Actualitat

Renovat el conveni Ajuntament i Coop57: finançament entitats

17.11.21

L’Ajuntament de Barcelona i Coop57 SCCL renoven el conveni de col·laboració per mantenir un fons econòmic mancomunat que facilita l’accés al finançament de les empreses i entitats d’economia social i solidària (ESS). Mitjançant aquest acord, Coop57 manté habilitada una línia de finançament de fins a 1.600.000 € per préstecs d’inversió i tresoreria per projectes d’ESS a la ciutat.

Més informació

Grup de treball per millorar el finançament del 3r sector

17.11.21

El Govern impulsarà un grup de treball per a la millora del finançament de les entitats del tercer sector. Aquest grup estarà format per diversos departaments i entitats i ha de servir per avançar en la millora del model de finançament i, sobretot, avançar en el model de col·laboració i treball conjunt per la millora del benestar de les persones.
En una intervenció al Ple del Parlament, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha explicat que, a data d’avui, “tots els serveis que presten les entitats socials al Departament de Drets Socials mitjançant concert, gestió delegada o subvenció pluriennal, es paguen dins els terminis normativament establerts” i que en els darrers exercicis s’ha reduït el període de pagament. “Actualment les factures s’estan pagant, tal com marca la Llei de morositat, a dos mesos des de la prestació del servei, sempre i quan es rebi la factura correctament i en termini”, ha explicat Cervera.
Pel que fa a la Convocatòria Ordinària de Subvencions per a projectes i activitats a entitats de l’àmbit de polítiques socials (COSPE), la titular de Drets Socials ha explicat que la formació del nou Govern i la reestructuració organitzativa posterior, amb la conseqüent distribució competencial en dos departaments, ha alentit la tramitació d’aquesta convocatòria. Es treballa per realitzar aquest tràmit la setmana vinent per poder tenir la resolució definitiva i gestionar les bestretes del 95% a les entitats amb subvenció atorgada durant el desembre. En aquest sentit, Cervera ha explicat que “ampliarem el termini d'execució i justificació de la convocatòria 2021”.
La consellera de Drets Socials ha anunciat que “es preveu la publicació de la COSPE 22 durant el primer trimestre de 2022, per un import similar al de 2021” i la publicació durant el segon trimestre de l’IRPF de 2022.

Veure intervenció

La TTS alerta que l'economia de les entitats està tensada

10.11.21

La Taula del Tercer Sector alerta que la situació econòmica de les entitats socials està “extremadament tensada” per la lentitud burocràtica de la Generalitat.

No s’han cobrat diverses subvencions de projectes i activitats desenvolupades i estan avançant 65 milions d’euros.

Avisa que la tensió de tresoreria és “extrema” a causa dels endarreriments en les resolucions i cobraments.

Reivindica que el tercer sector social està contenint l’impacte de la crisi social provocada per la Covid-19.

Recorda que aquesta inestabilitat econòmica repercuteix directament en el milió i mig de persones que reben serveis, suports i acompanyament de les entitats socials.

Demana que el Govern posi en marxa, de manera urgent, la creació d’un grup de treball mixt amb el tercer sector social per avançar conjuntament en la millora del sistema de finançament.

Nota de premsa

Article "Serveis dignes per als nens més vulnerables"

07.11.21

Rafael Ruiz de Gauna, Director de Relacions Institucionals i de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés, ha escrit un article per a El Periódico sobre la necessitat de qualitat en els serveis socioeducatius.

Llegeix l'article

La salut mental d’infants i adolescents: és hora d’actuar

04.11.21

La pandèmia de la COVID-19 ha generat una gran inquietud per l’impacte en la salut mental de nens, nenes i adolescents. La realitat és que la pandèmia ha posat damunt la taula un problema que durant massa temps no ha rebut una atenció a l’altura de les circumstàncies.

Gaudir d’una bona salut mental és un dret de tots els infants i adolescents i és clau per al seu benestar, fins al punt que es tracta d’un element destacat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

De tot això en parlarem en una nova edició dels Debats en clau d’infància.

Lloc: Auditori de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport – Blanquerna (Císter, 34, Barcelona)

L’acte també podrà seguir-se en línia

Hora: de 10h a 11h

Per a més informació i inscripcions, envieu un correu a catalunya@unicef.es (indicant si hi assistireu presencialment o en línia)

Comença la 3a setmana de la campanya #SomImprescindibles

27.10.21

Des de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya s'ha posat en marxa la campanya “Érem necessàries, ara #SomImprescindibles”. L’objectiu és explicar el treball que s’ha fet, i encara s’està fent, des de les entitats socials per pal·liar les conseqüències socials derivades de la pandèmia de la Covid-19 en les persones en situació de vulnerabilitat. Així, també volen augmentar el coneixement que té la ciutadania sobre les entitats socials i la tasca essencial de servei públic que fem.

Per aquest motiu, les protagonistes de la campanya són les persones: les ateses i acompanyades per les entitats, les professionals del tercer sector social i les voluntàries.

L’acció gira entorn de sis temàtiques que s’han vist afectades per la pandèmia: alimentació, habitatge, treball, bretxa digital, suport a l’autonomia personal i salut mental. Totes elles es tracten de forma transversal tenint en compte diversos col·lectius: infants, joves, persones grans, dones, persones migrades i persones amb discapacitat.

En aquesta tercera setmana de campanya, han realitzat un vídeo en col·laboració amb les companyes del Centre Socioeducatiu del Raval.

Veure vídeo del CS Raval

L'àrea de Pastoral de la FPT ja té canal de Telegram

18.10.21

L'àrea d'Identitat i Pastoral obre un canal de Telegram per difondre tot el que es faci relatiu a l’àrea (material, activitats, xerrades, espais de silenci, dimecres de cendra...) però també fer-se ressò de les activitats i programacions diverses arreu de Catalunya que tinguin a veure amb l’àmbit d’espiritualitat. 

La majoria de contingut compartit són espais adreçats sobretot a públic jove/adult però que poden servir tant per monitors/es, estudiants o treballadors de la Fundació i dels centres adherits.  Són xerrades i activitats de caràcter formatiu.

És una bona plataforma per anar informant d’una forma més àgil.

Vull participar al canal

Càpsules de coneixement "Jugar és créixer: 7 idees claus"

07.10.21

El joc és una activitat universal: tots els infants d'arreu del món juguen. No importa on visquin, ni la situació en la que estiguin. El joc és una conducta innata en els infants i hauria de ser la seva prioritat en el seu dia a dia. Jugant, experimenten amb els objectes, descobreixen les capacitats del propi cos, practiquen habilitats socials, descobreixen com funciona el mon i moltes altres coses.

Llegir article sencer

Jornades "La protecció a la infància i adolescència"

06.10.21

Els dies 19, 20, 25 i 28 d'octubre al matí tindrà lloc el Cicle de Jornades LOPIVI sobre la llei orgànica de protecció integral a la infància i adolescència davant la violència que la Cátedra de los derechos del Niño/Proyecto Holistic de la Universidad Pontificia Comillas ha organitzat junt amb la Plataforma de Organizaciones de Infancia. Les sessions podran seguir-se online.

Inscripció

Cicle de Cinema dels Drets dels Infants als Cinemes Girona

01.10.21

Ja es poden fer les inscripcions per a les diferents opcions per participar en el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants als Cinemes Girona.

  • Proposta pel lleure educatiu: divendres 12/11 a les 18h. La pel·lícula està adreçada a nens i nenes a partir de 10 anys. Per a més petits/es, hi hauria l'opció de participar en les pel·lícules adreçades a famílies.
  • Proposta famílies: es pot triar entre dues pel·lícules els diumenges de novembre a les 11h.
  • Proposta adolescents: diumenge 21 a les 11:30h.

Més informació i inscripcions