Actualitat

Jornada sobre la Contractació Reservada

15.11.19

El dia 12 de desembre la Taula del Tercer Sector organitza una jornada titulada: "La contractació reservada, una eina d'inclusió social per a les administracions locals".

Aquesta trobada es realitzarà a partir de les 9:00 a l'Ateneu Barcelonès. Podeu formalitzar la vostra inscripció al següent enllaç.

Inscripció Jornada

Mesa unitària en defensa del sector social i d'atenció a les persones de Catalunya

15.11.19

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya participa en una mesa unitària formada per organitzacions sindicals, patronals, Tercer Sector i col·legis professionals. Treballen en la defensa del sector social i d'atenció a les persones.

El dia 18 a les 11h30 al Col·legi de Periodistes presentaran en roda de premsa un manifest que també s'enviarà al MHP Torra, Al HC Aragonès i al HC El Homrani. Podeu consultar el manifest al següent enllaç.

 

Manifest

Taller pel Foment de l'equitat de Gènere

04.11.19

La Confederació organitza un Taller pel foment de l'equitat de Gènere al Tercer Sector Social, organitzat conjuntament amb DDiPAS.

El contingut del taller se centre en els aspectes clau, els punts fort i le oportunitats de millora per promoure l'equitat de gènere en les entitats socials.

Se celebre el 15 de novembre de 2019 de 12h a 14h i us podeu inscriure a l'enllaç següent

Formulari Taller

Publicació de la proposta de resolució de la COSPE

04.11.19

El Departament de Treball, Afers Socials i Families ha publicat la proposta de resolució de la COSPE. Podeu trobar-la al següent enllaç.

Proposta Resolució COSPE

Premi Festival de Vídeo per la Fundació Social del Raval

04.11.19

El grup de grans de la Fundació Social del Raval va realitzar un curtmetratge titulat Broken Darkness. Aquest documental explica la història d'un nen amb esquizofrènia que pateix exclusió social. Han guanyat el primer premi del The Plural+ Youth Video Festival.

El curtmetratge ha estat visionat en més de 70 països i també per The United Nations Alliance of Civilizations i The International Organization for Migration.

Fòrum Social Pere Tarrés amb Laura Pérez

30.10.19

El Divendres 22 de novembre a les 14h a l'Alberg Pere Tarrés se celebra un nou Fòrum Social Pere Tarrés en el format de dinar-conferència-co·loqui. La Sra Laura Pérez, tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Justícia Global Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona xerrarà entorn "Canvi climàtic idesigualtats".

La presentació anirà a càrrec de la sra. Sònia Fuertes, comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona.

Recordeu que com a membres de la XaCS teniu un descompte del 50% sobre el preu establert. La reserva del dinar s'ha de fer a través de l'enllaç al formulari web següent (marqueu "Pagar en efectiu el dia del Fòrum").

Inscripció Fòrum Social

Informe Unicef Nutrició 2019

28.10.19

UNICEF presenta un informe sobre l'Estat Mundial de la Infància 2019 entorn l'alimentació i nutrició. 

En aquest informe es detaca que un de cada tres nens menors de cinc anys pateix de desnutrició. A més, a Espanya, un 35% dels nens entre els 8 i els 16 anys tenen excés de pes.

Per a descarrgar-vos l'informe podeu seguir el següent enllaç.

Informe UNICEF

Jornada: L'impacte social de les dades

28.10.19

El pròxim 18 de novembre tindrà lloc el m4Social Day 2019, organitzat per la Taula del Tercer Sector, un espai que permetrà acostar-nos al concepte del Big Data.

En aquesta jornada, s'explorarà el potencial de les dades per detectar i abordar millor les necessitats de les persones amb les que treballem.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el següent enllaç.

Informació m4SocialDay

Participació persones treballadores eleccions 10N

28.10.19

La Confederació ens informa que ja s'ha publicat al DOGC l'ordre TSF/190/2019 detallant i concretant l'aplicació de la diferent normativa reguladora dels processos electorals en relació a les properes eleccions.

En els següents enllaços trobareu el text complet i la circular jurídica realitzada per la Confederació.

Text Ordre TSF Circular jurídica

Estat desenvolupament Pla de Treball 2020

28.10.19

El Pla de Treball 2020 segueix el calendari presentat a la passada Reunió General. En la reunió de Comissió Permanent del 17 de juliol es van revisar els objectius proposats i es van començar a esbossar accions al respecte.

Durant aquests dies, estem acabant de preparar la primera proposta de Pla de Treball que esperem poder enviar-vos a inicis de la setmana vinent per iniciar un període de recepció de comentaris i esmenes fins el 14 de novembre.