Fundació Pere Tarrés  
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Castellano | Contacte | | Intranet
Estàs a: Inici  > La Fundació  > Sala de premsa  > Notícies

Notícies | “Estudiar als meus vuitanta-un anys és un somni”, Roser Riera Ribes, alumna de la Facultat

Tornar enrere

24.10.2017 - Programa Universitari per a Gent Gran

Fundació Pere Tarrés

Roser Riera i Ribes és, des de principis de 2017, alumna del Programa Universitari per a Gent Gran de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL. L’hem entrevistat per conèixer els motius que l’han portat a les aules als vuitanta-un anys i per saber què li aporta.

Com va conèixer el Programa Universitari per a Gent Gran?

El vaig conèixer fullejant la revista Tres Torres en la que hi havia un escrit, per mi engrescador, d’Enric Benavent, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL. Era el segon dilluns de gener de 2017 quan vaig decidir anar a conèixer la Facultat. Un cop allà, van convidar-me a assistir a la classe de Psicologia Vital, que s’estava impartint en aquell moment, i que em agradar molt.Vaig decidir matricular-me i el primer trimestre vaig començar l’assignatura de Psicologia Vital impartida per la professora Conxita Luna Tarrés.

Com valora aquests mesos a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL?

Han passat uns 10 mesos i me’n faig creus, de tant ràpids, però que han servit perquè volgués continuar amb la tasca tan bonica que he començat. Per mi, això és un gran repte, estudiar i relacionar-me, perquè no vull que el meu estat cognitiu s’empobreixi en un tres i no res perquè no el faig treballar.

Què li ha suposat, amb vuitanta-un anys fets, tornar a les aules de la universitat?

Aquesta experiència ha fet que tingues l'ocasió, no sols d'aprendre, sinó, de conèixer a unes companyes de classe, que tenen una “alegria vital” increïble: una és la Pilar, la primera que vaig conèixer, desprès la Yolanda, la Teresa i la Isabel totes, maques i joves, em van acollir com una més entre elles. Les cinc van començar el segon trimestre juntes i en acabar, per no perdre el contacte, vam decidir crear un grup de WhatsApp per comunicar-nos, en el que vam afegir la professora Carmen Fernández. D'aquesta manera tan senzilla vaig fer realitat un dels meus somnis al fer-me gran, estudiar alguna cosa que m'omplis i m'agradés i fer-ho pas a pas. Esperant això sí, que l'esforç, el temps invertit i la feina ben feta, faci que pugui gaudir de la satisfacció que deu fer graduar-se

Què li aporta ser alumna del Programa Universitari per a Gent Gran?

D’entrada estic molt “joiosa” i encantada amb l’oportunitat d’estudiar aquí, a la Universitat Ramon Llull, on el meu nebot Roger, també va estudiar. Estic satisfeta d'acumular coneixements i d’invertir tant bé aquest temps, procurant aprofitar-lo. Demano a Déu que em permeti arribar al dia de la meva graduació amb la família, amics i residents. Això és el que més il•lusió em fa i el que més desitjo. Parlo de residents perquè, des de fa set anys, vis en una residència i estic molt contenta de ser-hi. Potser a algú li pot semblar estrany, però és així. Des que hi visc tinc temps per fer moltes activitats i a més, sempre estic acompanyada.

El Programa Universitari per a Gent Gran

És un programa de la Facultat d´Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull especialment dissenyat per a gent gran. El Programa Universitari per a Gent Gran s'emmarca en les recomanacions de les organitzacions internacionals i nacionals respecte a la integració de la gent gran en la vida social i cultural.

Des d'aquesta perspectiva fomenta el desenvolupament personal, tant en la seva dimensió individual com social, i té un component que es tradueix en una millora de la qualitat de vida de les persones participants, alhora que manifesta una preocupació a través dels coneixements i experiències compartides.

Es tracta d’una formació de qualitat centrada en la persona i capaç de respondre a les necessitats de la gent gran, tot seguint les noves lleis universitàries amb clara vocació social pel que fa a l’impuls de més i millors oportunitats d’aprenentatge al llarg de tota la vida.

[Element content="current" type="content" key="url_vincle1" end="</div><div style='display:block'>"]

Més informació:© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte

Segueix-nos:

Facebook Fundació Pere Tarrés Twitter Fundació Pere Tarrés Youtube Fundació Pere Tarrés Flickr Fundació Pere Tarrés RSS Fundació Pere Tarrés Linkedin Fundació Pere Tarrés Slideshare Fundació Pere Tarrés Blog Fundació Pere Tarrés Instagram Fundació Pere TarrésFundació Pere Tarrés | Numància 149 - 151 | 08029 | Tel. 93 430 16 06 | Fax 93 419 62 68 | fundacio@peretarres.org