Actualitat

Jornada: la maleta pedagògica LOPIVI

26.01.24

La jornada s'inicia amb una conferència que ens convida a reflexionar sobre l'aplicació de la LOPIVI en l'àmbit de l'esport i l'oci educatiu. Posteriorment es presenta el desenvolupament del programa de la mà dels participants: adolescents, monitors/as i equip investigador, per a exposar els eixos d'actuació del programa: coinvestigación, participació infantil i adolescent, sensibilització social i innovació pedagògica.

I finalment, es presenta la maleta pedagògica LOPIVI com a resultat final del programa, que es posarà a la disposició dels centres i activitats d'oci educatiu en format virtual.

Aquesta jornada conclou el projecte Construcció d'entorns lliures de violència en les entitats d'oci educatiu, que van realitzar el Grup de recerca Innovació i Anàlisi Social (GIAS) i la Càtedra d'Oci Educatiu i Acció Sociocultural de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull.

30 de Gener de 2024

18:30-20:00

Online

Inscriu-te

Incorporació de 3 centres a la XACS

26.01.24

Donem la benvinguda a 3 centres que s'incorporen a la Xarxa de Centres Socioeducatius:

  • Associació Sociocultural Inama. Santa Margarida de Montbui
  • Fundació Educativa Can Palet. La Fàbrica Can Turull. Terrassa
  • Centre Obert Tria. Fundació Comtal. Barcelona

Benvinguts/des!!!

Projecte de prevenció de la institucionalització de nens/es

26.01.24

El projecte de reducció de la institucionalització té com a finalitat contribuir a generar un canvi en el model d’acompanyament a la infància i a les seves famílies des d’un enfocament comunitari, en el qual estan compromeses totes les persones i entitats que en formen part, abordant la prevenció de la institucionalització dels NNA en situació de vulnerabilitat. 

Hem creat un apartat a la pàgina web de la Xacs, on podreu trobar informació del projecte per tal de conèixer els seus objectius, finalitats, el seu cronograma i qui hi participa.

Us animem a entrar-hi!!

+info

Eina d'autodiagnòstic de compliment de la LOPIVI

21.12.23

La lluita contra la violència en la infància és un imperatiu de drets humans. El compliment d'aquesta Llei en entitats d'àmbit educatiu o de l'esport i l'oci és obligatori.

Aquesta aplicació es tracta d'un microsite d'autodiagnòstic sobre el compliment de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l'adolescència enfront de la violència (LOPIVI) en la qual cada entitat, mitjançant la resposta a diverses preguntes amb si o no, pot avaluar el grau de compliment davant la LOPIVI.

És gratis, mòbil i fàcil d'usar. A què esperar per a provar-la? Fes el test, obtingues el teu informe i comparteix en xarxes el teu segell d'entitat autodiagnosticada.

accedeix

Enquesta per a realitzar l'Anuari 2023 de la Confederació

21.12.23

Com cada any des del 2014 posem en marxa l'enquesta per realitzar l'Anuari 2023, Radiografies del Tercer Sector Social de Catalunya. És la recerca que té com a resultat l’obtenció de diverses radiografies de l’estat actual de les entitats socials, des de diferents dimensions de les organitzacions. Continuant amb la necessitat de saber quina és la realitat del sector, la finalitat de les radiografies 2023 és analitzar i conèixer l’estat i evolució del tercer sector social de Catalunya per contribuir a la seva millora. 

Per faciltar la tasca de les entitats a l'hora de respondre es realitza una sola enquesta on s’aborden tres temàtiques d’interès:

1. Estat i evolució de l'ocupació.
2. Fonts de finançament.
3. Finaçament amb fons Next Generation. 

Enquesta

Portal d'Ocupació del Tercer Sector Social

01.12.23

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, les dues entitats representatives del sector, hem estrenat POTS, el nou portal d’ocupació del tercer sector social.

A POTS podreu publicar ofertes per a posicions més estructurals, però també ofertes exprés que necessitin cobrir-se de manera immediata i per un període curt de temps.

El portal vol donar a conèixer el tercer sector social i l’economia social i solidària, a més de fer visible què significa treballar-hi i de recollir dades sobre l’ocupació a l’ESS per a resoldre les necessitats del sector.

Accedeix!

Gestió de la cotització a la seguretat social

30.11.23

S'aprova una novetat que afecta tot l'alumnat que fa pràctiques formatives, inclosa la Formació professional per a l'ocupació.

Concretament, s'estableix que, a partir de l'1 de gener de 2024, l'alumnat ha de cotitzar a la seguretat social.

Aquesta novetat afectarà tant l'alumnat que iniciï les pràctiques al 2024 com el que les inicia al 2023 i les finalitza al 2024, ja que hauran de cotitzar a partir de l'1 de gener de 2024.

Bases convocatòria inversions immobles educació en el lleure

30.11.23

ORDRE DSO/257/2023, de 22 de novembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria de subvencions a projectes d'inversió en locals destinats al desenvolupament d'activitats d'educació en el lleure per part d'entitats sense afany de lucre.

L'administració de la Generalitat de Catalunya expressa la seva voluntat de millorar els recursos infraestructurals que suporten el funcionament de les entitats d'educació en el lleure.

+info

Estudi sobre estratègies de conciliació

30.11.23

Des de la confederació es demana col·laboració per a trobar 12 entitats interessades a participar en un GRUP FOCAL vinculat a l'estudi que estem fent sobre les estratègies de conciliació de les entitats socials i el seu impacte en la bretxa salarial de gènere.

La finalitat d'aquest estudi és aportar major coneixement respecte a un dels principals determinants de la bretxa salarial de gènere en el tercer sector social català: les necessitats de conciliació i cures i la compatibilitat amb el lloc de treball com a estratègia de reducció de la bretxa salarial al sector.

ALGUNES DADES DESTACADES DEL GRUP FOCAL

▪  ADREÇAT A QUALSEVOL ENTITAT DEL TSS

▪  CALENDARI | 14 de desembre de 15.30 h a 17.30 h

▪  LLOC | Sessió virtual

▪ Les entitats interessades a participar en el GRUP FOCAL poden confirmar la seva assistència enviant un correu a projectes@laconfederacio.org indicant: NOM, ENTITAT, CÀRREC QUE OCUPA EN L’ENTITAT i CONTACTE.  

Comença a licitar!

30.10.23

Presentació de la Guia pràctica de contractació pública per a empreses i organitzacions de l'Economia Social i Solidària (ESS)Aquesta guia té com a objectiu proporcionar-vos una comprensió clara i completa del procés de licitació en l'àmbit de la contractació pública, així com oferir-vos consells pràctics i estratègies per a la preparació de propostes exitoses.

Aquesta guia s’ha elaborat seguint els criteris de l’economia social i solidària, s’ha realitzat comptant amb l’expertesa de l’equip de recerca i redacció de Facto Cooperativa i amb el disseny de l’associació sense ànim de lucre SaóPrat.

Guia