Actualitat

Beques per desenvolupar plans de captació de socis

23.02.21

L'agència dgtl fundraising fa públic un programa de 5 beques dissenyades per enfortir les petites organitzacions sense ànim de lucre. Aquestes beques estaran destinades a crear i desenvolupar plans de captació de socis i sòcies. 

El dijous 25 de febrer a les 10h30 organitzen un webinar per resoldre tots els dubtes al respecte.

Inscripció al Webinar

Suport i assessorament a les entitats socials en gestió

16.02.21

La Taula del Tercer Sector té un acord de col·laboració amb la SECOT perquè aquesta posi a disposició del tercer sector el seu equip d'experts. Mitjançant voluntariat dona suport i assessorament a les entitats en la formació per a la captació de recursos i el finançament. Si algú està interessat en rebre aquest assessorament es pot posar en contacte amb taula@tercersector.cat.

ESCI-UPF busca entitats per pràctiques

16.02.21

Gràcies a la col·laboració entre la Taula i la Universitat ESCO-UPF, s'fereix l'oportunitat a les entitats d'incorporar alumnes en pràctiques en el camp del màrqueting, la comunicació digital o la gestió d'organitzacions. 

El perfil dels estudiants combina els coneixements d'empresa amb una important base humanística que es reforça amb el coneixement d'idiomes.

Documentació Contacte

Sessió sobre "Positivisme conscient"

16.02.21

La Confederació programa pel pròxim Apunt654C una sessió per aportar solucions amb l'objectiu d'incrementar el nivell de positivisme. Els ponents, Manuel Tallada i Sergi Valentín de MRC International People Training, exposaran enfocaments i eines per afrontar els moments actuals.

La sessió serà el 25 de febrer de 9.30 a 10.45 via Zoom.

Inscripcions

Formació del Servei de Primera Acollida

15.02.21

Davant de la crisi social derivada de la Covid-19 i per tal que moltes persones estrangeres puguin acreditar la formació que se’ls requereix a l’hora d’iniciar els processos de regularització, la Fundació Pere Tarrés ofereix formacions del Servei de Primera Acollida en format presencial i no presencial a persones migrants, refugiades o retornades majors de 16 anys.   

Aquesta formació de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, amb suport del Fons Social Europeu, tant en la seva versió presencial com en el format en línia, està formada pels mòduls:  

  • mòdul A.1 de llengua catalana (90 hores).  
  • mòdul B de coneixement del mercat i dels drets laborals (15 hores).  
  • mòdul C de coneixement de la societat catalana (15 hores).  

Per als alumnes de la modalitat no presencial s’ofereix un mòdul de formació en competències digitals de 15 hores per tal que es familiaritzin amb la plataforma digital.   

Al final de la formació s’emetrà un certificat d’assistència de la Fundació Pere Tarrés, documentació que serà necessària per a la tramitació de la certificació del Servei de Primera Acollida i per a iniciar processos de regularització.   

En cas que conegueu alguna persona interessada en aquesta formació, pot posar-se en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic formacioinsercio@peretarres.org i dels telèfons 676 62 08 09 i 93 410 16 02.   

L’enllaç de matriculació per al nou alumnat és:  

Formació

Programa pla de viabilitat empresarial

15.02.21

En el marc del conveni de col·laboració entre La Confederació i PIMEC s'ha creat un Programa Pla de Viabilitat Empresarial. És un programa 100% subvencionat per analitzar i reforçar la viabilitat empresarial davant els reptes actuals.

Informació i inscripcions

Vacunació professionals infància

11.02.21

Diverses entitats i federacions d'Infància hem fet gestions amb l'Administració per incloure els professionals dels centres oberts i socioeducatius en la propera ronda de vacunació. La Confederació ens informa que s'ha aconseguit una rectificació en el llistat inicial de professionals essencials per incloure els d'Infància i Joventut.

L'ordre de les vacunacions el decidirà Salut Pública. Es començarà pels professionals d'assistència domiciliària. Probablement seguits de les educadores i educadors dels centres. Properament es contactarà les entitats per rebre peticions d'informació per construir el cens de professionals. Ens aconsellen contestar el més aviat possible quan el rebem.

Decret sobre transparència i dret d'accés

11.02.21

El 9 de febrer es va publicar el Decret 8/2021 sobre la transparència i el dret d'accés a la informació pública. Aquest entra en vigor 20 dies després de la seva publicació.

Decret

Acord recursos Fons Social Europeu Plus

08.02.21

El passat 28 de gener el consell de la UE i el Parlament Europeu van arribar a un acord provisional sobre el Fons Social Europeu Plus (FSE+). Respecte la infància, l'acord obliga els Estats membres amb un nivell de pobresa superior a la mitjana (com és el cas d'Espanya) a assignar el 5% dels recursos del FSE+ per lluitar contra la pobresa infantil.

Més informació

Manifest "Aliança per la Infància"

08.02.21

La Pincat juntament amb la TIAC ha fet públic el manifest "Aliança per la Infància. Eleccions al Parlament de Catalunya 14F - 2021". Aquest manifest reivindica els drets de la infància.

Manifest