Fundació Pere Tarrés  
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Castellano | Contacte | | Intranet
Estàs a: Inici  > La Fundació  > Sala de premsa  > Notícies

Notícies | 900 monitors del MCECC de la Fundació Pere Tarrés reflexionen a Berga sobre l’autenticitat de formar part d’un esplai

Tornar enrere

08.05.2017 - Trobada de monitors/es MCECC a Berga #APasValent

Fundació Pere Tarrés

El passat cap de setmana, 900 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés es van trobar a Berga per posar en comú l’experiència de ser monitor de lleure i per continuar la seva formació. La trobada d’aquest any, amb el lema "A pas Valent", pretenia ser un reflex de l’actitud dels monitors i monitores d’esplai: joves compromesos que setmana rere setmana col•laboren a què els infants dels seus centres es diverteixin al mateix temps que adquireixen una sèrie de valors educatius.

Dissabte al matí, després de l’arribada i acreditació dels participants, que venien d’arreu de Catalunya i de Mallorca, que per primer any se sumava a la trobada, es va fer una gimcana pels carrers de Berga, en què els monitors, dividits en grups, van haver de superar diverses proves que aprofundien en la història i la cultura de la ciutat. A continuació, es va presentar la cançó de la trobada, que portava el mateix títol que el lema de la trobada, “A pas valent” i que ha estat escrita i composada per monitors del Grup Colònies a Borredà, un dels amfitrions del cap de setmana juntament amb el Centre d'Esplai Punt i Seguit i el Centre d'Esplai Parroquial La Xinxeta.

Després de dinar i agafar forces de cara a la tarda, es va fer la inauguració oficial de la trobada, que va contar amb la presència de la directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilata, que va animar als monitors i monitores a "seguir treballant amb aquest compromís" i els va agrair la feina que fan des "la vitalitat i la força dels esplais". Va tancar els parlaments de l’acte d’inauguració el president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), Xavi Nus, que adreçant-se als monitors va afirmar que "a l'esplai treballem en equip, som un col•lectiu amb identitat pròpia" i els va animar a avançar "A pas valent" per transformar el món.

Un cop acabat l’acte, tots els monitors i monitores es van desplaçar fins el Santuari de Queralt, on van preparar unes dinàmiques de grup amb la intenció de propiciar un moment de reflexió entre els monitors i monitores sobre el seu paper a l’esplai. Al mateix Santuari de Queralt es va celebrar l’Eucaristia oficiada per consiliaris del MCECC. La jornada de dissabte va acabar amb una vetllada especial, que va girar al voltant de les tradicions i festes populars de la comarca del Berguedà. Els monitors i monitores van visitar les figures tant de la Patum infantil com de l’oficial.

Diumenge es va concentrar la part més formativa de la trobada. Per aquells monitors i monitores amb més experiència es va organitzar una taula rodona amb Eduard Sala, coordinador d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona. I per aquells nois i noies que no porten tant temps en un esplai, es van fer diversos tallers que ajudaven als monitors i monitores a ampliar el ventall de recursos pràctics per educar els nens i nenes.

La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya, que aquest any 2017 commemora els 60 anys del seu  l’origen, i aplega, a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, més de 182 centres d’esplai acollint prop de 18.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 3.500 monitors i monitores.

Trobada de monitors 2017 - Berga

[Element content="current" type="content" key="url_vincle1" end="</div><div style='display:block'>"]

Més informació:© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte

Segueix-nos:

Facebook Fundació Pere Tarrés Twitter Fundació Pere Tarrés Youtube Fundació Pere Tarrés Flickr Fundació Pere Tarrés RSS Fundació Pere Tarrés Linkedin Fundació Pere Tarrés Slideshare Fundació Pere Tarrés Blog Fundació Pere Tarrés Instagram Fundació Pere TarrésFundació Pere Tarrés | Numància 149 - 151 | 08029 | Tel. 93 430 16 06 | Fax 93 419 62 68 | fundacio@peretarres.org