Actualitat

Reunió General XaCS

20.09.19

El dimecres dia 2 d’octubre celebrarem la primera reunió general del curs. Ens trobarem de 9h30 a 12h30 a les instal·lacions de la Fundació Joan Salvador Gavina del carrer de l’Om 13-15 (Barcelona).

Durant la reunió us informarem de diversos temes, revisarem l’estat d’acompliment del Pla de Treball 2019 i, entre totes les entitats, farem un esbós dels objectius de la XaCS per al 2020.

Us demanem que ens confirmeu la vostra assistència a la reunió.

Ordre del dia

La XACS estrena pàgina web

17.09.19

La Xarxa de Centres Socioeducatius estrena un nou web. Ara, la pàgina web de la XACS està adaptada als telèfons mòbils i presenta un format més nét i ben estructurat. 

Us animem a tafanejar-la i descobrir els diferents apartats i continguts.

Podreu trobar, també, la informació del vostre centre accedint al menú corresponent.

Formació Anual XACS

16.09.19

Enguany la temàtica escollida és la Salut Mental i l’adolescència (segons acord de la Reunió General). Us adjuntem informació dels temes que es tractaran. Les sessions es duran a terme els dijous 3, 10, 17 i 24 d’octubre de 2019 en horari de 9 a 14h (total de 20h) al c. Carolines 10 de Barcelona.

L’enllaç d’inscripció el trobareu en aquesta notícia. Les inscripcions romandran obertes fins el proper 27 de setembre i us demanem que n’ompliu una per centre. Observareu que al formulari hi ha fins a 3 places per centre. Intentarem assegurar que hi hagi places per totes les entitats.

Us demanem que us apunteu quant abans per assegurar la logística de la formació. Us recordem que aquesta formació és gratuïta i oberta a tots els educadors de centres de la XaCS.

Inscripció

Cap de Setmana d'Interioritat

16.09.19

Tornem a proposar-vos un cap de setmana d’iniciació al treball de la interioritat als centres socioeducatius. L’any passat va ser la primera edició i vam poder recollir diverses dinàmiques i formes de fer aquest treball. La proposta és celebrar-ho el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre de 2019 a la Conreria (Tiana).

L’enllaç d’inscripció (fins el 4 d’octubre) ja està obert. En aquest cas, també us demanem una inscripció per centre. Aquesta acció formativa està subvencionada per la XaCS. El cost per educador és de 20€ i la resta ho assumeix la XaCS.

Per qualsevol dubte o consulta podeu contactar amb el coordinador de la XACS

Inscripció

Viatge XaCS – 25 a 27 de setembre a Bilbao

18.07.19

Després de contactar amb diverses entitats, i de contrastar-ho amb la Comissió Permanent, hem organitzat un viatge per visitar projectes socioeducatius a Bilbao del 25 al 27 de Setembre de 2019. Tenim un màxim de 30 places i aniríem en avió des de Barcelona. Pressupostem que cada persona haurà d’aportar un màxim de 100 € que inclourà viatge, allotjament i àpats. La resta ho cobrirà la XaCS

Durant el viatge visitarem centres socioeducatius. També estem intentant fer alguna trobada institucional per conèixer com funciona l’administració pública en l’atenció a la infància a Bilbao. Estem encara tancant l’agenda i us la passarem quant abans.

En el formulari podeu pre-inscriure fins a 2 persones per centre. Segons els centres que us animeu podran anar 1 o 2 persones. El límit per a la pre-inscripció és el 31 de juliol. No ho volem retardar més perquè amb les vacances saltaríem al Setembre i tot plegat s’encariria molt.

Formulari d'inscripció

Decret sobre acreditació i concertació social - Jornada XaCS (23 de juliol)

16.07.19

En un correu anterior, us comentàvem que farem una jornada per revisar el projecte de decret mencionat. Aquest decret és de vital importància pel sector ja que definirà un instrument de concertació amb les entitats socials, com les nostres. Ens trobarem el 23 de juliol a les 9 del matí a la sala de juntes FPT (edifici principal de la Fundació – c. Numància 149-151 – Planta Baixa).

Restem a la vostra disposició per qualsevol dubte o consulta.

Trobada òrgans de govern XaCS

14.06.19

El passat 28 de maig es va celebrar aquesta trobada emmarcada en l’objectiu EEI1. En la mateixa, la dra Begoña Roman va fer una ponència entorn l’ètica a les organitzacions que va suscitar molt d’interès entre els participants. Us adjuntem un document resum de la mateixa.

En la mateixa trobada van sorgir algunes qüestions sobre la possibilitat que la XaCS doni suport a les entitats en temes legals. En l’actualitat s’està fent la feina de l’anàlisi del compliment de la Llei de Transparència de les entitats adherides a la XaCS (objectiu EG3). En qualsevol cas, si teniu cap consulta sobre temes de gestió o altres ens la podeu adreçar i us ajudarem.

Llibre sobre interioritat

14.06.19

El prolífic doctor en filosofia i teòleg Francesc Torralba publica un nou llibre, en aquest cas sobre interioritat: La interioridad habitada.

Entrevista amb l'autor

Número 71. Revista d'Intervenció Socioeducativa

10.06.19

El nou número de la Revista sobre Educació Social que publica la FESTS – Pere Tarrés està dedicat a Educació Social i escola.

Descarregar revista

Reunió de la Confederació i el Síndic de Greuges

09.06.19

La Confederació es va reunir amb Rafael Ribó i el seu equip per abordar l’impacte de la situació de finançament de les entitats del Tercer Sector Social després de 10 anys de tarifes públiques congelades.

Veure comunicat