Actualitat

Càpsules de coneixement "Jugar és créixer: 7 idees claus"

07.10.21

El joc és una activitat universal: tots els infants d'arreu del món juguen. No importa on visquin, ni la situació en la que estiguin. El joc és una conducta innata en els infants i hauria de ser la seva prioritat en el seu dia a dia. Jugant, experimenten amb els objectes, descobreixen les capacitats del propi cos, practiquen habilitats socials, descobreixen com funciona el mon i moltes altres coses.

Llegir article sencer

Jornades "La protecció a la infància i adolescència"

06.10.21

Els dies 19, 20, 25 i 28 d'octubre al matí tindrà lloc el Cicle de Jornades LOPIVI sobre la llei orgànica de protecció integral a la infància i adolescència davant la violència que la Cátedra de los derechos del Niño/Proyecto Holistic de la Universidad Pontificia Comillas ha organitzat junt amb la Plataforma de Organizaciones de Infancia. Les sessions podran seguir-se online.

Inscripció

Cicle de Cinema dels Drets dels Infants als Cinemes Girona

01.10.21

Ja es poden fer les inscripcions per a les diferents opcions per participar en el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants als Cinemes Girona.

  • Proposta pel lleure educatiu: divendres 12/11 a les 18h. La pel·lícula està adreçada a nens i nenes a partir de 10 anys. Per a més petits/es, hi hauria l'opció de participar en les pel·lícules adreçades a famílies.
  • Proposta famílies: es pot triar entre dues pel·lícules els diumenges de novembre a les 11h.
  • Proposta adolescents: diumenge 21 a les 11:30h.

Més informació i inscripcions

Col·loqui virtual. Drets socials a la Catalunya del futur

27.09.21

FÒRUM SOCIAL PERE TARRES - EL PAÍS
La Fundació Pere Tarrés us convida a la conferència-col·loqui virtual: "Els drets socials a la Catalunya del futur"
A càrrec de l'Hble. Sra. Violant Cervera Gòdia, consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
Presentació a càrrec del Sr. Enric Canet, director de Relacions Ciutadanes del Casal dels Infants del Raval.

DIA | Dimecres, 13 d'octubre de 2021
HORA | De 12h a 13.15h
LLOC | Acte en format híbrid (presencial i virtual)

Inscripció modalitat virtual Inscripció modalitat presencial

La TTS actualitza el mapa d'entitats socials

02.09.21

Des de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya s'està duent a terme una tasca de seguiment a la base de dades per actualitzar el mapa d'entitats, que és una eina de gran utilitat i que cada any rep milers de consultes per part de la ciutadania, empreses, alumnat i altres col·lectius que, per un motiu o altre, necessiten informació sobre les entitats socials. Per això, és important que ompliu aquest formulari per actualitzar les dades de les entitats socials de Catalunya.

Mapa d'entitats socials de Catalunya Formulari d'actualització del mapa

Participa del grup focal d’entitats del Baròmetre de l’AMB

02.09.21

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya convoca les entitats socials dels municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona a un espai de debat i intercanvi d’experiències sobre els reptes i oportunitats de resposta de les organitzacions del tercer sector a aquest temps de Covid-19. El grup focal serà el 23 de setembre de 9:30 a 11h i en format telemàtic. Cal inscripció prèvia.

Inscripcions

ANUARI 2021. Radiografies del Tercer Sector Social

02.09.21

L'Anuari 2021. Radiografies del Tercer Sector Social de Catalunya és el nou format de recerca que ens permetrà conèixer la realitat del sector, especialment després d’un any de convivència amb la pandèmia de la COVID-19. Aquest nou plantejament té com a prioritat obtenir diferents radiografies de l'estat en diferents dimensions de les organitzacions, a partir de quatre enquestes temàtiques que es publicaran en diferents moments de l'any. Les diferents enquestes són independents entre si, i cadascuna d'elles disposarà d'un formulari específic fàcilment accessible i concís.

Resultats de la Radiografia 1 Qüestionari de la Radiografia 2

Postgraus Facultat Pere Tarrés

29.07.21

La Facultat Pere Tarrés ofereix diversos postgraus per al sector social. Us fem arribar informació de dos d'ells:

  • Màster Universitari en models i estratègies d'acció social i educativa en la infància i l'adolescència (MEIA): anàlisi de la realitat de la infància, disseny de programes educatius i comunitaris, gestió d'equips
  • Experto Universitario online en ocio educativo y acción sociocultural: en col·laboració amb la Universitat de Deusto i dirigit a persones interessades en aprofundir en l'àmbit de l'oci educatiu i l'acció sociocultural.

En els enllaços podreu trobar més informació d'aquests i altres estudis.

MEIA Expert Oci educatiu Postgraus Facultat FPT

Jornades alimentació saludable

28.07.21

La Fundació Gasol organitza la segona edició de PL4NETS, jornades saludables online. Aquesta jornada té com a objectiu promocionar els hàbits saludables en alimentació, son esports i benestar emocional.

Informació i inscripcions

Estat i evolució de l'ocupació a les entitats socials

26.07.21

La Confederació ha publicat la primera Radiografia de l'estat i evolució de l'ocupació a les entitats socials. Aquesta analitza l'impacte de la COVID-19 en la contractació. A més, està en marxa la segona Radiografia i demanen contestar el qüestionari abans del 13 de setembre

Radiografia 1 Enquesta Radiografia 2 Més informació