Ecocolònies d'estiu

Per què ecocolònies?

L’emergència climàtica és una realitat. Posar el nostre gra de sorra per a un món més sostenible i eficient com una manera d’assegurar un futur als infants i joves és imprescindible.

A la Fundació Pere Tarrés fa 60 anys que treballem per un planeta més sostenible i un lleure respectuós amb el medi natural. Les colònies d’estiu són una experiència única per viure de manera intensiva el contacte amb la natura i els valors de la sostenibilitat. Els nostres programes educatius incorporen criteris de sostenibilitat i de coneixement del medi i fan pedagogia sobre la necessitat d’actuar per revertir els efectes del canvi climàtic. L’equip de monitores i monitors de la Fundació Pere Tarrés, especialitzats en educació ambiental, acompanyaran els infants, adolescents i joves en el seu paper protagonista en el futur del planeta durant la seva estada a les colònies.

Educar per aconseguir un model sostenible és una responsabilitat col·lectiva que:

  • Requereix la implicació de tots i totes.
  • S’aconsegueix amb la feina continuada i integrada en el dia a dia, tot promovent hàbits sostenibles en els infants.
  • S’ha de construir de manera transversal.

L’equip de la Fundació Pere Tarrés ens comprometem a fer-ho.

Ara a la Fundació Pere Tarrés fem un pas més enllà i ens comprometem amb el canvi com a part d’un repte global que es tradueix en les ECOCOLÒNIES: un compromís a l’hora d’entendre les colònies escolars i de vacances com a espai generador de canvi.

Les ECOCOLÒNIES s’han dissenyat prenent com a premissa cinc compromisos per un planeta més sostenible. Aquesta visió ha format part del nostre tarannà des dels nostres inicis. Una manera de fer que ens marca el camí a seguir de la mà de les noves generacions:

1. Compromís d’eficiència energètica
Reduir el consum d’energia optimitzant els processos productius.

2. Compromís de conscienciació sobre el consum d’aigua
Reduir el consum d’aigua i el seu malbaratament.

3. Compromís de gestió de residus
Promoure una correcta gestió de residus i educar els usuaris sobre la nostra petjada ecològica.

4. Compromís de medi natural
Potenciar les activitats pedagògiques de coneixement i respecte de l’entorn natural.

5. Compromís d’hàbits de consum
Incorporar una cuina més sostenible i de proximitat i sensibilitzar sobre la necessitat d’incorporar un canvi d’hàbits de consum que reverteixi les conseqüències del canvi climàtic.

Tot seguit concretarem aquest full de ruta amb les accions que s’han de posar en marxa i els compromisos que adoptarem durant els propers anys, i que continuen amb la tasca feta fins ara a l’hora de vetllar per la sostenibilitat i la seva divulgació entre els infants i joves.

Certificacions

A tota aquesta aposta ferma per la sostenibilitat, cal sumar-hi que formem part de les entitats que han signat el compromís ciutadà per la sostenibilitat de Barcelona i que ens hem adherit a la Declaració d'emergència climàtica promoguda per l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest compromís, que mantenim des de fa 60 anys, ha estat reconegut per les certificacions ambientals i de qualitat següents:

  • Certificació del sistema de gestió de qualitat implantat a les cases de colònies d’acord amb la norma de referència ISO 9001:2015.
  • Certificació del sistema de gestió ambiental implantat als edificis de la Fundació Pere Tarrés del carrer Numància i carrer Carolines, d’acord amb la norma de referència ISO 14001:2015.
  • L’Alberg Les Estades (Pirineu lleidatà), gestionat per la Fundació Pere Tarrés, forma part dels centres de SKI PALLARS de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), els quals disposen de la certificació del sistema de gestió ambiental de FGC d’acord amb la ISO 14001:2015.

Contacte

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal