Preguntes freqüents

En aquest espai del web trobareu un conjunt de qüestions i respostes que tot sovint us podeu plantejar.

Les hem agrupat amb diverses temàtiques que anirem actualitzant i ampliant. 

Per nosaltres, poder donar-vos resposta a tot el que plantegeu les families és una prioritat.

Inscripcions i qüestions generals

La Fundació Pere Tarrés disposa d’una normativa i condicions de participació generals per a les activitats de vacances.

Descarrega't el PDF

La Fundació Pere Tarrés ha desenvolupat un sistema que permet fer la inscripció de forma totalment telemàtica: lliurar els documents, signar-los, etc.

A través d’internet, a la pàgina www.peretarres.org/estiu/colonies podràs accedir a l’enllaç: Gestiona aquí les teves inscripcions.

Des d’aquest gestor d’inscripcions podràs consultar les teves dades, accedir-hi en tot moment i veure les inscripcions realitzades en anys anteriors, perquè sou moltes les famílies que any rere any ens feu confiança!

Si tens algun dubte pots trucar-nos al 93 430 16 06 de 9 a 18.30 h de dilluns a dijous, i de 9 a 18 h els divendres.

T’atendrà personalment un membre del nostre equip i et resoldrà aquelles qüestions que vulguis plantejar-nos.

Si algun dels torns programats no es pot dur a terme per prohibició de les autoritats corresponents o per alguna incidència imputable a l’entitat organitzadora, es retornarà el 100% dels imports satisfets.

En tots els casos, abans de procedir al retorn, s’oferirà als participants i famílies la possibilitat de canviar d’activitat i/o reservar els imports aportats per a finançar la participació en futures activitats.

En cas de malaltia del participant o altres causes de força major, el retorn serà, com a màxim, del 90% de l’import d’inscripció.

Caldrà adreçar la sol·licitud de la baixa a la Fundació Pere Tarrés i annexar el o els documents acreditatius que justifiquin la causa de la baixa de l’activitat. 

Per la resta de supòsits podeu consultar la normativa general i les condicions de participació a les activitats de vacances de la Fundació Pere Tarrés clicant aquí.

Documentació a lliurar

Cal lliurar un conjunt de documentació comuna a totes les activitats. És la següent:

 • Còpia de la targeta sanitària.
 • Còpia del carnet de vacunes (on es vegi bé el nom del participant) i en el cas que no en tingui, caldrà omplir i signar la Declaració responsable de no vacunació.
 • Fotografia del participant.

A banda, hi ha una altra documentació que us podem demanar en funció de la tipologia d’activitat que sol·liciteu. Alguns d’aquests documents no són obligatoris per a totes les activitats, però per aquelles activitats en què us els demanem és molt important que els faciliteu per al bon funcionament de l’activitat.

 • Autorització d’esports d’aventura: trobareu aquesta autorització dins del sistema d’inscripcions i la podreu omplir a través del formulari corresponent. Aquesta autorització només cal emplenar-la per a aquelles activitats que incorporin algun mòdul d’activitat d’aventura.
 • Autorització per prendre medicació. En el cas que durant l’activitat l’equip de monitors/es hagi d’administrar medicació al participant, caldrà omplir aquest formulari i portar la medicació en un necesser el primer dia de l’activitat.
 • Autorització de recollida, si no és el pare, mare o tutor del participant qui recull el participant, cal entregar aquesta autorització signada. També si calgués recollir el participant abans de finalitzar l’activitat.
 • Fotocòpia del DNI vigent, per davant i per darrere, o del passaport. És important que tant si es facilita el DNI com el passaport es comprovi que la data de vigència és vàlida durant tot el període de l’activitat on s’inscriu. Només cal adjuntar aquesta documentació per a determinades activitats.

Cal tenir present que tota aquesta documentació és imprescindible per realitzar l’activitat.

Aquesta documentació es pot penjar fins a 8 dies abans de l’inici de l’activitat.

La Fundació Pere Tarrés ha desenvolupat un sistema que permet fer la inscripció de forma totalment telemàtica.

