Com treballem?

Com treballem a les colònies escolars?

A la Fundació Pere Tarrés concebem la intervenció educativa en el lleure com l’aprofitament d’aquest espai en el temps del l’infant i el jove, intervenint-hi amb voluntat formativa.

Partim de l'ideari de la nostra entitat i del projecte educatiu de cada centre amb la convicció que l'acompanyament dut a terme pels educadors i educadores aproparà els infants i joves a viure uns valors que els ajudaran a créixer com a persones en plenitud.

Comptem amb més de deu centres d'educació ambiental, situats en indrets naturals excepcionals on gaudir, aprendre de l'entorn i esdevenir el protagonista de cada aventura, acompanyats sempre per equips d'educadors i monitors preparats per desenvolupar els diferents programes.

Els Josepets a Les Cases d'Alcanar, Artur Martorell a Calafell, Josep Manyanet a Begues, Binicanella a l’illa de Mallorca, Santa Maria del Roure a Cantonigròs, La Ruca a Avinyó, La Sala a La Pobla de Lillet, Les Estades a Rialp, Montsec Mur a Guàrdia de Noguera, Era Garona a Salardú i Llar Talamanca a Talamanca.

Durant l'estada a les colònies escolars es pretén potenciar la convivència entre els companys, així com el coneixement i l'aprenentatge a través del contacte directe amb el medi natural. Al llarg d'aquests dies, els infants i els joves descobriran moltes coses, realitzaran excursions, tallers i jocs i, amb l'ajut dels educadors, viuran una experiència personal molt enriquidora.

L'oferta d'educació ambiental per a les escoles es basa en la innovació, en l'animació i en l'adaptació dels nostres programes educatius a cadascun dels participants.