Fundació Pere Tarrés  
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Contacte | | Intranet
Estàs a: Inici  > La Fundació  > Sala de premsa  > Notícies

Notícies | La Facultat Pere Tarrés s’aproxima a les arts escèniques i la producció artística amb el Laboratori Escènic

Tornar enrere

12.05.2014 - Laboratori Escenic Pere Tarrés Reflexió Recerca Producció Artística Escènica

Héctor Alonso, coordinador del Laboratori Escènic Pere Tarrés
Héctor Alonso, coordinador del Laboratori Escènic Pere Tarrés

Segons ens relata Héctor Alonso, sociòleg, educador i coordinador d’aquesta nova acció formativa, el que va ser un projecte de taller formatiu com “Educar des de l’emoció artística” i que va organitzar acadèmicament Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés va donar lloc, a principis d’aquest curs, al Laboratori Escènic a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. 

Aquesta proposta formativa va néixer amb la voluntat d’articular un diàleg fluid entre la Universitat, els projectes artístics i la comunitat. El propòsit sumari és adreçar la Universitat a la comunitat, mitjançant un procés formatiu i d’investigació al voltant de l’art comunitari. Héctor Alonso assenyala que es tracta d’una acció artística paral•lela a la formació acadèmica dins la Facultat de Treball Social i Educació Social. És també un espai per a la reflexió, la recerca i la producció artística escènica per així dotar als futurs i presents educadors d'eines i recursos propis de l'art comunitari.

Aquest bloc està desgranat en mòduls temàtics que volen impulsar i indagar en el procés artístic com a component de formació i transformació, no només en el rol de l’educador social sinó també en les seves competències. Aquest projecte també fer un raonament sobre els vincles educatius entre la dimesnsió de l’educació social o el treball social i l’art comunitari.

El Laboratori Escènic Pere Tarrés no només té una finalitat formativa integral en el camp de les arts escèniques sinó que, a més a més, està connectat al grup de recerca “Arts, espai públic i Acció Social”, l’objectiu del qual és analitzar metodologies i models pedagògics que incorporen els diferents llenguatges artístics a l’acció socioeducativa així com també proposar noves línies d’actuació sociopedagògica de caràcter innovador. El Laboratori Escènic es composa de quatre àrees actives que desenvolupen i cerquen nous espais d’expressió i aprenentage artístic: Formació, Aprenentatge servei, Grup de Teatre Social i Investigació.

Entre els col•laboradors que han aportat durant el curs els seus coneixements sobre la l’acció social vinculada amb el procés artístic al Laboratori Escènic Pere Tarrés s’ha comptat amb la col•laboració de l’artista i fotògraf Siro López que va impartir un curs en Dansa Social, o, d’altra banda, amb el professor Josep Maria Font, que va oferir als assistents un curs en Teatre Comunitari o la destacada entitat cultural Transformas, que va presentar una formació específica sobre el Teatre de l’Oprimit.

El Laboratori Escènic a més segons el seus objectius fundacionals vol involucrar a partir de l’aprenentatge-servei amb entitats rellevants o significatives de les ciutats, que treballen des de les arts comunitàries i que construeixen ciutat des de la inclusió. Així, el bloc formatiu inclou col•laboracions i accions artístiques amb institucions públiques com ara la Diputació de Barcelona que ha participat a la mostra audiovisual “Projectes Socioculturals a l’Espai Públic. El treball amb la comunitat” i que s’ha desenvolupat dincs del marc “A les places!” un projecte cultural municipal a Granollers. També s’ha comptat amb la col•laboració amb el Ateneu Popular 9 Barris
La multiplicitat de disciplines i ofertes formatives d’aquest Laboratori Escènic ha donat lloc a cursos com ara de Clown Social, Música Comunitària o Circ Social

Les diferents accions formatives desplegades durant el curs s’enfila cap a un creixement en la col•laboració amb entitats i institucions de la ciutat, on pretenen abocar tot el que s’ha après en la formació i el fruït de la reflexió en la investigació que proposa cadascun dels mòduls formatius. D’aqui s’infereix un segon motiu mitjançant el qual el muntatge final que clou el curs tingui contingut o tècniques aplicades a les anteriors àrees i que realitzarà al final de curs, amb motiu de l’Acte de Graduació de la Facultat Pere Tarrés.

[Element content="current" type="content" key="url_vincle1" end="</div><div style='display:block'>"]

Més informació:© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte

Segueix-nos:

Facebook Fundació Pere Tarrés Twitter Fundació Pere Tarrés Youtube Fundació Pere Tarrés Flickr Fundació Pere Tarrés RSS Fundació Pere Tarrés Linkedin Fundació Pere Tarrés Slideshare Fundació Pere Tarrés Blog Fundació Pere Tarrés Instagram Fundació Pere TarrésFundació Pere Tarrés | Numància 149 - 151 | 08029 | Tel. 93 430 16 06 | Fax 93 419 62 68 | fundacio@peretarres.org