Des del correu de confirmació de la inscripció que has rebut en finalitzar el procés d’inscripció trobaràs un enllaç a les “Meves inscripcions”.

Si ho prefereixes, també pots accedir a aquesta llista d’inscripcions a través del web de la Fundació Pere Tarrés clicant aquí.

Quan estiguis dins de la inscripció, a la pestanya de “Pujada documentació” podràs veure els diferents documents o formularis que cal completar. Alguns dels documents podran emplenar-se a través de formularis web (com l’autorització d’administració de medicaments o bé l’autorització d’esports d’aventura). A l’apartat “Documents” podràs trobar-hi altres impresos per completar la teva inscripció en el cas de ser necessari.

Els documents que calgui penjar poden ser PDF o fotografies i es podran penjar fins a 8 dies abans de l’inici de l’activitat. 

Has de tenir present que tota aquesta documentació és imprescindible per realitzar l’activitat.

Sí, cal portar l’original de la targeta sanitària.

La targeta sanitària que s’ha de portar ha de ser la targeta física. No s’accepta la versió digital de la targeta.

Ha de ser la targeta original perquè si, pel motiu que sigui, convé anar a un centre d’assistència mèdica, és necessari poder llegir-la magnèticament.

En les activitats on us sol·liciten el DNI o passaport del menor (estades a les Illes) és imprescindible portar l’original. I ha de ser el document que heu facilitat per comprar els bitllets.

La targeta sanitària ha de ser l’original. Si, pel motiu que sigui, convé anar a un centre d’assistència mèdica, és necessari poder llegir-la magnèticament. Per tant, no pot ser fotocòpia.

També convé assenyalar que, si sou d’una mútua, podeu portar la targeta identificativa de la mútua.

Si teniu targeta sanitària de Sistema Públic de Salut de Catalunya, l’heu de dur en tots els casos.

Pagaments i descomptes

El pagament es pot realitzar amb targeta de crèdit o dèbit, VISA, Mastecard i 4B.

En funció de la data en què realitzeu la inscripció, en podreu fraccionar el pagament. El procés d’inscripció us oferirà aquesta opció si, per data, encara és possible fraccionar el pagament.

Com sempre, podeu adreçar-vos personalment al nostre equip per resoldre qualsevol dubte o consulta trucant al 93 430 16 06 de dilluns a dijous de 9 a 18:30 h i els divendres de 9 a 18 h.

Per a les activitats que realitzem a l’hivern, no hi ha la possibilitat de fraccionar.

Sí, com a Fundació Pere Tarrés posem a la vostra disposició una sèrie de descomptes que pots consultar clicant a l’enllaç.  

Aquests descomptes no son acumulables entre si, ni amb altres promocions que t’oferim des de la Fundació Pere Tarrés.

Com sempre, podeu adreçar-vos personalment al nostre equip per resoldre qualsevol dubte o consulta trucant al 93 430 16 06 en horari de dilluns a dijous de 9 a 18:30 h i els divendres de 9 a 18 h.

Medicaments i assistència mèdica

Un cop feta la inscripció, a l’apartat de “Medicació” del sistema d’inscripcions, es pot emplenar i tramitar el formulari d’autorització d’administració de medicaments. El pare, mare o tutor haurà de tramitar-lo i especificar-hi la dosi i l’horari en què s’ha de prendre el medicament, i penjar-ho a l'espai de documentació requerida.

El primer dia de les colònies s’ha de facilitar el medicament al director/a de l’activitat, el qual el custodiarà i el subministrarà seguint les instruccions del full d’autorització de medicaments.

Si el medicament és receptat o prescrit les vigílies de l’inici de l’activitat, podreu lliurar directament en mà un imprès (que us facilitarem el primer dia de les colònies) al director/a de l’activitat juntament amb el medicament. Tot i així, és millor fer-ho pel sistema d’inscripcions (encara que sigui la vigília del dia d’inscripcions), ja que així vosaltres i nosaltres en tindrem constància.

L’infant o el jove no pot portar, en cap cas, medicaments al seu equipatge sense lliurar-los a l’equip de monitors/es. Si el participant necessita prendre medicació en un moment puntual, cal que el director/a de l’activitat disposi de l’autorització per prendre medicaments i tingui, també, el medicament.

