MCECC
 
 
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Fundació Pere Tarrés | Contacte | | Intranet | Fundació Pere Tarrés

Revista Estris | Números anteriors

 

  

Estris 218 | Desembre 2017
Som Comunitat. Com enfortir la relació entre lleure i parròquia.

El 218 ens porta la temàtica de la relació entre les entitats de lleure cristianes i les parròquies o comunitats de les quals en formen part. Quin vincle hi ha entre aquests dos agents? És una relació de simbiosi i reciprocitat o les diferències ens allunyen cada cop més un de l’altre? A partir de testimonis i experts coneixem eines per enfortir aquesta relació i entenem la història que demostra per què Comunitat/Parròquia i Centre d’esplai/Agrupament han de reconèixer-se dins del mateix projecte.

[Més]

   
   
  

Estris 216 | Setembre-octubre 2017
Som inclusius? Com treballar la diferència des del lleure

La revista Estris centra el seu interès en la inclusió en el món del lleure. Aquesta edició fa una reflexió sobre l’escenari que s’obre amb la diversitat funcional: noves realitats de treball i la necessitat de transformació de les accions per consolidar els centres com a espais inclusius. Per això, el centre d’interès conté un recull d’articles tant des de la vessant acadèmica com vivencial.

[Més]

   
   
  

Estris 215 | juliol 2017
Educació mediàtica. Aprenem a ser crítics des del lleure

En aquest número, la revista Estris parla d’educació en comunicació o altrament dit, educació mediàtica. L’entenem com un recurs per a treballar en l’àmbit del lleure amb infants i joves i expliquem algunes de les claus pera a mantenir l’esperit crític entorn dels mitjans de comunicació. Per a fer-ho, entrevistem a Laia Servera, directora i presentadora de l’InfoK del Canal Super3 i comptem amb articles d’especialistes com: Joan Ferrés, Mònica Figueras, Àlex Gutiérrez o Germà Capdevila, entre d’altres. Una oportunitat per conèixer les relacions i interaccions que s’estableix entre la gran quantitat d’informació i els joves o infants.

[Més]

   
   
  

Estris 214 | Abril 2017
Consum responsable: Un pas per canviar el món

En aquest número, la revista Estris proposa reflexionar sobre el consum responsable com a primer pas per caminar cap al decreixement. Per a fer-ho, entrevista l’economista i activista Arcadi Oliveres i compta amb articles de diversos especialistes que reflexionen sobre realitats medi ambientals, econòmiques, d’explotació humana, i altres pràctiques de consum que afecten negativament el planeta. Alguns d’ells són: Antonio Turiel, Gustavo Duch o Carme Altayó, entre d’altres. Aquesta publicació ofereix l’oportunitat de prendre consciència individual i col•lectiva i proposa eines per a canviar hàbits de consum, un pas fonamental per fer front a un futur global del qual no podem defugir.

[Més]

   
   
  

Estris 213 | Febrer 217
I després de l’esplai, què? Us expliquem amb testimonis com aprofitar el bagatge adquirit com a monitors/es o caps

En aquest número, la revista Estris parla del final de l’etapa de monitoratge. A través de reflexions i una important diversitat de testimonis explica com treure profit de l’experiència adquirida durant els anys al cau o a l’esplai, tant a nivell personal com a nivell professional, ja sigui impulsant la pròpia carrera com seguint acompanyant el centre des d’una altra dimensió. Alguns dels testimonis són: Àngel Castiñeira, Oriol Bota, Dani Alegret, Josep Lluís Cleries o Xavi Coral, entre d’altres. A més a més, inclou un seguit de cites extretes d’entrevistes publicades anteriorment a la revista Estris.

[Més]

   
   
  

Estris 212 | Desembre 2016
Som creatius? Les claus per treballar la creativitat en el lleure

En aquest número, la revista Estris s’acosta al concepte creativitat per a desfilar-ne el seu sentit i esbrinar mètodes per a treballar-la amb els infants i joves. De la mà d’articles de Maria Paczkowski, Oriol Ripoll i Quim Moreno, la publicació analitza la relació entre art i creativitat, identifica aquesta com una capacitat inherent en l’ésser humà i potencia la teoria de posar voluntat, explorar i arriscar-se per a fomentar-la. A més a més, proposa un seguit de recursos per a educar en la creativitat i recuperar, un mateix, la capacitat de crear.

[Més]

   
   
  

Estris 209 | Juny 2016
Com mirem el món? Abordem els prejudicis des del lleure

En aquest número, la revista Estris aborda la temàtica dels prejudicis i estereotips des del lleure, entesos com a eines habituals de la societat per a estructurar i classificar, però que a vegades poden crear discriminació o rebuig social. Els col·laboradors ens faciliten anàlisis, reflexions, recursos i testimonis per a orientar els infants i joves cap una actitud crítica respecte els prejudicis negatius que creen segregació i dificulten la cohesió social.

[Més]

   
   
  

Estris 207 | Febrer 2016
Anem d’excursió: una activitat clau en el lleure

En aquest número, la revista Estris analitza el vincle entre el lleure i l’excursionisme. D’aquesta manera, els diferents col·laboradors tracten la importància de les excursions, una activitat clau en el lleure, el procés d’aprenentatge que es pot viure i tot el que comporta viure una experiència educativa a la muntanya. Per aquest motiu, en aquest ampli Centre d’Interès, parlem de la bona organització, la normativa, la preparació, i de valors com la sostenibilitat, el treball en equip, l’esforç o la proximitat amb el transcendent que hi són intrínsecs. A més a més, us proposem experiències, recursos i aplicacions mòbils que poden ser d’utilitat per anar amb els infants i joves d’excursió.

[Més]

   
   
  

Estris 206 | 2015
Adolescents. Com acompanyar-los des del lleure

En aquest número, la revista Estris se centra en els adolescents i presenta un interessant i útil Centre d’Interès que ens parla sobre com acompanyar-los en aquest període des del lleure. Sempre és important escoltar-los i intentar conèixer els trets diferencials d’aquesta etapa vital per poder aprofitar-los en clau educativa. Per aquest motiu, a banda dels diversos articles dels especialistes Juanjo Fernández, Roger Luna, Vero Palasí i Roger Torres que aborden el tema des de diferents perspectives, aquest Centre d’Interès compta també amb una entrevista a Héctor Lozano, creador, guionista i coproductor de “Merlí”, la sèrie de TV3 en què els alumnes adolescents són coprotagonistes.

[Més]

   
   
  

Estris 205 | Desembre 205
L’atenció diària a infants i joves. El paper dels centres socioeducatius

L’Estris 205 presenta un interessant Centre d’Interès dedicat al paper dels centres socioeducatius en l’atenció diària a infants i joves, essent una eina clau en la prevenció i atenció en casos de risc d’exclusió social. La tasca d’aquests centres ha pres, si cap, més importància els darrers anys degut a la situació de crisi econòmica, que ha situat 1 de cada 4 infants catalans en pobresa relativa. Diferents responsables de centres socioeducatius ens parlen de la importància d’aquesta tasca, del seu dia a dia, dels reptes, dificultats o vinculació amb l’entorn, etc. Així, comptem amb la col•laboració de Jordi Balot, Ignasi Sagalés, Felipe Campos, Maria Mercè Santmartí, Rafael Ruiz de Gauna, Montse Guirao, Eulàlia Pagès, i Isa Colino.

[Més]

   
   
<<  <  1 2 3 ...  >  >>


© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte