Ruta a peu pel barri gòtic de Barcelona

Ruta a peu pel barri gòtic de Barcelona

07.08.23

Un dels grans secrets de Barcelona, ​​on rau part de la seva màgia, és la seva enorme varietat d'estils arquitectònics construïts per tota la ciutat. En un passeig a peu, i en qüestió de vint minuts, no és difícil que pugueu meravellar-vos amb obres modernistes, medievals o contemporànies.

En aquest post us portem la millor manera de conèixer el barri gòtic de Barcelona. Per tant, la millor alternativa, sens dubte, és fer una ruta a peu per descobrir tots els secrets que aquest estil amaga.

Barri gòtic de Barcelona: què veure-hi

Podeu començar el recorregut a La Rambla, al costat de Plaça Catalunya. Un dels llocs més turístics de la capital catalana, i alhora porta d’entrada a la part antiga, al barri gòtic a Barcelona. A més, cal destacar que era una via important a l'època medieval, ja que en el seu moment era un torrent que canalitzava l'aigua fins al mar i el límit de l'antiga ciutat.

El nostre itinerari continuarà baixant per La Rambla, fins al carrer de la Portaferrissa, on hi ha una decoració de ceràmica que ens recorda com va ser la muralla a l'Edat Mitjana. Aquesta va ser també una de les portes d’entrada a la ciutat medieval emmurallada.

Les catedrals gòtiques de Barcelona

Després d’aquesta petita introducció històrica, arribem a les grans protagonistes de l’estil gòtic a Barcelona: les seves esglésies i catedrals. Prenent el carrer Petritxol, arribareu a la Plaça del Pi, on trobareu una preciosa església gòtica dedicada a la Mare de Déu.

Continuem el nostre camí pel carrer de la Palla, que ens portarà fins a l'obra gòtica més important de la ciutat, la Catedral de Barcelona. La seva visita no es pot obviar, i us recomanem que entreu pel claustre, per començar el recorregut per la part més antiga del temple i continuar un itinerari cronològic per l’interior.

Racons essencials del gòtic

Després de la visita a la Catedral, si continueu tot recte trobareu el Carrer de Sant Sever. Un carreró que us portarà fins a un dels racons més màgics de tota la ciutat: la plaça de Sant Felip Neri. Un racó on encara es mantenen restes d’un dels pitjors bombardejos aeris franquistes de la Guerra Civil. Després d'aquesta visita impactant, ens apropem al final del nostre recorregut.

Tornant al carrer del Bisbe, i en direcció oposada a la Catedral, trobareu El Palau de la Generalitat, que conserva en aquest tram la façana original gòtica, del segle XV. Enmig del carrer també destaca un preciós pont d'inspiració gòtica.

Per acabar, arribareu al que es considera el gran centre de la ciutat de Barcelona: la Plaça Sant Jaume, on hi ha la façana principal de l'Ajuntament de Barcelona i del govern de la Generalitat de Catalunya.

En aquest cas, les façanes que donen a la plaça principal no són gòtiques, sinó que pertanyen a l’estil neoclàssic. Un nou exemple que el contrast d'estils arquitectònics a la ciutat és constantment visible.

Continuar la ruta pel barri Gòtic de Barcelona i saber què veure-hi ja s'ha convertit en un imperdible de la ciutat! Però el millor és allotjar-vos a l'alberg de Barcelona de Pere Tarrés, des d'aquí tindreu accés a qualsevol punt de la ciutat.