Preguntes freqüents

Preguntes freqüents

A continuació plantegem una sèrie de preguntes i respostes que poden ajudar-te a conèixer millor la nostra proposta. 

En cas que ho necessitis, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres, trucant a la nostra central de reserves al 93 430 16 06.

Sobre els programes i estades

Sí! Podeu realitzar la reserva més d’una família i coincidir en un mateix programa. Podeu fer-ho des de la nostra web i indicar en les observacions que hi aneu més d’una família junta.

També podeu trucar a la nostra central de reserves i demanar la reserva de manera conjunta per a més d’una família.

Des de la casa de colònies o l’alberg, si ho indiqueu i és possible, us posaran en habitacions properes.

No hi ha necessitat de portar cap equipament específic.

És evident que és molt aconsellable portar roba còmoda i d’esport. També el calçat ha de ser apte per caminar per la muntanya. 

Us recomanem que prevegeu roba d’abric, ja que en la majoria d’estacions de l’any, en gairebé totes les nostres instal·lacions, acostuma a refrescar a la nit. 

A l’estiu, si l’equipament disposa de piscina, recordeu dur la roba de bany i l’equipament necessari (tovallola, xancletes...) per gaudir de l’estona de bany.

No necessiteu res en especial, però és molt aconsellable que, amb l’equipatge, penseu a portar:

  • Una llanterna (pot ser útil per a algun joc de nit i per si voleu moure-us per l’habitació sense haver d’obrir el llum).
  • Cantimplores (per poder endur-vos aigua durant les sortides i excursions). Amb el pícnic, acostumem a posar una botella d’aigua... però si ho desitgeu, la podeu substituir (i retirar) i utilitzar la vostra cantimplora o botella d’aigua reutilitzable.
  • Tovallola de piscina. Recordeu que el nostre programa Marxem en família inclou les tovalloles de bany/mans en estades de tres nits o més.
  • El necesser equipat amb tots els estris per a la neteja personal. A les cases de colònies i albergs no es facilita sabó per als usuaris allotjats.

Sí, i tant! No establim cap tipus de limitació pel que fa al nombre de persones (i la tipologia de membres) que conformin la vostra família.

Poden venir els membres familiars (o no familiars) que considereu i que inclogueu a la reserva. A tots ells i elles se’ls considerarà de la vostra unitat familiar i se’ls allotjarà a la mateixa habitació, si és possible.

El programa Marxem en família – Vacances Pere Tarrés preveu que l’allotjament dels infants menors de tres anys sigui gratuït. Però en cas que la criatura menor vulgui menjar de l’alimentació ordinària de la casa de colònies o l’alberg, aquesta ha de pagar una tarifa de pensió diària per l’alimentació.

En cas que l’alimentació d’aquest infant sigui proveïda per la mateixa família, no caldrà pagar res.

Quan hagueu formalitzat la reserva, disposareu de les dades de contacte directe de l’administrador o l’administradora de la casa de colònies o l’alberg, a qui podreu escriure per correu electrònic o trucar per telèfon i traslladar-li les necessitats que requeriu. 

En cas de que hagueu indicat qüestions rellevants en el moment de fer la reserva, també el mateix administrador o administradora es posarà en contacte amb vosaltres uns dies abans de l’estada per preguntar els dubtes que puguin haver sorgit.

El preu de l’estada inclou un joc de llençols per a cada usuari. 

Les tovalloles de bany/mans només estan incloses en el programa Marxem en família – Vacances Pere Tarrés i tan sols en estades de tres o més nits. 

En cas que vulgueu disposar de servei de tovalloles, les haureu de sol·licitar a la casa de colònies o l’alberg i se us facilitaran pagant el suplement corresponent i segons disponibilitat.

Sobre l’organització de l’estada a la casa de colònies o l’alberg

La majoria d’habitacions de les cases de colònies i albergs de la Fundació Pere Tarrés són d’entre 4 i 8 places.

El programa Marxem en família – Vacances Pere Tarrés preveu que l’allotjament de les diferents famílies es faci en habitacions privades, de manera que cada unitat familiar disposi d’una habitació.

La majoria dels banys de les habitacions de les nostres cases de colònies i albergs són privats i estan situats dins de les habitacions. 

En cas que el client estigui allotjat en una habitació amb bany compartit, perquè ha escollit aquesta opció, els banys comunitaris són al mateix passadís.

Sí! Les cases de colònies i els albergs disposen d’espais i sales per a jocs. Alhora, la majoria de les nostres cases i albergs disposen d’espais exteriors on trobareu zones de joc infantil que també podreu utilitzar. 

Si ho desitgeu, us recomanem que porteu jocs o joguines, i especialment jocs de taula si la previsió del temps preveu pluja.

Els menjadors de les cases de colònies i albergs són espais comunitaris. Des de la casa o l’alberg s’identifica i es reserva una taula per a cada família. 

També des de la cuina se serveixen les racions per a cada unitat familiar, en safates, que vosaltres mateixos podreu servir-vos al plat. 

Al menjador, disposareu del parament (plats, gots, coberts...) per poder-vos parar la taula. Se us demanarà que, en acabar cada àpat, recolliu la vostra taula i la netegeu amb el material de neteja que disposarem a aquest efecte. 

Facilitem tovallons de paper, però si ho desitgeu, també podeu portar els vostres propis tovallons de roba i reservar-los al menjador per a cada àpat.

Les habitacions privades han de comptar amb un mínim d’ocupació de tres places. En cas de ser només dues persones, podeu triar aquesta opció pagant un suplement.

Així mateix, podeu sol·licitar compartir habitació amb una altra família que coneixeu i d’aquesta manera evitar el pagament d’aquest suplement per plaça no ocupada.

Sí! Sempre que la casa de colònies o l’alberg disposi d’habitacions que poden allotjar el nombre de persones que sol·liciteu, ho podeu demanar a la nostra central de reserves en el moment de fer la reserva. 

També en el moment dels àpats podreu compartir taula i demanar que us serveixin les safates de manera conjunta.

Sobre les activitats

Les activitats estan pensades gaudir-les en família, i això també inclou els pares, mares i resta d’acompanyants. 

Com no pot ser d’altra manera, si algun membre de la unitat familiar, en alguna de les activitats, opta per no participar en la proposta, pot absentar-se’n sense problema. Però per al bon funcionament d’aquestes, no es poden deixar els infants sols en les activitats.

No és obligatori participar en totes les activitats. Si les famílies ho decideixen, poden absentar-se d’alguna de les activitats i/o de tot un dia de programació. 

El primer dia del programa, els monitors i monitores acostumen a explicar la planificació de l’estada. 

Si ja teniu previst no dur a terme alguna de les activitats que es programin, s’agrairà que pugueu avisar-ne l’equip de monitors i monitores de l’estada per al bon funcionament d’aquesta. També si opteu per demanar un àpat en format pícnic quan no s’ha previst per a l’execució del programa. 

Optar per no participar en alguna de les activitats no dona dret a cap tipus de reemborsament del preu de la reserva.

El preu de la reserva inclou totes les activitats del programa, excepte aquelles que requereixen la compra d’una entrada, tiquet o passi (com poden ser visites a espais concrets, museus, esports nàutics o d’aventura...). En aquest supòsit, cada família ha de fer-se càrrec del preu d’aquesta activitat externa. 

També va a càrrec de cada família (i amb el seus propis mitjans) el transport fins al lloc d’inici o convocatòria d’algunes activitats que es fan fora de la casa o l’alberg, com poden ser algunes excursions, sortides, caminades, visites a llocs d’interès...

L’explicació de les activitats es fa, de manera natural, en llengua catalana. 

Amb tot, pot passar que en l’estada hi hagi membres d’altres comunitats autònomes i, per tant, el monitor o la monitora també expliqui les activitats en llengua castellana.

Com s’ha dit, els desplaçaments fins al lloc de realització o visita d’algunes de les activitats programades són a càrrec de les famílies participants. 

Si així ho volen i s’organitzen, les famílies poden aprofitar vehicles i compartir els viatges autoorganitzant-se al marge de l’equip de monitors i monitores.

Sobre l’oferta alimentària durant el programa

Sí! Per als dinars, es pot demanar un pícnic per a tots els membres de la unitat familiar. A més, es preveurà d’aquesta manera quan el programa d’activitats d’un dia en concret impliqui ser fora de la instal·lació durant l’hora del migdia. 

L’equip de la casa de colònies o l’alberg us donarà les indicacions de fins quan podeu sol·licitar un pícnic (quina antelació es necessita) i alhora us diran quan el podeu recollir.

Sí, i tant! Si ho desitgeu, podeu fer tants àpats com vulgueu fora de la instal·lació, malgrat els tingueu tots inclosos en la vostra reserva. 

Serà important que pugueu avisar l’equip de la casa amb antelació per tal que no us comptin a l’hora de preveure els àpats. 

Si opteu per fer àpats fora de la instal·lació, això no dona dret a cap devolució en el preu de la reserva.

Sí! Els nostres equips de cuina i de gestió de les cases de colònies i albergs coneixen els diversos tipus d’al·lèrgies, intoleràncies i dietes especials i confeccionen els menús alternatius per atendre les necessitats de les persones allotjades amb nosaltres. 

Agrairem que us poseu en contacte amb la casa de colònies o l’alberg (amb el contacte que trobareu a la reserva un cop estigui formalitzada) per tal de comunicar les vostres necessitats. 

Igualment, demanem responsabilitat a l’hora d’especificar i sol·licitar les dietes i necessitats alimentàries.

Sí! A la majoria de cases de colònies i albergs disposem de trones per tal de poder estar de manera confortable al menjador. 

Demaneu-la, en arribar a la instal·lació, als responsables d’aquestes si no en trobeu de lliures al menjador. 

En cas que hi hagi més famílies que sol·licitin trona de les disponibles, s’assignaran per ordre de petició.

Què us trobareu?

Cuina de qualitat

Habitació privada per família amb bany

Bany dins de l’habitació

Allotjament de menors de 3 anys gratuït

Instal·lacions completes

Activitats per a tota la família incloses*

*excepte activitats externes i escapa’t al teu aire

Vols ser el primer en assabentar-te de les nostres propostes?

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal