Preguntes freqüents

En aquest espai del web trobareu un conjunt de qüestions i respostes que tot sovint us podeu plantejar.

Les hem agrupat amb diverses temàtiques que anirem actualitzant i ampliant. 

Per nosaltres, poder donar-vos resposta a tot el que plantegeu les families és una prioritat.

Inscripcions i qüestions generals

La Fundació Pere Tarrés disposa d’una normativa i condicions de participació generals per a les activitats de vacances.

Descarrega't el PDF

La Fundació Pere Tarrés ha desenvolupat un sistema pioner que permet fer la inscripció de forma totalment telemàtica: lliurar els documents, signar-los...

A través d’internet, a la pàgina www.peretarres.org/estiu/colonies podràs accedir a l’enllaç: Gestiona aquí les teves inscripcions.

Des d’aquest gestor d’inscripcions podràs consultar les teves dades, accedir-hi en tot moment... i podràs també veure les inscripcions realitzades en anys anteriors... perquè sou moltes les families que any rere any ens feu confiança!

Si tens algun dubte pots trucar-nos al 93 430 16 06 de 9 a 18.30 h de dilluns a dijous, i de 9 a 18h els divendres.

T’atendrà personalment una membre del nostre equip i et resoldrà aquelles qüestions que vulguis plantejar-nos.

Covid-19

Aquesta és una qüestió molt rellevant per nosaltres. Són activitat segures i ho podem afirmar perquè ens avala l’experiència de l’estiu 2021.

La Fundació Pere Tarrés va ser l’entitat que més va contribuir en fer possible la realització i reobertura de les activitats de lleure l’any passat. Va treballar els protocols establerts colze a colze amb l’administració.

Ens avala la bona feina feta de l’any passat i la professionalitat dels nostres equips: monitors/es, persones de les cases de colònies i altres equips.

En aquest espai web trobareu tota la informació actualitzada de protocols, normatives de referència, procediments...

Com a Fundació Pere Tarrés som plenament coneixedors de tots aquests protocols i normatives perquè des del primer moment hem contribuït a elaborar-los.

Els nostres equips s’han format, els coneixen i contribueixen a garantir-los.

Si algun dels torns programats no es pot dur a terme per prohibició de les autoritats corresponents, es retornaran el 100% dels imports satisfets

En tots els casos, abans de procedir al retorn, s’oferirà als participants i famílies la possibilitat de canviar d’activitat i/o reservar els imports aportats per a finançar la participació en futures activitats.

En el cas d’impossibilitat o impediment per part del participant  per motius derivats de la pandèmia (confinament obligatori, contagi...) caldrà acreditar-ho fefaentment. En aquests supòsits els retorns seran:

 • Del 100% del preu de la colònia si s’informa amb més de 7 dies d’antelació respecte la data d’inici de l’activitat.
 • Del 90% del preu de la colònia si s’informa amb menys de 7 dies d’antelació respecte la data d’inici de l’activitat. 

Per la resta de supòsits podeu consultar la normativa general i condicions de participació de les activitats de vacances de la Fundació Pere Tarrés clicant aquí.

Els cas que l’infant hagi de marxar abans de la finalització de la colònia, tal i com estableix la normativa genèrica en el cas de malaltia, es tornarà el 90% dels serveis que no hagi rebut, menys les despeses derivades del retorn de l’infant.

Aquestes condicions queden subjectes als protocols sectorials vigents en el moment de la activitat.

Documentació a lliurar

Hi ha una documentació comuna a totes les activitats i és la següent:

 • Fotocòpia targeta sanitària
 • Fotocòpia Carnet de Vacunes (on es vegi bé el nom del participant) i en cas que no en tingui, caldrà omplir i signar la “Declaració responsable de no vacunació”.
 • Fotografia del participant

A banda, hi ha altra documentació que us podem demanar en funció de la tipologia d’activitat que sol·liciteu:

 • Autorització d’esports d’aventura (trobaran aquest full per omplir i signar, només aquelles colònies que incorporin algun mòdul d’activitat d’aventura.
 • Autorització per prendre medicació, en cas que durant les colònies necessiti que l’equip educatiu administri medicació al nen o nena o jove, caldrà omplir aquest full i portar en un necesser la medicació el primer dia de colònies. És important que aquesta autorització estigui signada.
 • Autorització de recollida, si no és el pare, mare o tutor del participant qui recull al participant, cal entregar aquesta autorització signada.
 • Fotocòpia del DNI per davant i per darrera vigent o del Passaport. És important que tan si es facilita el DNI com el Passaport es comprovi que la data de vigència és valida durant tot el període de l’activitat on s’inscriu.

Has de tenir present que tota aquesta documentació és imprescindible per realitzar l’activitat.

La Fundació Pere Tarrés ha desenvolupat un sistema pioner que permet fer la inscripció de forma totalment telemàtica.

Des del correu de confirmació de la inscripció que has rebut al finalitzar el procés d’inscripció trobaràs un enllaç a les “meves inscripcions”.  

Si ho prefereixes, també pots accedir a aquesta llista d’inscripcions a través del web de la Fundació Pere Tarrés clicant aquí

Quan estiguis dins de la teva inscripció, a la pestanya de documentació disponible pots descarregar documents per complimentar i signar i penjar-los a documentació requerida com ara: 

 • Autorització medicaments (només si al llarg de les colònies ha de prendre alguna medicació)
 • Autorització recollida (només si recolliu el vostre fill o filla abans d’hora o el recull alguna altra persona que no sigui el pare, mare o tutor/a)
 • Imprès de rectificació de dades(només si heu detectat alguna errada en la vostra inscripció i voleu esmenar)
 • Autorització d’esports d’aventura (només si l’activitat té esports d’aventura)
 • Declaració responsable de no vacunació (només sí no està vacunat) 

A documentació requerida veuràs que també has de penjar:

 • Fotografia
 • Carnet de vacunes
 • Targeta sanitària 

Aquests documents poden ser pdf o fotografies. 

Has de tenir present que tota aquesta documentació és imprescindible per realitzar l’activitat.

Sí, cal portar l’original de la targeta sanitària.

Ha de ser la targeta original perquè si, pel motiu que sigui, convé anar a un centre d’assistència mèdica, és necessari poder llegir-la magnèticament.

La targeta sanitària ha de ser l’original. Si, pel motiu que sigui, convé anar a un centre d’assistència mèdica, és necessari poder llegir-la magnèticament.

Per tant, no pot ser fotocòpia.

També convé assenyalar que si sou d’una mútua, podeu portar la targeta identificativa de la mútua.

Si teniu targeta sanitària de Sistema Públic de Salut de Catalunya, l’heu de dur en tots els casos.

Pagaments i descomptes

El pagament es pot realitzar amb targeta de crèdit o dèbit; VISA, Mastecard i 4B.

A través de la inscripció, online; es podrà fraccionar el total del preu de l’activitat en dos pagaments.

El dia que es fa la inscripció es pagarà el 40% del total de l’import (si realitza la seva inscripció abans del 30 d'abril de 2022). Si ho desitgeu, també podreu fer efectiva la totalitat del preu en el moment de la inscripció.

Aproximadament un mes més tard es sol·licitarà el pagament del 60% restant: rebreu un correu electrònic d’avís indicant l’import i l’enllaç per formalitzar el pagament. Disposareu d’una setmana de termini per efectuar-lo.  

Podeu consultar a la web d’inscripcions, a l’apartat econòmic, la data prevista del segon pagament.

Les inscripcions efectuades a partir de l’1 de maig de 2022 requeriran el pagament del 100% del preu per ser formalitzades.

Com sempre, podeu adreçar-vos personalment al nostre equip per resoldre qualsevol dubte o consulta trucant al 93 430 16 06 en horari de dilluns a dijous de 9 a 18:30 h. Divendres de 9 a 18 h

Sí, com a Fundació Pere Tarrés posem a la vostra disposició una sèrie de descomptes que pots consultar clicant a l’enllaç.  

Aquests descomptes no son acumulables entre sí, ni amb altres promocions que t’oferim des de la Fundació Pere Tarrés.

Com sempre, podeu adreçar-vos personalment al nostre equip per resoldre qualsevol dubte o consulta trucant al 93 430 16 06 en horari de dilluns a dijous de 9 a 18:30 h. Divendres de 9 a 18 h.

Un cop feta la inscripció, a l’apartat de documentació disponible del sistema d’inscripcions, es pot descarregar l’autorització per prendre medicaments. El pare, mare o tutor haurà de signar-lo i especificar-hi la dosi i l’horari en què s’ha de prendre i penjar-ho a l'espai de documentació requerida.

El primer dia de les colònies s’ha de facilitar el medicament al director/a de l’activitat, el qual el custodiarà i el subministrarà seguint les instruccions del full d’autorització de medicaments.

Si el medicament és receptat o prescrit les vigílies de l’inici de l’activitat, podreu lliurar directament en mà l’imprès al director/a de l’activitat juntament amb el medicament. Tot i així, és millor fer-ho pel sistema d’inscripcions, ja que així vosaltres i nosaltres en tindrem constància.

Medicaments i assistència mèdica

L’infant o el jove no pot portar, en cap cas, medicaments a la motxilla. Si el participant necessita prendre medicació en un moment puntual, cal que el director/a tingui signat el full d’autorització per prendre medicaments, i tingui, també, el medicament, que serà retornat l’últim dia de les colònies. Si no tenim aquest full signat i el participant es posa malalt, el portarem al metge. En tot cas, a la fitxa de salut ja es demana autorització per administració de Paracetamol i Ibuprofens de manera esporàdica, i per fer cures de ferides superficials. En cas que ens hagueu indicat que si que en pot prendre el director/a us trucarà per informar-vos de la situació i per preguntar-vos la dosi.

Portem el participant al metge i truquem als pares o tutors per informar-los de la situació. Un cop hem estat atesos, informem d’allò que ha dit el metge i, si ens han receptat un medicament, fem saber quin és. A partir d’aquest moment, seguim les instruccions del metge, si els pares o tutors no hi tenen cap inconvenient.

Un cop feta la inscripció, ens haureu d'adjuntar a documentació requerida del sistema d’inscripcions, la còpia del carnet de vacunes.

Si l’infant no està vacunat, haureu de descarregar-vos des d’aquest apartat documentació disponible el document de "Declaració responsable de no vacunació", complimentar-lo, signar-lo i adjuntar-lo a documentació requerida.

Comunicació i families

Sí, des de la Fundació Pere Tarrés pensem que la informació cap a les families és molt important.

Per aquest motiu, convoquem una reunió amb totes les mares i pares que vulguin connectar-se.

Aquest any es faran diverses reunions segons la temàtica de les colònies. Es realitzaran a través de la plataforma Zoom i en el moment de fer la inscripció podreu veure el dia i horari.

Les reunions informatives són en català, però també hi ha previst fer una reunió informativa de totes les colònies i campaments en castellà.

Si no podeu assistir a la reunió de families, us enviarem l’enllaç a la gravació de la reunió que realitzarem.

Per tant, les families que no pugueu assistir, o bé que us inscriviu després de la realització de la reunió, podreu visualitzar-la.

També s’enviaran els materials i/o documents que es lliurin.

A la pàgina web hi ha la secció “Espai Famílies” , on el director/a de les colònies actualitza el blog del “Dia a Dia” amb fotografies i una breu crònica, cosa que permet als pares d’estar al corrent de l’aventura que estan vivint els vostres fills i filles.

En cas d’haver de comunicar alguna qüestió important, el director/a es posa en contacte directe amb els pares a través del telèfon que ens heu facilitat a la fitxa d’inscripció.

D’altra banda, el dia que comença l’activitat, la Fundació Pere Tarrés facilita a les families el telèfon de la casa i del director/a de l’activitat, per si cal ser utilitzat, exclusivament, en cas d’urgència.

En tots els equips de colònies lingüístiques d’anglès, sempre hi ha un mínim de dues persones, les quals procurem que siguin un noi i una noia, que parlen català i castellà, a part d’anglès.

Atès que entenem les colònies i els campaments com un temps d’esbarjo, destinat a ser compartit amb altres nens i nenes sense la presència dels pares i mares, demanem que els familiars dels participants s’abstinguin de fer visites a la casa. Agraïm la vostra col·laboració.

L’organització d’activitats

Enguany tenim les següents modalitats d’activitats:

NOVETATS:

 • Escola de Bruixeria i Encanteris
 • Nature, Hiking and English
 • Teatre

Colònies en anglès:

 • Aventure & English
 • Aquatic Sports & English
 • Cuina & English
 • Nature, Adventure & English
 • Nature, hiking & English
 • Sun, Beach & English

Colònies artístiques:

 • Ball
 • Teatre

Colònies temàtiques:

 • Cuina
 • Escola de Bruixeria i Encanteris
 • Joves investigadors

Colònies esportives:

 • Multiesportives i esports nàutics
 • Multiesportives
 • Natura i aventura

Colònies a Balears:

 • Descoberta de Mallorca

Colònies tecnòlogiques:

 • Disseny de Videojocs

Campaments:

 • Campaments d'excursionisme

Sí, sempre que el director/a de les colònies no hi trobi cap inconvenient i que hi hagi disponibilitat de llits en les places assignades a la nostra colònia. Només cal tenir en compte que les habitacions s’organitzen de nois i de noies.

Cal informar-ne a la fitxa d’inscripció.

Per preparar la motxilla

Aquest és un llistat general per a totes les activitats, però hi ha activitats que requereixen un material específic, del qual sou informats en la fitxa de l’activitat que us podeu descarregar un cop feta la inscripció. 

(A la reunió de families explicarem detalladament aquesta informació)

Llistat de la roba

 • Mudes de roba interior
 • Mitjons prims (cotó) i 2 de gruixuts (esportius)
 • Samarretes
 • Pantalons curts
 • Pantalons llargs i jersei o xandall complet
 • Pijama
 • Tovallola per a la dutxa
 • Estris personals d'higiene
 • Xancletes lligades
 • Vestit i tovallola de bany
 • Calçat còmode per caminar
 • Sabates esportives

Material necessari

 • Sac de dormir
 • Llençol de sota i coixinera
 • Bossa per a la roba bruta
 • Tovalló de roba
 • Lot i piles de recanvi
 • Cantimplora
 • Crema de protecció solar
 • Impermeable o cangur
 • Barret o gorra
 • Motxilla petita per anar d'excursió
 • Targeta sanitària (original)
 • Màrfega, estoreta o aïllant (per a acampades o colònies que anuncïin)

Material recomanable

 • Loció repel·lent de mosquits
 • Bombolleta (en cas de no saber nedar)
 • Llençol protector (en cas d’enuresi)
 • Ulleres de sol

 

Entenem que tots aquests aparells no fomenten la convivència amb els companys i dificulten el fet que el participant se senti part d’un grup. Per tant, no estan permesos els telèfons mòbils, ni els MP3, ni les consoles o altres aparells a les colònies de la Fundació Pere Tarrés. Agraïm la vostra col·laboració.

Els diners són una font de conflicte, per la qual cosa demanem que no se’n portin. Només està permès a les colònies que van a Port Aventura portar 10€. I a les activitats que fem a Mallorca poden dur 30€.

Contacte

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal