Colònies escolars per a infantil, primària i secundària

COLÒNIES ESCOLARS CURS 2022-2023

La Fundació Pere Tarrés treballem per oferir colònies escolars que promouen la convivència, l’aprenentatge i el contacte directe amb la natura. Les activitats que es duen a terme les adaptem al grup d’edat, i per això garantim que s’ho passaran molt bé.

El curs 2022-2023 serà un curs especial, en el que els infants i adolescents necessitaran compartir moments amb els companys i gaudir de la natura.

Voleu informació? Ompliu el formulari que trobareu al final d'aquesta pàgina, envieu un correu electrònic a reserves@peretarres.org o truqueu-nos al 93 430 16 06, i us farem una proposta que s’adapti a les vostres necessitats.

Portal d'activitats educatives de Catalunya

Anna Maria Janer

L'Escola de Muntanya

Anna Maria Janer
Llívia | La Cerdanya
Veure la casa

Llívia, poble de muntanya. Amb un munt d’activitats de descoberta a l’exterior, de jocs i gimcanes i visites culturals a diferents llocs propers, ens podrem fer una idea de la vida i l’entorn que envolta aquest poble d’alta muntanya.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Per la Cerdanya. Amb un munt d’activitats a l’exterior i de visites culturals als llocs més emblemàtics de Llívia i les zones properes ens farem una idea de tot el que pot oferir-nos aquesta comarca envoltada de muntanyes.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Coneix la Cerdanya. Amb un munt d’activitats a l’exterior i de visites culturals als llocs més emblemàtics de Llívia i les zones properes ens farem una idea de tot el que pot oferir-nos aquesta comarca envoltada de muntanyes.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Artur Martorell

L'Escola del Mar

Artur Martorell
Calafell | Baix Penedès
Veure la casa

El Rei Neptú: Coneixerem la vida de les profunditats marines i farem grans jocs de descoberta del mar. Ajudarem el Rei Neptú a recuperar les estrelles que han marxat del mar. Què els ha passat?

El Pop Agustí:  El món sota l’aigua, els animals que hi viuen i el que hi podem trobar serà tot el que coneixerem gràcies al pop que ens vindrà a visitar durant la nostra estada

Descarrega't el PDF de l'activitat

El Pirata Tim: De la mà d’aquest famós pirata ho descobrirem tot sobre el mar i aprendrem a fer de pirates. Els animals del mar i els tresors pirates seran dues de les activitats que farem per apropar-nos al seu món.

El Capità Sebastià: Aprendrem a ser navegants sobre el vaixell Calafell, tot descobrint el mar. Molts dels animals del mar estan en perill, què podem fer per ajudar-los? Amb l’ajuda dels coneixements del Capità Sebastià de ben segur que podrem aconseguir moltes coses!

Descarrega't el PDF de l'activitat

El Port i les arts de pesca: A partir dels aquaris de la casa de colònies, de la visita a la platja de Calafell i al port de Vilanova i la Geltrú coneixerem la vida dels pescadors i del port pesquer.

Torredembarra, la platja natural: Dunes, aiguamolls, la platja i els problemes ambientals del mar seran els ecosistemes que podrem veure i treballar durant la nostra estada a la casa de colònies.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Els ibers: Els ibers van ser dels primers pobladors que es van establir a la costa de Calafell. Com vivien? On vivien? Durant la vostra estada coneixerem tot el que envolta el seu món, fins i tot tindrem la possibilitat de saber qui vivia a la costa i a la ciutadella.

La platja Els Muntanyans: Dunes, aiguamolls, l’ecosistema de platja i els problemes ambientals del mar seran alguns dels temes que investigarem. Ens aproparem a dues platges on podrem apreciar les diferències que l’acció humana ha generat i aprofitarem els aquaris de la casa de colònies per apropar-nos a la fauna marina mediterrània.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Acosta’t a la Costa: Descobrirem el mar, els ecosistemes litorals i de platja, l’activitat pesquera, els primers pobladors de Calafell, etc.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Mar, lleure i aventura: gaudirem de la platja, la sorra, l’aigua, d’activitats de lleure i esportives, entre d’altres.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Binicanella

Escola de Natura Mallorca

Binicanella
La Bunyola | Mallorca
Veure la casa

El bosc dels follets de Binicanella: Descobrirem el bosc màgic, els seus arbres, els animals que hi viuen i els secrets que hi ha amagats. Amb molts jocs i de manera molt divertida coneixerem el nostre amic, el gran Garrofer, i descobrirem els follets que habiten al bosc.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Les aventures dels pirates. De la mà dels pirates, ho descobrirem tot sobre el mar i aprendrem a fer de pirates. Els animals del mar i els tresors pirates seran dues de les activitats que farem per apropar-nos al seu món.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Els animals i el medi ambient. La vida al bosc serà l’eix principal de la vostra estada a Binicanella. Farem excursions amb brúixola que ens permetran conèixer la natura del voltant i a partir de jocs i gimcanes podrem conèixer els problemes del medi ambient i què podem fer per solucionar-los.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Cel de dia, cel de nit. El Sol, la Terra i la Lluna formen part del nostre sistema solar. Vine a descobrir un munt de coses interessants com ara reconèixer les constel·lacions i fer jocs i gimcanes relaciones amb l’univers i el sistema solar.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Els ecosistemes naturals de l’illa de Mallorca. Les illes son ecosistemes tancats on l’afectació humana i la introducció de noves espècies tenen grans afectacions al medi ambient. Durant aquest crèdit experimentarem i analitzarem els entorns de la casa de Binicanella per fer-nos una idea d’aquestes afectacions i de tot allò que es pot fer per minimitzar-les o evitar-les.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Natura, cooperació i lleure. Ruta d’orientació amb brúixola, activitats esportives, gimcanes i jocs per gaudir de l’entorn i dels companys.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Era Garona

L'Escola de Muntanya

Era Garona
Salardú | Vall d'Aran
Veure la casa

Natura i aventura: Descobrirem la zona de la Vall d’Aran que envolta l’alberg tot apropant-nos fins als pobles de muntanya com Bagergue i a zones naturals com Artiga de Lin i la Bassa d’Oles. Aprofitarem per mirar les estrelles en un cel que segur que us sorprendrà.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Natura i aventura. Descobrirem la zona de la Vall d’Aran que envolta l’alberg tot apropant-nos fins als pobles de muntanya com Bagergue i a zones naturals com Artiga de Lin i la bassa d’Oles. Aprofitarem per mirar les estrelles en un cel que segur que us sorprendrà.

Descarrega't el PDF de l'activitat

La Conreria

Centre de Cooperació i Solidaritat

La Conreria
Tiana | El Maresme
Veure la casa

Els follets del bosc de La Conreria. El follet Andreu és un follet trapella, curiós i atrevit que no té por de les persones i a qui li agraden els nens i les nenes. És per això que voldrà conèixer-los i els convidarà al seu bosc perquè coneguin el Parc de la Serralada de Marina. 

Viatge al Magrib. El Rachid viu en una haima al desert del Sàhara, i ens ensenyarà la seva cultura i com viuen al Magrib a través de jocs i música.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Àfrica misteriosa. En Ramon Parramon és un aventurer que acaba de tornar de l’Àfrica: ha estat pel Txad, ha viscut amb nòmades del desert, ha conegut tradicions del continent i ha vingut a La Conreria per convidar-nos a conèixer el continent africà. 

L’Hug, el troglodita. Un estrany visitant ha arribat fins a La Conreria... És l’Hug, que viu amb la seva tribu al mig del bosc de La Conreria des de fa molt i molt de temps i ha vingut a visitar-nos ple de curiositat i amb moltes ganes d’ensenyar-nos com viu.

Descarrega't el PDF de l'activitat

L’Egipte dels faraons. El nostre expedicionari ha descobert la ubicació exacta de la tomba d’Akhenaton i vol viatjar a Egipte per mirar de trobar-la. El voleu acompanyar en aquesta aventura?

Descarrega't el PDF de l'activitat

Exploradors i exploradores a l’Àfrica. Sir Richard Burton busca ajudants per a la seva nova expedició a Tanzània. És un antropòleg molt exigent que s’ha trobat en situacions molt difícils. Coneixerem el continent africà a través de les exploracions de Sir Richard Burton.

Cooperació, contacte i confiança. Desplegarem una bateria de jocs de cooperació i confiança, d’interior i d’exterior, que sorgeixen de l’experiència professional i incideixen directament en la diversió i l’activitat física i, col·lateralment, en la cooperació, la solidaritat, la confiança i el contacte mutu. Reflexionarem entorn al concepte de cooperació per tal de comprendre’n la importància.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Un viatge per Àfrica. Simularem un viatge al continent africà que ens permetrà conèixer diversos aspectes de l’Àfrica subsahariana: els infants, les condicions de vida i les cultures que hi conviuen. Treballarem l’educació per la pau i els drets humans, conscients que la nostra realitat és plena de diferències. Durant el viatge, els alumnes aniran confeccionant el seu diari de viatge. Funcionem com una ONG.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Cooperant per un món més solidari. Treballarem com una ONG per al desenvolupament. Ens aproparem a la realitat africana: la seva gent, els seus problemes i l’esforç que realitzen. Coneixerem la marginació en què es troba l’Àfrica respecte a la resta de països del “nord”.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Lleure, cooperació i esport. Treballem l’escolta grupal mitjançant dinàmiques de cooperació, de treball en equip, de confiança i de contacte, en un àmbit de lleure i fent ús de jocs col·lectius. 

Viatge a l’Àfrica. A La Conreria es vol apropar els joves a les cultures del continent africà, a les seves històries i als seus hàbitats a través del joc i el coneixement. Basem la nostra intervenció en tres pilars: la cooperació i la solidaritat, l’equilibri entre diversió i aprenentatge i el coneixement de les cultures africanes.

Descarrega't el PDF de l'activitat

La Ruca

Centre d'Educació Ambiental

La Ruca
Avinyó | El Bages
Veure la casa

El bosc de l’esquirol Oriol. Al bosc que envolta La Ruca hi viu un esquirol molt entremaliat que ens ha preparat tot de jocs i activitats per descobrir els arbres, la forma de les fulles i tots els animals que formen part de casa seva.

La formiga Faliga, la reina del formiguer. Un dels insectes més comuns que trobem a la natura són els insectes, però a La Ruca la formiga Faliga ens ajuda a descobrir la vida al bosc, a dins del formiguer, sota les fulles i a dins de la riera.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Descobreix el bosc del bandoler Capablanca. Fa anys i panys al voltant de La Ruca hi podíem trobar bandolers, grans coneixedors del bosc. En Capablanca va ser un dels més coneguts de la zona. Veniu a descobrir tot el que envolta el món dels bandolers i a posar-vos a prova per saber si podeu formar part de la seva colla!

Descarrega't el PDF de l'activitat

Els agents secrets de la sostenibilitat. Vols formar part del Cos de Defensa de la Sostenibilitat? La Ruca forma part del seu centre d’entrenament, on tot fent jocs i descobertes al bosc i a la riera aprendrem els problemes ambientals actuals i tot el que podem fer per tenir cura del planeta.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Un univers d’aventures. El Sol, la Terra i la Lluna formen part del nostre sistema solar. Vine a descobrir un munt de coses interessants com ara reconèixer les constel·lacions, mirar pel telescopi i fer jocs i gimcanes relaciones amb l’univers i el sistema solar.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Els recursos del bosc: cal preservar els ecosistemes. La Generalitat de Catalunya ha aprovat un projecte d’autopista que va de Mataró a Vielha, passant per Manresa i Solsona. El projecte afecta els entorns de La Ruca ja que l’autopista passarà entre La Ruca i el Berenguer. Actualment, observant els entorns, podem apreciar que s’hi va iniciar una urbanització que, per motius de protecció de la zona, es va aturar. Així, el projecte podria suposar també la reanimació de la urbanització. Es convida els alumnes a realitzar un estudi d’impacte ambiental de la zona per comprovar la repercussió del projecte que es vol dur a terme.

Descarrega't el PDF de l'activitat

L’energia ni es crea ni es destrueix, només es transforma. Els participants es converteixen en arquitectes que hauran de ser capaços de construir una casa energèticament eficient. Es tracta de dissenyar-la amb tècniques i materials que garanteixin un estalvi energètic i una millora ambiental. Aquesta arquitectura té en compte la morfologia del lloc, la climatologia, l’orientació i les energies renovables.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Natura i aventura. Rutes d’orientació, activitats esportives, gimcanes i jocs per gaudir dels boscos que envolten La Ruca.

Descarrega't el PDF de l'activitat

La Sala

L'Escola de Natura del Pirineu

La Sala
La Pobla de Lillet | El Berguedà
Veure la casa

El bosc de La Sala i els follets. Descobrirem el bosc màgic de La Sala, els seus arbres, els animals que hi viuen, les muntanyes i els secrets que hi ha amagats. Amb molts jocs i de manera molt divertida coneixerem el nostre amic, el gran Roure, i descobrirem els follets que habiten al bosc.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Descobrirem la natura amb les dones d’aigua. Guiats per les dones d’aigua, descobrirem quins animals viuen als voltants de la casa i al riu Llobregat. Farem una descoberta dels arbres dels boscos i entendrem com viatgen les gotes d’aigua riu avall.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Descobrir el riu Llobregat. Coneixerem el naixement del riu, per on baixa l’aigua, quin recorregut fa, per a què es fa servir, etc. Al seu voltant hi viuen molts animals, molts arbres, molts ocells, ratpenats, cérvols, guineus… Tot un món per descobrir.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Els boscos de La Sala. Tot caminant descobrirem camins que s’endinsen al bosc per seguir rastres d’animals, conèixer els arbres del bosc i què s’hi amaga dins. A la tardor, la brama i els bolets ens acompanyaran pel camí.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Riu amunt, riu avall. El Consell Comarcal del Berguedà vol editar una guia turística i una sèrie de tríptics temàtics per promocionar la zona de l’Alt Berguedà, que és la part de la comarca que es troba al nord de Berga, incloent-hi el Parc Natural del Cadí-Moixeró. S’ha decidit que el nom de la guia sigui “Riu amunt, riu avall” ja que el riu Llobregat constitueix l’eix que vertebra la comarca. Ens situarem en el territori, descobrirem i experimentarem el riu Llobregat, els boscos i el paisatge per on passa, els animals que hi viuen amagats i la petjada arquitectònica d’Antoni Gaudí a La Pobla de Lillet.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Les energies renovables i el parc natural. Per viure ens cal energia. Però què és l’energia? Com la podem aconseguir i transformar? Malgrat que l’energia no es crea ni es destrueix, les fonts més utilitzades actualment s’estan esgotant i és per això que és urgent començar a introduir en el nostre dia a dia les energies alternatives. No només perquè semblen ser fonts inesgotables d’energia sinó perquè també són respectuoses amb el medi. Ens situarem en el territori, descobrirem i experimentarem els cicles energètics dels boscos i les energies alternatives que podem fer servir, a la vegada que descobrirem diferents racons del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Descobrirem l’Alt Berguedà, els boscos de La Sala i el riu Llobregat, els animals que s’hi amaguen, tot fent jocs, gimcanes, activitats esportives, excursions i descobertes.

Descarrega't el PDF de l'activitat

La Sala

L'Escola d'esports d'aventura

Les Estades
Rialp | El Pirineu Lleidatà
Veure la casa

Pallars Sobirà: terra d’aigua i energia. L’energia ni es crea ni es destrueix, només es transforma. A partir de les visites culturals, el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici i de les activitats lúdico-esportives ens podrem fer una idea de la força de l’aigua i de la seva importància com a modificadora del paisatge natural.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Natura i esports. Activitats esportives com el bosc vertical o el ràfting, excursions pel Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici ens permetran gaudir i conèixer de més a prop la natura que envolta aquesta zona del Pirineu.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Alberg Los Josepets

Escola del Mar

Els Josepets
Les Cases d'Alcanar | Montsià
Veure la casa

Gran joc de la vida marina. Gimcana on, a partir de jocs, parlarem dels diferents éssers vius que habiten el mar i de quins són els conflictes entre ells i l’ésser humà. 

Descoberta del port i de la platja de Les Cases d’Alcanar. Excursió i descoberta del port de Les Cases d’Alcanar, on veurem la llotja i les diferents arts de pesca. I descoberta de la platja de Les Cases d’Alcanar, on realitzarem jocs i farem volar estels.  

Les estrelles del Rei Neptú. Joc de nit. La Reina del Mar ens farà una visita i ens explicarà moltes coses del mar. A més, l’haurem d’ajudar a recollir unes estrelles de mar que l’han seguit fins a la casa de colònies.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Visita Monnatura Delta. Visita al centre d’educació ambiental Monnatura Delta, on farem activitats guiades sobre els ocells del Delta de l’Ebre, l’art de la sal i un taller. Farem un pícnic i passarem el dia a un lloc únic, al Delta de l’Ebre.  

Descoberta del port i la platja de Les Cases d’Alcanar. Excursió i descoberta del port de Les Cases d’Alcanar, on veurem la llotja i les diferents arts de pesca. I descoberta de la platja de Les Cases d’Alcanar, on realitzarem jocs i farem volar estels.  

Joc del tresor pirata. Joc de nit en què la pirata Laia ens farà una visita i ens explicarà la llegenda del tresor pirata. L’haurem d’ajudar a buscar els trossos d’un mapa per poder trobar el tresor.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Mars del món. Gimcana on, a partir de jocs, parlarem dels diferents mars del món, dels éssers vius que els habiten i de quins són els conflictes entre ells i l’ésser humà. 

Visita Monnatura Delta. Visita al centre d’educació ambiental Monnatura Delta, on farem activitats guiades sobre els ocells del Delta de l’Ebre, l’art de la sal i un taller. Farem un pícnic i passarem el dia a un lloc únic, al Delta de l’Ebre.  

Descoberta del port i la platja de Les Cases d’Alcanar. Excursió i descoberta del port de Les Cases d’Alcanar, on veurem la llotja i les diferents arts de pesca. I descoberta de la platja de Les Cases d’Alcanar, on realitzarem jocs i farem volar estels.  

Cossetans i romans! Els ibers d’Alcanar van marxar quan van arribar els romans. En aquest joc de nit d’estratègia, els nens i nenes viuran en primera persona la competència entre aquestes dues civilitzacions.  

Símbols ibers! Joc de nit on tots dos equips intentaran descobrir el codi secret del seu oponent.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Gimcana dels ibers. Joc en equips als voltants de la casa de colònies. A través de proves i dinàmiques, els nens i nenes aprendran aspectes de la cultura ibera i del seu estudi actual: ramaderia, caça, pesca, guerra, arqueologia, etc.

Cossetans i romans. Els ibers d’Alcanar van marxar quan van arribar els romans. En aquest joc de nit d’estratègia, els nens i nenes viuran en primera persona la competència entre aquestes dues civilitzacions.

Els ibers i el mar. Excursió i descoberta de la platja de Les Cases d’Alcanar. Treball de la importància del mar per a la civilització ibera. Recollirem restes d’éssers vius i farem volar estels.

Visita a la Ciutadella ibèrica d’Alcanar. Excursió i visita guiada a la Ciutadella d’Alcanar, on també es visitaran les oliveres mil·lenàries i es realitzarà un taller. * Activitat amb suplement.

Símbols ibers! Joc de nit on tots dos equips intentaran descobrir el codi secret del seu oponent.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Llar Talamanca

L'Escola Medieval

Llar Talamanca
Talamanca | El Bages
Veure la casa

El Rei Berenguer. Descobrir els personatges del castell i la vida a l’edat mitjana. Ens posarem a prova com a possibles futurs cavallers i cavalleresses.

Descarrega't el PDF de l'activitat

La bruixeta Belladona. Una àvia una mica misteriosa, vestida de trementinaire amb algun toc de bruixa. Experta en plantes medicinals, ungüents, perfums naturals, pocions..., però té molt mala memòria. Hem d’ajudar la bruixeta Belladona a recuperar la memòria i que ens ensenyi, a canvi, els seus coneixements de les plantes màgiques.

Descarrega't el PDF de l'activitat

La trementinaire Mandràgora. Els nens i nenes han rebut la invitació d'una dona misteriosa, en què són convidats a l'estada a Talamanca a canvi de la seva ajuda, signada per la trementinaire Mandràgora. Com a descendent dels coneixements màgics de les bruixes de l'edat mitjana, la trementinaire Mandràgora, a part de les seves pocions, amulets i ungüents sap un secret, amagat a l'antic regne de Talamanca. Ella vol aconseguir que la història de veritat sobre les bruixes antigues de Talamanca torni a la llum i per això ajudarà els nens i nenes a trobar el secret que s'amaga a Talamanca i recuperarà la confiança del poble.

Descarrega't el PDF de l'activitat

La trementinaire Mandràgora. Els nens i nenes han rebut la invitació d'una dona misteriosa, on són convidats a l'estada a Talamanca a canvi de la seva ajuda, signada per la trementinaire Mandràgora. Com a descendent dels coneixements màgics de les bruixes de l'edat mitjana, la trementinaire Mandràgora, a part de les seves pocions, amulets i ungüents sap un secret, amagat en l'antic regne de Talamanca. Ella vol aconseguir que la història de veritat sobre les bruixes antigues de Talamanca torni a la llum i ajudarà els nens i nenes a trobar el secret que s'amaga a Talamanca i recuperarà la confiança del poble.

Bio-xarxa Cada vegada el mon pateix impactes medioambientals més greus. La majoria dels polítics defensen les empreses i les persones poderoses. Però, qui defensa els regnes naturals? Necessiten una veu que els representi, els entengui, els respecti i els defensi. Això es feina dels protectors dels parcs naturals, encarregats de crear espais naturals i protegir-los de la seva destrucció. Cal, però, que tots els protectors tinguin els coneixements suficients per entendre com funciona el món natural. Investigarem tota la xarxa d’éssers vius del parc.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Centre Josep Manyanet

Colònies escolars i de lleure

Centre Josep Manyanet
Begues | Baix Llobregat
Veure la casa

La reina, el príncep i el drac vegetarià. Qui eren els personatges de la cort del castell de l’Eramprunyà? Farem una excursió pel bosc del drac vegetarià, el drac que més coneixia les plantes del voltant de la casa de colònies. Aprendrem a fer de cavallers i amazones jugant a jocs i fent gimcanes.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Haw! Fem l’indi i aprenem del bosc. Els indis han arribat! Muntarem tipis al bosc de la casa i aprendrem a fer tòtems. Descobrirem tot allò que s’amaga a dins del bosc i coneixerem els animals que hi viuen.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Temps medieval, torneig, dames i cavallers. Les activitats que farem giren al voltant del món del bosc i dels cavallers. A partir d’excursions i jocs coneixerem el medi i els animals que hi viuen mentre que les activitats esportives i els jocs de nit ens aproparan al món medieval, envoltat de mites i llegendes.

Descarrega't el PDF de l'activitat

El món dels exploradors. el bosc, els mapes i l’orientació. Ser explorador cada vegada és més complicat. Cada cop les situacions són més difícils i per poder-les solucionar caldrà saber una mica sobre com orientar-se i sobre la vida al bosc.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Els cicles energètics del bosc i la biodiversitat. L’energia ni es crea ni es destrueix, només es transforma. Els participants es converteixen en arquitectes que hauran de ser capaços de construir una casa energèticament eficient. Es tracta de dissenyar-la amb tècniques i materials que garanteixin un estalvi energètic i una millora ambiental. Aquesta arquitectura té en compte la morfologia del lloc, la climatologia, l’orientació i les energies renovables.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Activitats esportives i de lleure. Les activitats esportives a l’exterior centraran la nostra estada tot practicant l’orientació amb la brúixola, el tir amb arc i fins i tot el caiac i esports aquàtics que podrem fer al Canal Olímpic de Castelldefels.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Santa Maria del Roure

L'Escola de Natura del Collsacabra

Santa Maria del Roure
Cantonigròs | Osona
Veure la casa

El mag Auró. A través d’aquest mag descobrirem els voltants de Cantonigròs i els seus boscos. Haurem d’ajudar el mag a fer la poció màgica però..., per què serveix?

Descarrega't el PDF de l'activitat

El drac menjalletres. Amb l’ajuda del drac descobrirem els voltants de Cantonigròs i la fageda. Farem gimcanes i jocs que ens ensenyaran els ocells que viuen a prop de la casa de colònies.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Tina la trementinaire. Amb la Tina descobrirem Cantonigròs, la fageda i la Foradada. Aprendrem un munt sobre les plantes medicinals i sobre el medi ambient i els boscos que envolten la casa.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Els bandolers. Cantonigròs és un paratge antic de bandolers, traginers i llenyataires, descobrirem els seus voltants i la vida al bosc. Practicarem les nostres habilitats manuals fent un cistell de vímet i descobrirem el món de les estrelles.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Els oficis perduts. Terra de traginers, comerciants, llenyataires, cants populars i la màgia de la Foradada ens acompanyaran mentre fem d’aprenents d’artesans tot teixint amb el macramé. Practicarem les habilitats físiques dedicant tot un matí a fer esports d’aventura.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Natura i aventura. Rutes d’orientació, excursions, activitats esportives, gimcanes i jocs per gaudir dels boscos que envolten Cantonigròs. Practicarem les habilitats físiques dedicant tot un matí a fer esports d’aventura. Descarrega't el PDF de l'activitat

Montsec-Mur

L'Escola del cel i del temps

Montsec-Mur
Guardià de Noguera | Pallars Jussà
Veure la casa

L’astrònoma Phenomena. Descobrirem les estrelles del cel de nit i coneixerem les fantàstiques històries mitològiques.

Descarrega't el PDF de l'activitat

L’astrònoma Phenomena. Descobrirem les estrelles del cel de nit i coneixerem les fantàstiques històries mitològiques.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Castell de Mur i entorn medieval. Descobrim la màgia del castell i l’església romànica de Mur. Un viatge al passat per conèixer la història del Pallars.

El cel de dia, tot sobre la meteorologia. Quin temps fa? Farem de meteoròlegs i construirem els nostres aparells.

L’astronomia, les estrelles i les constel·lacions. Ho aprendrem tot sobre el cel de nit, les estrelles i constel·lacions, planetes i històries mitològiques. A més podrem visitar l’Ull del Montsec al Centre d’Observació de l’Univers.

La robòtica educativa. Una altra manera fascinant d’apropar-se a la descoberta de l’univers.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Pujada al Castell de Mur. Acompanyats pels monitors pujarem a peu des del castell de Mur, passant pel Castell de Guardia.

Atac al castell. Intentarem arribar al castell que estarà protegit per vigilants i que tractaran d’evitar que la resta de jugadors arribin fins la meta. Per fer-ho es faran servir dels seus lots i de la seva memòria per tractar d’identificar a la resta dels seus companys.

Mitologia grega. Al llarg de la tarda prepararem les mitologies gregues més conegudes: la història de les osses, d’Andròmeda o d’Orió seran només algunes de les que podrem escollir.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Orientació pels boscos de Cellers. Activitat d’orientació amb brúixola pels boscos de Cellers. La utilització de mapes, croquis i brúixoles seran essencials per no despistar-nos¡

Visita al COU. Aprofitarem la localització de l’alberg per apropar-nos fins al centre d’observació de l’univers, el COU on podrem fer una observació directa de les estrelles i constel·lacions que hem estat treballant i coneixent al llarg de la nostra estada a Montsec-Mur.

Excursió al Pantà de Terradets + esports d’aventura. Baixada caminant al pantà de Terradets on farem activitats esportives com son el caiac i el tir amb arc.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Excursió al Pantà de Terradets + esports d’aventura. Baixada caminant al pantà de Terradets on farem activitats esportives com son el caiac i el tir amb arc.

Orientació pels boscos de Cellers. Activitat d’orientació amb brúixola pels boscos de Cellers. La utilització de mapes, croquis i brúixoles seran essencials per no despistar-nos¡

Visita al COU. Aprofitarem la localització de l’alberg per apropar-nos fins al centre d’observació de l’univers, el COU on podrem fer una observació directa de les estrelles i constel·lacions que hem estat treballant i coneixent al llarg de la nostra estada a Montsec-Mur.

Descarrega't el PDF de l'activitat

Veure tarifes

Demana més informació - * Camps obligatoris

Dades de contacte

Dades necessàries per atendre millor la vostra sol·licitud

Activitats d’un dia

Colònies escolars

Observacions

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legalENVIAR