Serveis
Dissenya la teva experiència Formació per educadores i educadors

Vols saber-ne més?

Nom
Cognoms
Correu electrònic
Mòbil
Codi postal
Observacions

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

Dissenya la teva experiència Artistem

Dissenya la teva experiència Artistem

 

Glossari

Arduino

Arduino

Parlar d'Arduino és parlar d'un microcontrolador (una placa), una plataforma de prototips d'electrònica amb un codi de programació obert (open-source) i una comunitat. Pensat perquè es pugui fer servir de forma fàcil i flexible en una multitud de projectes com construir un instrument electrònic, robots, un llum de colors, un mesurador de soroll... Arduino compta amb nombroses llibreries i permet introduir-nos en la programació d'una forma prou fàcil. A més, existeixen aplicacions compatibles per programar mitjançant objectes.

Llapis 3D

Llapis 3D

Llapis que permet dibuixar amb el mateix filament que fan servir les impressores 3D. Quan s'introdueix el filament l'escalfa i el deixa anar permetent donar forma tridimensional a qualsevol figura.

Makey makey

Makey Makey

Placa que converteix les superfícies conductives en un teclat o joystick. Amb el Makey Makey es poden realitzar projectes musicals amb fruita o construir un comandament per a jugar amb plastilina.

Processing

Processing

Es tracta d'un llenguatge de programació i entorn desenvolupat en codi obert basat en Java, molt fàcil de fer servir, que serveix per crear projectes multimèdia i interactius de disseny digital.

Rasberry Pi

Rasberry Pi

Va ser desenvolupada per un grup d'investigadors de la Universitat de Cambridge amb l'objectiu de canviar la manera en què els infants interactuen amb els ordinadors. És un miniordinador econòmic que els infants poden manipular sense perill. Funciona amb un sistema operatiu Linux (Raspbian).

Scratch

Scratch

Projecte educatiu de llenguatge de programació creat pel grup Lifelong Kindergarten, MIT Media Lab a Massachusetts. Està basat en el llenguatge de programació LOGO. Es molt fàcil de fer servir i intuïtiu per a infants a partir dels 5 anys (Scratch Jr) i 8 anys (Scratch). Permet crear històries interactives, videojocs, etc.

Sonic Pi

Sonic Pi

Es un projecte social que permet experimentar la creació de música a través de la programació.

Touch Board

Touch Board

Placa que converteix qualsevol superfície en interactiva (sempre que sigui conductiva). Similar al Makey Makey, fa servir el mateix programari que l'Arduino. Aquesta placa porta incorporada de sèrie una targeta microSD que li dóna més autonomia. Exemples de projectes: murals interactius amb tinta conductiva, una llum sensible al tacte...

Touch Board

Micro:bit

A aquesta placa la defineixen com un petit ordinador programable, dissenyat per a què aprendre i ensenyar sigui fàcil i divertit. Es programa mitjançant blocs, JavaScript i Python.

Touch Board

Chibitronics

Chibitronics fabrica adhesius amb mini-leds i altres eines, com una placa programable, per a crear circuits electrònics de paper creatius i divertits.