Actualitat

Diàleg sobre Infància - UNICEF

25.09.20

UNICEF presenta el proper 28 de setembre a les 10h l'informe "Impacto de la crisis COVID-19 sobre los niños y niñas más vulnerables. Reimaginar la construcción en clave de derechos de infancia".

La presentació serà via Youtube i comptarà amb diversos responsables d'UNICEF i personalitats públiques.

Enllaç presentació

Dubtes aplicació Decret de concert social i gestió delegada

23.09.20

Us fem a mans el resum d'una reunió amb el DTASIF entorn el Decret de Concert social i Gestió delegada. En la mateixa es van resoldre alguns dubtes i informar d'algunes accions a realitzar.

Notes

Pròrroga exempció IVA material protecció Covid-19 aprovada

22.09.20

El Consell de Ministres ha aprovat, finalment, la pròrroga de l'aplicació del tipus d'IVA al 0% als lliuraments, importacions i adquisicions intracomunitàries de material sanitari essencial per combatre la COVID-19.

Aquest tipus s'aplica a entitats públiques, sense ànim de lucre i centres hospitalaris.

Nota de Premsa

Directors Centres XaCS als mitjans

22.09.20

Compartim amb vosaltres un parell d'entrevistes a directors de centres adherits a la XaCS aparegudes als mitjans a directors de centres adherits a la XaCS:

  • Grau Ussetti de la Fundació Carles Blanch a El Periódico de Catalunya
  • Felipe Campos de l'AE Itaca al programa Planta Baixa

Aprofitem l'avinentesa per demanar-vos que si publiqueu res als mitjans ens ho comuniqueu per poder fer difusió a la xarxa. El mateix si organitzeu alguna activitat que considereu interessant per totes i tots.

Notícia EPC Vídeo CCMA

Conferència sobre infància i xarxa afectiva

16.09.20

El proper 29 de setembre via Zoom la consultora en infància i protecció Pepa Hornos realitzarà una conferència titulada "Criar en tribu, crecer en red: la red afectiva como clave para integrar la incertidumbre". Es pot trobar més informació en el següent enllaç

Conferència

Programa Acompanyament Foment Equitat de Gènere

15.09.20

S'ha obert una nova convocatòria de participació en el Programa d'Acompanyament a la Gestió del Canvi pel Foment de l'Equitat de Gènere al Tercer Sector Social de Catalunya. Aquesta participació es concreta en una consultoria gratuïta i especialitzada a 4 entitats. 

La data límit de presentació és el 28 de setembre i cal omplir el següent formulari.

Formulari

Avantprojecte Llei Foment Associacionisme

07.09.20

El dilluns 7 de setembre es va publicar al DOGC l'edicte pel qual se sotmet a informació pública l'Avantprojecte de llei de foment de l'associacionisme. Les al·legacions es poden presentar fins al 30 de setembre. 

La documentació de referència es pot trobar al següent enllaç i també com presentar les al·legacions i observacions corresponents.

Avantprojecte llei

Qüestionari COVID GIAS

07.09.20

Com us vam informar abans de vacances, el Grup d'Innovació i Anàlisi Social (GIAS) de la Facultat Pere Tarrés està recollint informació del paper realitzat pels centres socioeducatius en els inicis de la crisi sanitària actual. Ens demanen omplir un breu qüestionari (15 minuts) que trobareu al següent enllaç.

Qüestionari

Guia d'acompanyament emocional

07.09.20

En aquest curs es posa especial èmfasi en la importància de l'acompanyament emocional als infants i les famílies. Us fem arribar un parell de guies que esperem us facin servei.

Guia Edebé Guia CHM

Informe d'UNICEF sobre el benestar de la infància

04.09.20

El centre d'investigacions d'UNICEF Innocenti ha publicat l'informe titulat: "Report Card-16. Mons d'influència: Quins són els determinants del benestar infantil en els països rics?". 

Aquest informe presenta un panorama del benestar infantil en aquests països i els classifica d'acord amb la salut mental i física dels infants i el conjunt d'habilitats acadèmiques i socials que tenen. El podeu trobar en el següent enllaç:

Informe