Actualitat

Recordatori Reunió General i Enquesta

09.01.20

Us recordem que el proper dijous dia 16 de gener celebrarem la Reunió General de la XaCS a l'AE Itaca (Carrer del Montseny, 22. L'Hospitalet de Llobregat). Properament us enviarem l'ordre del dia. Us agrairem que ens confirmeu la vostra assistència, si no ho heu fet ja.

Recordeu també d'omplir l'enquesta de satisfacció. Tenim molt poques respostes de moment. Ampliem el límit per contestar-la fins el dimarts 14 de gener. La trobareu al següent enllaç.

Enquesta satisfacció

Jornada Formació Continuada

09.01.20

El proper 30 de gener a la FESTS-URL se celebra una Jornada sota el títol "La formació continuada dels professionals de les organitzacions de l'acció social de Catalunya". 

Per a més informació i inscripcions podeu consultar l'enllaç següent.

Informació Jornada

Fòrum Social Pere Tarrés: 24 de gener

08.01.20

El proper 24 de gener de 14h a 16h15 el Sr Gonzalo Fanjul participarà del dinar-conferència-col·loqui del Fòrum Social Pere Tarrés. El sr. Fanjul és investigador, activista contra la pobresa, director d'Anàlisi de Polítiques de l'Institut de Salut Global de Barcelona i cofundador de la Fundación porCausa.

La xerrada té per títol "Vells valors i noves narratives: una vacuna contra la crisi nacional-populista global". La presentació anirà a càrrec del Sr. Rafael Vilasanjuan, director d'Anàlisi i desenvolupament global de l'Institut de Salut Global de Barcelona.

Com a membres de la XaCS podeu participar per 10 €. Cal que feu la reserva del dinar a través de l'enllaç següent marcant que pagareu en efectiu el dia del dinar.

Formulari web

Bon Nadal! Vosaltres sou la sal de la Terra!

24.12.19

Benvolgudes i benvolguts educadors/es, direccions i voluntariat dels centres socioeducatius adherits a la XACS,

Ben aviat arribarà Nadal i Cap d’Any. Un moment una mica més tranquil del dia a dia professional, i per gaudir de i amb les persones estimades.

Fa una mica més de 2.000 anys, segons diu la història, un petit infant, vulnerable i sense habitatge, va néixer en una menjadora. Per donar aliment al món, i expressar en carn pròpia, que cada persona, que els infants, els pobres, els refugiats,... són els escollits per Déu.

Sovint ens preguntem, si calia que fos així. Però la nit negra en la que de vegades hi som, s’omple de l’estel de Betlem, mostrant-nos que pot haver llum, esperança,... i que nosaltres (vosaltres) som aquest feble instrument que il·lumina.

Vosaltres anticipeu cada dia el naixement de Jesús, tenint cura dels infants en situació de vulnerabilitat, i mostrant aquesta estimació de Déu i d’humanitat, i manifestant amb obres (no només amb paraules), que la seva vida val la pena ser viscuda, i que importa!

Hem tingut accés a un text provinent dels jesuïtes, que ofereix una reflexió sobre nosaltres com a educadors d’aquests nens i nenes, i crec que pot connectar amb preguntes, vivències i experiències que viviu als vostres centres. Tot i que està pensat més per a educadors en contextos d’infants institucionalitzats, les aportacions poden ser prou significatives.

Creiem que és d’aquells textos (testimonis) per llegir amb el cor, poc a poc, rellegir-lo diverses vegades, deixar-se interpel·lar i revisar personalment des de la nostra pràctica i vivència. Esperem us sigui útil i enriquidor.

Bon Nadal i sobre tot, un infinit agraïment en nom del món, de la vida, de la humanitat, per no renunciar a estar i confiar en els infants, i aportar llum!!

Una abraçada,

El dolor invisible de la infancia

Col·laboració amb la Universitat ESIC

20.12.19

L'Universitat ESIC, que ofereix estudis de màrqueting i negocis, ha proposat una col·laboració amb centres socioeducatius de la XaCS. En un primer moment, suposaria que un grup d'alumnes farien una activitat de lleure per diversos centres en el marc d'una assignatura de segon curs.

Durant la reunió General del 16 de gener proporcionarem una explicació més concreta de la proposta i de les possibles costraprestacions en favors dels participants dels centres.

Pla d'inspecció entitats d'utilitat pública

20.12.19

El dimecres 18 de desembre es va publicar al DOGC la Resolució JUS/3947/2019 per la qual s'aproven els criteris que han de regir el Pla d'actuació inspectora de fundacions i associacions declarades d'utilitat pública per l'any 2020.

Podeu trobar més informació en el següent butlletí de la Coordinadora Catalana de Fundacions.

Butlletí

Grups de Treball Eixos XaCS 2020

20.12.19

Des de fa un temps, convoquem Grups de Treball per dos Eixos del Pla de Treball de la XaCS: Pedagògic i de Gestió. Amb l'inici de l'any farem les primeres trobades obertes a tots els centres de la XaCS que vulgueu participar i perfils professionals que considereu. L'objectiu dels grups és donar suport al compliment dels objectius amb les accions acordades.

Les dates seran:

  • Grup de Treball Eix Pedagògic: 28 de gener a les 10h
  • Grup de Treball Eix de Gestió: 30 de gener a les 10h

Les trobades les farem a l'Alberg de la Pere Tarrés (c. Numància 149-151. Barcelona).

Agrairem confirmació si podreu venir a algun dels Grups de Treball.

Butlletí

Enquesta de Satisfacció de la XaCS - 2019

20.12.19

Recordeu que ja tenim preparada l’enquesta de satisfacció de la XaCS per l’any 2019. Aquesta enquesta ens servirà per analitzar quins punts hem de mantenir i quins hem de reforçar. Els resultats de l’enquesta de satisfacció es presentaran a la Reunió General del mes de gener. El límit per contestar-la és el 9 de gener.

Podeu accedir-hi en el següent enllaç. 

Enquesta Satisfacció

Decret Concertació Social

13.12.19

Fa unes setmanes es va tancar el període d'al·legacions al Decret de concertació Social. El procés segueix avançant per la via administrativa.

En el següent enllaç trobareu el text actualitzat, segons ha quedat després de les al·legacions. 

Decret Concertació Social

Recordatori Votació Dia Juntes/Patronats entitats XaCS 2020

13.12.19

Dintre del Pla de Treball 2020 ens plantegem repetir la bona experiència de la reunió d'òrgans de govern de les entitats adherides a la XaCS. En aquest cas, us plantegem si preferiu mantenir-ho un dia entre setmana al vespre o un dissabte al matí.

Les dates que ens plantegem són (els horaris són provisionals):

  • Dimarts 26 de maig a les 19h
  • Dissabte 31 de maig a les 10h

Us demanem que consulteu amb la vostra Junta Directiva o Patronat quina opció prefereixen i feu la votació corresponent al següent enllaç. Teniu fins el 15 de gener per poder votar.

 

Escollir data