Fundació Pere Tarrés  
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Contacte | | Intranet
Estàs a: Inici  > La Fundació  > Sala de premsa  > Notícies

Notícies | Vols viure un cap de setmana de diferent?

Tornar enrere

27.11.2017 - Vacances en família

Fundació Pere Tarrés

Escollir una destinació de vacances o per a una sortida de cap de setmana quan tens fills petits no sempre és fàcil. Molts pares i mares busquen llocs que siguin atractius per ells però que també tinguin activitats o espais on els més petits de la casa s’ho puguin passar d’allò més bé. Una opció que en els darrers anys està agafant molta força són les vacances en família: estades des de 4 dies fins a una setmana en una casa de colònies on es poden combinar sortides i activitats de lleure en l’entorn amb activitats en la casa de colònies dissenyades per fer-les en família.

Per aquelles famílies que encara no s’han atrevit a fer-les, una bona manera de començar és fer un cap de setmana en família. Des de la Fundació Pere Tarrés us proposem diferents alternatives durant tot l’any perquè pugueu gaudir d’un cap de setmana diferent. Des d’anar a esquiar, passant per la Castanyada, el Carnestoltes, o Sant Joan fins a sortides temàtiques on es poden aprendre astronomia, l’arquitectura de Gaudí al Berguedà, la pagesia i activitats tradicionals o fer el primer cim, entre d’altres.

Activitats pensades per enfortir les relacions entre pares i fills

Cada casa de colònies disposa del seu propi equip d’educadors i educadores que preparen activitats per fer-les conjuntament en família en un ambient distés i on la relació que s’estableix amb altres famílies crea uns vincles molt especials.

“Nosaltres vam escollir Llívia per la proximitat amb la neu i l’estació de Font-Romeu és molt familiar” explica Jordi Palouzié, director de Sistemes d’Informació i Telecomunicacions de la Fundació Pere Tarrés. En Jordi també ens explica que “quan vas amb nens petits és una bona opció perquè tens totes les comoditats que necessites a la casa de colònies i a la nit tenen activitats ja preparades”. Una opció molt bona especialment a l’hivern, quan de seguida es fa fosc.

Els més petits també ho viuen com una experiència diferent. A més de fer activitats divertides també fan nous amics i amigues i aprenen a ser més autònoms. Com si fossin unes colònies d’estiu, el fet d’estar en una casa de colònies també els obliga a parar i desparar taula o fer-se el llit, petits gestos que els ajuden en el seu creixement personal.

Molts pares i mares destaquen que en aquestes sortides de cap de setmana, els adolescents s’obliden dels mòbils, de les tauletes i estan més oberts a fer activitats amb els companys. Molts d’ells continuen el contacte després a través del WhatsApp per tornar a coincidir en altres ocasions.

Un altre dels avantatges que més agrada als que participen en aquests tipus d’escapades és que tens més temps per a tu. El fet que hi hagi més nens a la mateixa casa fa que juguin entre ells i això permet als adults descansar, llegir o conèixer a d’altres persones que també tenen infants d’edats similars als teus i compartir experiències. En Jordi destaca que “el fet de tenir pensió completa et descarrega molt perquè t’ho donen tot fet i pots dedicar més temps a la família i els nens funcionen sols perquè s’adapten de seguida al ritme de la casa. I com els grups solen ser nombrosos també els encoratja a voler anar a les excursions o sortides amb els nous amics que han fet”.

Per tots aquests motius el Jordi ho té clar: “Jo ho recomanaria molt. És una vivència diferent. Però sobretot on pots aprofitar més és a l’estiu on pots aprofitar més l’estada. Per a una família, a més, és una experiència molt intensa i molt econòmica. Només per la quantitat de coses que pots fer val la pena: tens la piscina, sortides culturals, gimcanes, jocs de nit, tallers... Hi ha una planificació molt acurada tots els dies de la setmana que et dona moltes opcions de lleure”.

[Element content="current" type="content" key="url_vincle1" end="</div><div style='display:block'>"]

Més informació:© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte

Segueix-nos:

Facebook Fundació Pere Tarrés Twitter Fundació Pere Tarrés Youtube Fundació Pere Tarrés Flickr Fundació Pere Tarrés RSS Fundació Pere Tarrés Linkedin Fundació Pere Tarrés Slideshare Fundació Pere Tarrés Blog Fundació Pere Tarrés Instagram Fundació Pere TarrésFundació Pere Tarrés | Numància 149 - 151 | 08029 | Tel. 93 430 16 06 | Fax 93 419 62 68 | fundacio@peretarres.org