MCECC
 
 
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Fundació Pere Tarrés | Contacte | | Intranet | Fundació Pere Tarrés

Què és un centre d'esplai?

 

Què és un centre d'esplai?

Els esplais organitzen diferents activitats com:

Activitats d'un centre d'esplai

 

Què és un centre d'esplai?

És una entitat educativa sense afany de lucre, on infants i joves comparteixen el temps lliure amb altres companys i gaudeixen d’una educació fonamentada en valors com la convivència, el respecte, l’esforç, l’apropament a la natura, etc.

Els centres d’esplai treballen amb la voluntat de ser un servei per a la comunitat més propera (famílies, parròquia, escola, barri, població…), amb l’objectiu d’educar infants i joves per aconseguir que creixin com a persones des d’una perspectiva integral que té en compte el compromís social amb l’entorn.

Els qui fan possible l’acció educativa del centre d’esplai són els monitors i monitores que, des del voluntariat i amb el seu compromís, esdevenen referents positius per als infants i joves amb els qui comparteixen l’experiència de l’esplai. Els monitors i monitores són, majoritàriament, joves d’entre 18 i 25 anys i aquest perfil els fa propers a les necessitats i inquietuds dels protagonistes de l’esplai: els infants, els adolescents i els joves!

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés és la federació de centres d’esplai més gran a Catalunya. Compta amb més de 60 anys d’experiència, i actualment agrupa més de 180 centres d’esplai que acullen 21.000 infants i adolescents gràcies al treball educatiu de més de 3.500 monitors/es voluntaris/es.

 

Què es fa a l'esplai?

L’esplai es caracteritza per la relació educativa monitor-infant i per la capacitat de transmetre uns valors de manera lúdica. Alhora, la seva acció complementa l’educació que els infants i joves reben a la família i l’escola, oferint-los una alternativa positiva per ocupar el temps lliure.

Cada centre d’esplai té un projecte educatiu, amb uns objectius que es van assolint a partir de les activitats que es porten a terme i la relació amb els educadors/es. Les activitats més destacades poden ser les següents:

 

Activitats de l'esplai

 

 

 © Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte