Actualitat

Formació COVID - Departament d'Educació

18.11.20

Des del Departament d'Educació, en col·laboració amb el Departament de Salut, s'ha elaborat una formació sobre les mesures de salut pública a prendre als centres educatius arran de la COVID-19. Considerem que aquesta formació també és rellevant pels Centres Socioeducatius i us enllacem els recursos corresponents.

Formació

Informe sobre l'efecte de la classe social en la salut

17.11.20

L'estudi "Promoció de la infància. Infància i Salut a Catalunya i Espanya" elaborat per La Fundació Pere Tarrés mostra com la Covid-19 ha empitjorat encara més les desigualtats en la salut dels infants. 

Aquest estudi es va presentar en el Fòrum Social Pere Tarrés en el marc de la commemoració del Dia universal dels drets dels infants. La presentació  va comptar amb la Dra. Rosalina Alcalde, cap de Metodologia i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, i el Dr Juan José Garcia, cap de l'Àrea de Pediatria de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Informe Presentació-resum

Cicle de conferències La Confederació 2020

16.11.20

La Confederació organitza un cicle de conferències amb el títol "Apunts654C. Els imperdibles de La Confederació". Es tracta d'un espai que pretén aportar una mirada externa per reflexionar, millorar i créixer com a Tercer Sector Social.

Més informació

Jornada Anual Pro Bono 2020

16.11.20

Els propers 23 i 24 de Novembre un grup d'empreses organitzen tallers formatius per organitzacions sense ànim de lucre en els àmbits d'Impostos, Protecció de Dades, Laboral i Blanqueig de capitals. A més, es realitzarà una taula rodona on s'abordarà com el pro bono pot ser una eina important per les organitzacions no lucratives.

Registre

Acte de lliurament Premis La Confederació 2020

10.11.20

El 24 de novembre de 17h a 18h15 es realitzarà el lliurament dels premis La Confederació 2020 via Zoom. La inscripció és obligatòria. Enguany han participat 43 candidatures, sis en la categoria de Governança Democràtica i trenta-set en la categoria de Transformació Social.

Inscripció

Tusclases solidarias

08.11.20

Tusclases solidarias és el projecte de Responsabilitat Social Corporativa de Tusclasesparticulares.com, dedicat a posar en contacte docents i alumnes per projectes de reforç escolar. Tusclases Solidarias s'encarrega d'aconseguir professors voluntaris completament gratis per les entitats socials i estan realitzant projectes presencials i virtuals. Si alguna entitat està interessada en aquesta iniciativa us podem posar en contacte.

Acta i diligència sobre permís retribuït

07.11.20

La Confederació ens fa arribar la Diligència PCB 506 i la corresponent acta de conciliació. L'assumpte és si és necessari portar un any treballat per gaudir del permís retribuït previst a l'article 38 punt h del Conveni d'Acció Social.

Diligència Acta

Debats Europa Social

05.11.20

La Taula del Tercer Sector organitza els "Debats Europa Social". La primera sessió es realitzarà el dia 26 de novembre de 9:20 a 11:15. Aquesta tractarà sobre el dret a l'habitatge social des d'una perspectiva europea i hi participaran ponents catalans i europeus experts en la matèria.

Inscripcions

Estudi de l'impacte de la COVID al Tercer Sector Social

04.11.20

La Taula del Tercer Sector està impulsant un estudi per conèixer l'impacte de la COVID19 en les entitats socials. S'ha organitzat una trobada d'entitats segons el col·lectiu al que s'acompanya amb places limitades.

Programa

Cicle debats: Els treballs de les dones en temps de COVID

03.11.20

La Confederació organitza un cicle de debat en línia entorn "Els treballs de les dones en temps de COVID-19". L'objectiu del cicle és poder reflexionar sobre l'impacte de la COVID-19 en l'equitat de gènere en el Tercer Sector Social.

Informació