Els medicaments sobrants lliurats a l’equip de monitors/es seran retornats l’últim dia de l’activitat.

Si es disposa de l’autorització i el participant necessita assistència mèdica, el portarem al metge.

A la fitxa de salut ja es demana autorització per a l’administració de Paracetamol i Ibuprofens de manera esporàdica i també per fer cures de ferides superficials. En el cas que ens hagueu autoritzat a administrar aquests medicaments de forma esporàdica, si és possible, des de l’equip monitors/es ens posarem en contacte amb vosaltres i us informarem de la situació i contrastarem la dosi a administrar amb vosaltres.

Portem el participant al metge i truquem als pares o tutors per informar de la situació.

Un cop hem estat atesos, informem d’allò que ha dit el metge i, si ens han receptat un medicament, fem saber quin és.

A partir d’aquest moment, seguim les instruccions del metge, si els pares o tutors no hi tenen cap inconvenient.

Un cop feta la inscripció, ens haureu d'adjuntar a l’apartat de “Documentació requerida” del sistema d’inscripcions la còpia del carnet de vacunes.

Si l’infant no està vacunat, haureu de descarregar-vos, des del sistema d’inscripcions, el document de "Declaració responsable de no vacunació", complimentar-lo, signar-lo i adjuntar-lo a “Documentació requerida”.

Comunicació i families

Sí, des de la Fundació Pere Tarrés pensem que la informació cap a les famílies és molt important.

Per aquest motiu, convoquem una reunió amb totes les mares i pares que vulguin connectar-s’hi.

Aquest any es faran diverses reunions segons la temàtica de les colònies. Es realitzaran a través de la plataforma Zoom i en el moment de fer la inscripció podreu veure el dia i l’horari.

Les reunions informatives són en català, però també està previst de fer una reunió informativa de totes les colònies i campaments en castellà.

Consulteu en aquest enllaç el calendari de reunions amb famílies.

Si no podeu assistir a la reunió de famílies, podreu veure el vídeo de l’enregistrament de la reunió uns dies més tard a la nostra web.

Per tant, les famílies que no hi pugueu assistir, o bé que us inscriviu després de la realització de la reunió, podreu visualitzar-la.

Per tal que les famílies estigueu informades de forma ràpida de tot allò que va passant a les colònies posarem a la vostra disposició un canal de l’aplicació Telegram en què anirem penjant informacions i fotografies de la marxa de les activitats.

Un cop estigueu inscrits a l’activitat, a l’apartat “Les meves inscripcions” podreu trobar el codi QR o enllaç per accedir al compte de Telegram. Allà, el director/a de l’activitat anirà penjant fotografies i algun missatge que pugui ser del vostre interès.

En el cas d’haver de comunicar alguna qüestió important i personal, el director/a es posa en contacte directe amb els pares o mares a través del telèfon que ens heu facilitat a la fitxa d’inscripció.

D’altra banda, el dia que comença l’activitat, la Fundació Pere Tarrés facilita a les famílies el telèfon de la casa i del director/a de l’activitat, per si cal ser utilitzat, exclusivament, en cas d’urgència.

En la majoria de torns de colònies no està permès que els participants portin telèfon mòbil propi. Excepcionalment, en algun torn, es permet fer-ho per a determinades circumstàncies i sota una normativa estricta. Demanem que ens ajudeu a donar compliment a aquest element normatiu de les colònies.

Per a les famílies que ja heu apuntat els vostres fills/es a alguna activitat de colònies de la Fundació Pere Tarrés, us informem que aquest any no es farà servir el blog del “Dia a dia” que es trobava a l’Espai famílies. Aquest espai quedarà substituït per aquest canal de Telegram.

Des de la Fundació Pere Tarrés considerem les colònies un espai educatiu on podem aprofitar per desconnectar de les pantalles i compartir experiències vivencials amb la resta de companys i companyes i l’equip monitors/es.

Per aquest motiu, com a regla general, no és permès de portar el mòbil a l’activitat de colònies d’estiu. 

De manera excepcional, i per la naturalesa de les activitats (tots els participants són adolescents i la singularitat de l’activitat ho fa oportú), es permet portar el mòbil en les activitats següents:

 • Campaments d’excursionisme.
 • Disseny de videojocs.
 • Descoberta de Mallorca. 

Per a aquestes activitats a les quals excepcionalment es permet portar el telèfon mòbil, serà decisió de cada participant i de la seva família portar o no el telèfon. No es programarà cap activitat en què sigui necessari que el participant tingui telèfon mòbil i es vetllarà perquè l’ús del telèfon mòbil no interfereixi en el bon funcionament de l’activitat. 

En aquests torns, l’ús del telèfon mòbil estarà regulat per l’equip de monitors/es. També la custòdia dels aparells serà responsabilitat de l’equip de monitors/es. 

Portar-lo implicarà restringir-ne l’ús, d’acord amb el sistema de funcionament que s’ha previst, i que és el següent: 

 • El telèfon mòbil quedarà en custòdia de l’equip de monitors/es. S’entregarà el primer dia de l’activitat, amb la bateria carregada, sense alarmes posades i apagat. No es podrà guardar entre els efectes personals del participant a l’habitació.
 • Diàriament, i sempre que la dinàmica de l'activitat no ho impossibiliti, s’habilitarà una franja horària per consultar i utilitzar el telèfon mòbil en un espai concret: una sala o espai exterior on estaran tots els participants que duguin el telèfon i el vulguin utilitzar alhora. Mai no es podrà consultar el telèfon a les habitacions o durant les activitats. Malgrat que no es pot assegurar un horari concret (ja que dependrà de l’activitat programada del dia), sí que es prioritzarà que aquest espai pugui realitzar-se just després de l’hora de dinar.
 • Els dies de les sortides i excursions, pot ser que no hi hagi temps per consultar el mòbil, tot i que s’intentarà programar abans del sopar.
 • Un cop acabada l’estona d’ús del mòbil, es tornaran els telèfons apagats i si algú necessita carregar-lo per a la propera vegada el podrà deixar carregant.
 • Els telèfons mòbils només podran ser utilitzats per part dels participants que l’hagin dut. No es permetrà que un participant deixi utilitzar el seu telèfon a un altre que no n’hagi dut. 

La Fundació Pere Tarrés no es fa responsable dels danys, pèrdua o avaries que pugui sofrir el telèfon mòbil del participant. Tampoc de les fotografies i/o continguts que es puguin publicar durant la realització de l’activitat per part d’un participant.

Com s’ha assenyalat a la pregunta anterior, per normativa general, els participants no poden portar el telèfon a les colònies d’estiu. Només poden fer-ho aquells que participen en les activitats en què s’ha establert i sota el règim d’ús previst. 

En el cas que l’equip de monitors/es localitzi un telèfon mòbil a un participant, l’equip de monitors/es l’apagarà davant del participant, es requisarà i quedarà en custòdia de l’equip de monitors/es. Es retornarà a les famílies el darrer dia de l’activitat. 

Si aquest telèfon mòbil s’ha localitzat en un dels torns en què s’ha permès l’ús del telèfon (segons la resposta a la pregunta anterior) es requisarà i es dipositarà amb la resta de telèfons i se’n podrà fer l’ús ordinari previst en el règim d’ús descrit. 

La Fundació Pere Tarrés no es fa responsable dels danys, pèrdua o avaries que pugui sofrir el telèfon mòbil del participant. Tampoc de les fotografies i/o continguts que es puguin publicar durant la realització de l’activitat per part d’un participant. 

Sí. Es programa un dia de trucada a les famílies a través dels telèfons de l’equip de monitors/es. 

Els més petits, de vegades, en sentir la veu de la mare o pare, s’emocionen. Malgrat que estiguin gaudint de l’activitat no poden reprimir les ganes de veure els seus pares i/o mares. Per aquest motiu acostumem a programar les trucades el dia abans de tornar o dos dies abans de la tornada. 

En el cas dels participants de les colònies en què es permet portar el telèfon mòbil, es programarà també unes trucades per a aquells participants que decideixin no portar el telèfon mòbil. 

Cal recordar que es facilitarà el telèfon del director o directora i el de la casa de colònies o alberg per si us fes falta contactar amb l’equip de monitors/es. Alhora, també podreu conèixer com funciona el dia a dia de l’activitat a través de les fotografies que anirem penjant i posant a la vostra disposició.

En tots els equips de colònies lingüístiques d’anglès, sempre hi ha un mínim de dues persones, les quals procurem que siguin un noi i una noia, que parlen català i castellà, a part d’anglès.

Atès que entenem les colònies i els campaments com un temps d’esbarjo, destinat a ser compartit amb altres nens i nenes sense la presència dels pares i mares, demanem que els familiars dels participants s’abstinguin de fer visites a la casa. Agraïm la vostra col·laboració.

L’organització d’activitats

Enguany tenim les següents modalitats d’activitats:

Novetats:

 • Teatre
 • Escola de súper herois i heroïnes
 • Expedició de l’anell de poder

Colònies en anglès:

 • Aquatic Sports & English
 • Cuina & English
 • Hípica & English
 • Nature, Adventure & English
 • Sun, Beach & English

Colònies artístiques:

 • Ball
 • Danses tradicionals i festa major
 • Teatre
 • Cuina

Colònies temàtiques:

 • Escola de bruixeria i encanteris
 • Escola de súper herois i heroïnes
 • Expedició de l’anell de poder
 • Joves investigadors
 • Exploradors de l’espai

Colònies esportives:

 • Multiesportives i esports nàutics
 • Multiesportives
 • Natura i aventura

Colònies a Balears:

 • Descoberta de Mallorca

Colònies tecnològiques:

 • Disseny de videojocs

Campaments:

 • Campaments d'excursionisme

Sí, sempre que el director/a de les colònies no hi trobi cap inconvenient i que hi hagi disponibilitat de llits en les places assignades a les nostres colònies. Només cal tenir en compte que les habitacions s’assignen a nois i noies per separat.

Cal informar-ne a la fitxa d’inscripció.

Per preparar la motxilla

Aquest és un llistat general per a totes les activitats, però hi ha activitats que requereixen un material específic, del qual sou informats a la fitxa de l’activitat, que us podeu descarregar un cop feta la inscripció. 

(A la reunió de famílies explicarem detalladament aquesta informació.)

Llistat de la roba

 • Mudes de roba interior
 • Mitjons prims (cotó) i dos de gruixuts (esportius)
 • Samarretes
 • Pantalons curts
 • Pantalons llargs i jersei o xandall complet
 • Pijama
 • Tovallola per a la dutxa
 • Estris personals d'higiene
 • Xancletes lligades
 • Vestit i tovallola de bany
 • Calçat còmode per caminar
 • Sabates esportives

Material necessari

 • Sac de dormir
 • Llençol de sota i coixinera
 • Bossa per a la roba bruta
 • Tovalló de roba
 • Lot i piles de recanvi
 • Cantimplora
 • Crema de protecció solar
 • Impermeable o cangur
 • Barret o gorra
 • Motxilla petita per anar d'excursió
 • Targeta sanitària (original)
 • Màrfega, estoreta o aïllant (per a acampades o colònies que ho anunciïn)

Material recomanable

 • Loció repel·lent de mosquits
 • Bombolleta (en cas de no saber nedar)
 • Llençol protector (en cas d’enuresi)
 • Ulleres de sol

 

Els diners són una font de conflicte, per la qual cosa demanem que no se’n portin. 

Cal tenir en compte que el preu d’inscripció ja porta incloses totes les despeses de les activitats. 

De manera excepcional, i per la singularitat de les activitats, es permet portar fins a un màxim de 10€ a les colònies que tenen programada l’activitat de Port Aventura i un màxim de 30€ a les colònies que es fan a les Illes Balears. 

La Fundació Pere Tarrés no es fa responsable de la pèrdua d’aquests diners ni de l’ús que cada participant en faci.

Responem aquesta qüestió a les preguntes que trobareu a l’apartat de “Comunicació i famílies” d’aquest espai de “Preguntes freqüents”.

Contacte

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal