Què fem

OPERACIÓ: RECUPEREM ELS BOSCOS

Els nostres boscos són tranquils, bonics, bucòlics... i tenen molta vida.

Però fa temps que se senten remors, petits sorolls, udols... Al bosc passa alguna cosa. 

Els éssers màgics estan desapareixent i només les fades saben què està passant. 

Les janes són fades petites que viuen al Pirineu i que provenen de les antigues divinitats del bosc.

Antigament, eren amigues dels éssers humans i compartien amb nosaltres la seva saviesa, però nosaltres ens hem anat allunyant del bosc i elles han anat deixant-nos per impossibles, però conserven l’esperança en els infants i, per aquest motiu, volen compartir tota la seva saviesa amb els nens i nenes de la Fundació Pere Tarrés.

Elles ens necessiten, són molt petites, veuen que el bosc corre perill i aquest cop és perquè la Balanguera ha començat a teixir amb els fils de la vida dels nombrosos éssers que viuen al bosc. Si això passa i van desapareixent aquests éssers, els boscos estaran en perill, ja no els cuidarà ni vigilarà ningú i quedaran a la mercè de qui hi vulgui fer qualsevol destrossa.

Necessitarem conèixer cadascuna de les comunitats d’éssers màgics per aconseguir un trosset del mapa que ens portarà allà on viu l’esperit del bosc. Per seguretat, cap de les comunitats el té sencer.

Comunitat de petits i mitjans

Loa

La Loa és una fada de la comunitat de les janes. Fa molt temps, quan la humanitat encara no ocupava tot el planeta, el regne de les fades s’estenia per bona part de la terra. I van ser les guerres i les baralles dels éssers humans el que va fer que anessin perdent regnes i que cada cop tinguessin un espai més petit per viure.

Com totes les fades, ella és molt sensible i, si sent que en fem burla o sent insults, s’enfada moltíssim; en canvi, si les tractes amb respecte i bones paraules, les fades estan contentes i fins i tot pot ser que ens facin algun regal.

La Balanguera és una vella molt sàvia que tot el dia teixeix una gran capa. S’ha posat a teixir amb el fil del bosc, això farà que els éssers màgics i les criatures del bosc desapareguin.

Aquest cop s’ha equivocat amb el fil, així que el bosc i tots i totes nosaltres estem en perill!

La Balanguera

Comunitat de grans

No tindran un personatge, tots i totes seran els personatges i protagonistes del casal.

 

Operació: recuperem els boscos

Les històries

COMUNITAT DE PETITS / COMUNITAT DE MITJANS

Els éssers del bosc necessiten la nostra ajuda i, per això, la Loa ens ha vingut a buscar. La Balanguera està teixint amb un fil equivocat i està fent desaparèixer els éssers màgics del bosc.

La Balanguera, però, només sent la veu de l’esperit del bosc, cap de nosaltres ni dels éssers màgics ens hi podem comunicar, així que haurem de fer tot el possible per anar guanyant-nos la confiança de les janes i que ens vagin presentant totes les comunitats d’éssers màgics per aconseguir un trosset del mapa que ens portarà allà on viu l’esperit del bosc. Per seguretat, cap de les comunitats el té sencer.

D’aquesta manera, l’esperit del bosc podrà demanar-li a la Balanguera que deixi aquest fil i salvar el bosc!

COMUNITAT DE GRANS

Comencem el joc! Som responsables del que passa al nostre món i no podem deixar que els boscos continuïn patint per culpa de la humanitat, tenim un repte al casal i en el nostre dia a dia. Hem de convèncer els homes i dones que pensen que no passa res per no tenir boscos. Tenim tot el mes per salvar els elements que fan possible el bosc!

Terra, aire, foc, aigua i plantes!

Això ho farem a través d’un gran joc on cada setmana anirem aconseguint materials per salvar el bosc.

Les cinc setmanes:

Aquesta és la proposta per setmanes del centre d’interès. En cada una de les setmanes treballarem històries diferents sota temàtiques diverses:

 • Els éssers de l’aigua (goges, aloges i les dones d’aigua)
 • Els éssers de la terra (gegants)
 • Els éssers del foc (dracs i víbries)
 • Els éssers de les plantes (gent menuda: gnoms, menairons, barrufets...)
 • Els éssers de l’aire (fades)

El nostre equip

Com a Fundació compromesa amb el lleure educatiu durant tot l'any, tots els equips de monitoratge s'adscriuen al III Conveni de Lleure de Catalunya, que dota els equips de jornada indirecta, que reconeix la tasca de coordinació, programació i valoració de les activitats fora de les hores d'intervenció directa. Seguint amb el nostre compromís amb el lleure, tots els nostres equips estan formats i, com a mínim el 60%, són titulats en lleure. S'estableix una ràtio 1/10, i comptarem amb estudiants en pràctiques del curs de monitors i monitores fora de ràtio per tal que completin la seva formació amb experiència directa amb equips de llarg bagatge. Dins dels nostres equips, hi haurà la figura del vetllador/a per facilitar la inclusió dels infants amb necessitats educatives especials. 

Comunicació amb les famílies

Les famílies disposaran d’una Intranet, amb usuari i contrasenya, on podran fer el seguiment del dia a dia dels seus fills i filles en els nostres casals. S’hi podran veure fotografies, programacions setmanals i informacions addicionals.

Per a una comunicació més individualitzada, els nostres directors i directores disposaran d’un mòbil perquè us pugueu comunicar de manera fàcil i àgil.

Planificació

 • Acollida matinal de 8:00 h a 9:00 h
 • Casal de matí de 9:00 h a 13:00 h
 • Casal de matí més menjador de 9:00 h a 15:00 h
 • Casal de tot el dia de 9:00 h a 17:00 h 

Els nostres casals contemplen

 • Material per a les activitats
 • Coordinació, programació, organització, valoració
 • Contractació de l’equip educador i preparació del casal
 • Contractació d’assegurances de responsabilitat civil i accidents
 • Tots els serveis de difusió i inscripció
 • Suport a les famílies en la gestió d’ajuts i inscripcions a través del telèfon 933 66 86 06
 • Intranet per a famílies amb el dia a dia del casal
 • Enquestes de satisfacció
 • Sortides i piscines

Contacte

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal