MCECC
 
 
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Fundació Pere Tarrés | Contacte | | Intranet | Fundació Pere Tarrés

Les Campanyes 

 

Anualment el MCECC ha desplegat una Campanya temàtica que, abordant algun tema d’interès dels Centres d'Esplai federats, pretén, durant tot el curs, transmetre uns objectius, sensibilitzar d’alguna temàtica, aprofundir sobre algun aspecte pedagògic, proporcionar algun recurs…

La Campanya s’elegia anualment per part dels Centres d’Esplai. Són aquests els que en proposaven la temàtica i els que, d’entre les propostes que es presenten, n’elegeixen una en assemblea.

A continuació podreu veure el recull de materials i temàtiques abordades:

 

“Al Centre!” – El pas d’infant a monitor/a  

2013 “Al Centre!” – El pas d’infant a monitor/a

El pas d’infant a monitor/a és una de les preocupacions dels centres d’esplai... per aquest motiu, des del MCECC, i durant el curs 2013-14 es va editar un material que ofereix una proposta d’activitat per tal de ser treballada amb els adolescents i joves del centre d’esplai per afrontar aquest “pas” en el marc del Centre d’Esplai.

     
Esplai TIC   2012 Esplai TIC
Les Tecnologies de la informació i la comunicació han proporcionat múltiples recursos i oportunitats per a persones i organitzacions. Els Centres d’Esplai també podem treure suc de la xarxa i tots els seus avantatges. Aquesta campanya, a banda d’aportar recursos, també aporta conceptes de caràcter pedagògic que ajudaran a treballar millor les eines TIC a l’esplai!
     
L'Esplai inclusiu  

2011 L'Esplai Inclusiu
La Inclusió a l'Esplai és el repte dels Centres d'Esplai del MCEC per al curs 2011-2012. La Campanya constitueix un ventall complet de recursos, acompanyat d'un completíssim marc teòric, que permet reflexionar i abordar el repte de la inclusió als Centres d'Esplai.

     
La música a l'Esplai  

2010 La Música a l'Esplai
Com treballar la música a l'Esplai? Aquest és l'objectiu de la Campanya del MCEC de l'any 2010. En diversos materials, es faciliten als centres d'esplai múltiples recursos per treballar l'expressió musical des de l'educació en el Lleure. Aquesta campanya, a més, es va implantar a través de diverses jornades formatives realitzades pels mateixos autors de la Campanya.

     
Creixem i fem créixer l'Esplai  

2009 Creixem i fem créixer l'Esplai
La Campanya "Creixem i fem Créixer l'Esplai" té l'objectiu de facilitar una sèrie de recursos per tal que els centres d'esplai emprenguin un procés de reflexió i revisió interna global, facilitant el seu creixement des de totes les dimensions possibles: qualitativament, quantitativament...

     
Una realitat incòmoda  

2008 Una realitat incòmoda
Sota el títol "Una realitat incòmoda", presentem la Campanya MCEC 2008. Amb ella pretenem promoure tot un seguit de reflexions respecte a un tema que afecta la societat i del qual, com a educadors, som corresponsables i ens pertoca intervenir-hi: LA PREVENCIÓ EN EL CONSUM DE DROGUES.

     
En ruta  

2005 En Ruta
La Campanya "En Ruta" pretén recuperar una mica aquesta font de coneixement i, alhora, constitueix l'eina pedagògica que és la natura. Mitjançant l'excursionisme oferim una proposta metodològica per a l'esplai que intenta reintroduir aquesta pràctica dins de les activitats normals i usuals de cadascun dels centres d'esplais.

     
Passa de la mandra  

2004 Passa de la mandra 
La Campanya "Passa de la mandra" pretén transmetre als monitors la manera com treballar el compromís amb els joves i els infants i la forma com treballar les actituds i els valors que configuren el nostre estil treballant el nostre dia a dia com a expressió, gairebé espontània, de tot un estil "unificat" d'arrelament en la fe, que ens fa ser disponibles, generosos, servicials, solidaris, participatius en tot allò que fem i vivim, no només en les activitats de servei que realitzem.

     
Obrim per festes  

2003 Obrim per festes
La Campanya "Obrim per festes" pretén treballar amb infants i monitors les festes populars i tradicionals catalanes com a part de la nostra cultura, aprofitant els avantatges de l'esplai, per esdevenir un espai on poder treballar el sentit col·lectiu i participatiu de la festa. A més, treballar les festes populars a l'esplai és una bona plataforma per introduir-se i vincular-se a l'entorn i relacionar-se amb altres entitats.

     
Interculturalitat i lleure  

2002 Interculturalitat i lleure
La campanya "Interculturalitat i lleure" ofereix...

  • Un llistat de recursos i documentació per treballar la interculturalitat en espais de lleure.
  • Un fòrum de debat per fer les intervencions que es vulgui.
  • Unes fitxes per omplir pels centres d'esplai, per tal que puguin explicar les seves experiències.
  • Un àmbit d'interculturalitat i lleure on poder participar.
     
Ets Klau!  

2002 Ets Klau! 
La Campanya "Ets Klau!" ofereix algunes eines per treballar a l'esplai de forma participativa. És a dir, pretén elaborar propostes de funcionament dins de l'esplai que potenciïn la participació lliure dels infants, amb el suport i guiatge dels seus monitors, que han de servir de referents de participació i d'altaveus de les necessitats i interessos dels nens.© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte