nostra tasca d'una manera més rica i humana. El recés Pren-te temps tindrà lloc a la casa de colònies La Conreria.

A qui va adreçat?

Es tracta d'un programa per a monitors/es d'entre 18 i 25 anys de Centres i Clubs d'Esplai del MCECC.

Què es proposa el programa?

Sempre hem cregut en aquest tipus d'espais; per aquest motiu suggerim un cap de setmana per a vosaltres mateixos, per escoltar-vos i aprendre. Es tracta d'un espai pausat i sense presses, on el temps sigui relatiu i ens permeti aprofundir en allò que creguem convenient.

Per poder desenvolupar el programa es compta amb la col·laboració de l'Esplai Sagrat Cor. Concretament, el programa està preparat per Belén García i Pili Calle, qui provenen del món del lleure. Ambdues coneixen de prop la realitat dels Centres d'Esplai: són exmonitores de centres del Moviment i especialistes en la tasca de la interioritat. La perspectiva que ofereixen en aquesta proposta és moderna i centrada en les necessitats dels joves.

Com em puc apuntar?

Per apuntar-nos al programa Pren-te temps cal omplir el següent formulari. La data límit per a la inscripció és el 25 de generEl preu del programa és de 25 € per persona.

L'Esplai Xiroia al pòdcast “Qui té la pinça?”

L'Esplai Xiroia al pòdcast “Qui té la pinça?”

30.11.22

Qui té la pinça?, l'Esplai radiofònic del MCECC produït des del voluntariat, estrena ara el vuitè capítol mitjançant la plataforma Spotify i el web del Moviment.

En aquest episodi participa l'Esplai Xiroia, situat a Sants (Barcelona), de la Zona 01 i 06. Laia i Joaquín condueixen el programa, que compta amb la col·laboració de Juan, Adriana i el Francesc, qui representen l'Esplai Xiroia. El vuitè episodi de Qui té la pinça?  tracta els rols de poder.

El teu pòdcast, des de l’Esplai

Aquestes entregues de ràdio en diferit permeten, a més, conèixer com és el dia a dia de cada centre del MCECC. Què compartim, i en què ens diferenciem? Escoltant Qui té la pinça? podem donar resposta a aquestes preguntes. En cada entrega, diferents persones vinculades al Moviment acompanyen els convidats del capítol, així com el conegut Joc Badabadoc, personatge de les trobades i troques del MCECC.

Temàtiques universals

Com sabeu, la iniciativa Qui té la pinça? neix d'una acció del Pla d'Accions del 2021. Amb una periodicitat mensual aproximada, aquesta temporada el pòdcast aborda temes atemporals, com ara el paper dels exmonitors/es als centres d'Esplai, entre altres temàtiques.

 • Si t'agradaria formar part del projecte o saber-ne més, només et cal escriure un correu a secretaria.mcecc@peretarres.org

Podeu escoltar tots els programes a la pàgina del pòdcast.

estris.cat
ASI

Agenda

dimarts, 10 de setembre

Viatge a Taizé

Taizé

dimecres, 11 de setembre

Viatge a Taizé

Taizé

dijous, 12 de setembre

Viatge a Taizé

Taizé

divendres, 13 de setembre

Viatge a Taizé

Taizé

dissabte, 14 de setembre

Viatge a Taizé

Taizé

diumenge, 15 de setembre

Vaitge a Taizé

Taizé

twitter facebook instagram spotify telegram youtube

El MCECC el formen:

Fundació Pere Tarrés Fundació Verge Blanca Fundació Santa Maria de Siurana Fundació Cruera FEMN Fundació Esplai Girona
Consulta qui contribueix a l'acció del Moviment