Marta Contijoch

 

Marta Contijoch

Coordinadora de projectes

“L’antropologia és la clau per entendre les relacions humanes en un món en constant canvi”

Marta Contijoch Torres és antropòloga social amb una sòlida trajectòria en recerca i docència universitària. Ha desenvolupat estudis sobre mobilitat, informalitat urbana i pràctiques religioses a l’Àfrica Occidental, amb una mirada etnogràfica que combina teoria i treball de camp. Ha estat investigadora predoctoral a la Universitat de Barcelona i actualment és professora a la Universitat Oberta de Catalunya i a la Universitat de Barcelona.

Especialitzada en l’anàlisi de sistemes de transport informal i espiritualitats populars, ha liderat projectes de recerca com Subalternitats, gènere i conflicte i Espiritualitats populars i gènere a Barcelona. També ha participat en investigacions internacionals sobre mobilitat urbana i transformació social a l’Àfrica i Europa.

Doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona, amb una tesi sobre transport informal a la Baixa Casamance (Senegal), també compta amb un màster en Etnografia i Antropologia. Ha publicat diversos llibres i articles científics en revistes especialitzades i col·labora amb xarxes acadèmiques com el GRECS i l’OACU.

Apassionada per l’antropologia urbana i les dinàmiques de canvi sociocultural, Contijoch destaca per la seva capacitat analítica, la seva experiència en recerca etnogràfica i el seu compromís amb la divulgació del coneixement. Els seus àmbits d’interès inclouen la religió, la mobilitat i les pràctiques informals, sempre amb la voluntat de donar veu a col·lectius sovint invisibilitzats.