Com moure's per Barcelona: Els bitllets per al transport

Com moure's per Barcelona: Els bitllets per al transport

05.11.23

Teniu previst visitar Barcelona properament i encara no teniu clar quines són les millors opcions per moure-us en transport públic? Hi ha moltes alternatives disponibles i l'elecció dependrà de quin bitllet ofereix les millors característiques i s'adapta millor al vostre viatge i també a la vostra butxaca.D'altra banda, cal destacar que el 2020 va començar amb novetats importants sobre el tipus de bitllets per al transport públic. Per això, des de l'Alberg de Barcelona Pere Tarrés us facilitem la feina i us ajudem a decidir-vos entre l'opció que millor es pot adaptar a la vostra estada a la ciutat.

T-Casual, T-Familiar o Hola Barcelona Travel Card

El primer que cal tenir en compte és que les tres opcions que us comentarem a continuació són vàlides per al Metro, Tram, Funicular de Montjuïc, Rodalies, FGC i tots els autobusos, excepte els turístics i serveis especials com l'Aerobús, a la zona 1 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Però cada opció té característiques especials.

T-Casual

Es tracta de l'antiga T10, però amb una diferència important: és de caràcter unipersonal i no es poden compartir els viatges amb altres persones. No obstant això, continua sent l'opció més econòmica de totes, ja que val 11,35 € per 10 viatges a la zona 1 o 22,40 € si la targeta inclou les zones 1 i 2. Es pot comprar per internet o també a qualsevol màquina dispensadora de bitllets al metro, FGC i Rodalies. Això sí, cal tenir en compte que no és vàlid per viatjar des de l’aeroport o fins a l'aeroport amb la L9 Sud. En canvi, sí que podreu fer-la servir al tren de Rodalies, que també us portarà fins allà.

T-Familiar

D'altra banda, una de les úniques opcions de caràcter multipersonal i que, per tant, poden utilitzar diversos usuaris és la nova T-Familiar, vàlida a partir de l'1 de març. Es tracta d'un bitllet compartit amb què per 10 euros disposareu de 8 viatges a utilitzar per a un grup de persones. Com la T-Casual, no és vàlida per viatjar des de l’aeroport o fins a l'aeroport amb la L9 Sud, però sí amb el tren de Rodalies.

Hola Barcelona Travel Card

Finalment, hi ha la targeta destinada als viatgers que visiten Barcelona durant uns quants dies: l'Hola Barcelona Travel Card. Es tracta d'un abonament de TMB que permet fer viatges il·limitats durant 2, 3, 4 o 5 dies consecutius dins de la zona 1 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Podeu comprar aquest bitllet, de caràcter unipersonal, a la pàgina de TMB. També està disponible a les màquines dispensadores de bitllets que hi ha a les instal·lacions del metro. I els infants menors de 4 anys viatgen gratis! A més, és també l'única alternativa que inclou els trajectes a la L9 Sud amb sortida o destinació a l'aeroport.

Barcelona Card

Finalment hi ha una opció que no ofereix TMB, sinó l'Oficina de Turisme de Barcelona: la Barcelona Card. Una targeta turística unipersonal, que inclou una targeta Hola Barcelona Travel Card de 2, 3, 4 o 5 dies i una sèrie de visites a museus, descomptes en establiments de la ciutat, un mapa de la ciutat i una guia perquè no us perdeu res. Podeu consultar-ne tots els detalls i adquirir-la a la seva pàgina web.

La tria dependrà en tot moment del tipus de visita que tingueu pensada a la ciutat. Si voleu una alternativa per a un dia, és interessant apostar per la nova T-familiar, ja que pot ser compartida per un grup. En canvi, si la vostra estada s'estén més temps, Hola Barcelona Travel Card és la millor opció per gaudir de la capital catalana sense preocupar-se pel transport.

I si és la primera vegada que sou a Barcelona, amb la Barcelona Card també tindreu l'oportunitat de visitar els principals atractius turístics de la gran metròpolis.