Fundació Pere Tarrés  
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés
Inici | Castellano | Contacte | | Intranet

Projectes | Centres socioeducatius diaris

 

 

TREBALLEM PERQUÈ ELS INFANTS EN RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL 
TINGUIN UNA VIDA FELIÇ I PLENA

Som molts als qui ens agrada recordar les estones de joc al pati de l’escola, les converses amb els companys de classe, un matí d’estiu o una excursió en especial...la infància és una etapa crucial en la vida de qualsevol persona i tenir-ne records bonics ajuda al bon creixement dels infants com a persones adultes.   

Els 22 centres socioeducatius vinculats a la Fundació Pere Tarrés treballen diàriament per tal que al voltant de 2.500 nens i nenes en risc d’exclusió social es desenvolupin humanament, emocional i competencial perquè, en un futur, puguin gaudir d’una vida feliç i plena.

En aquests centres, els infants troben un espai organitzat que els permet desenvolupar-se i créixer a través d’activitats de reforç escolar i de lleure educatiu.

Tal com explica Mireia Peiró Giribets, educadora del Reforç Educatiu Casal "al vent!" - Fundació La Vinya, “el reforç educatiu ajuda a l'infant a sentir-se en un espai de confiança, en el qual se l'ajuda i se l'acompanya en tot el seu procés de creixement personal. És un espai on sap que sempre hi trobarà uns referents positius que li faran de suport, de manera que s'estableix un entorn de seguretat per a ell. Aquest clima i acompanyament individualitzat afavoreix també una major motivació per l'estudi”.

A la Rawaa, de 6 anys, li agrada anar al seu centre “perquè sortim al pati i fem tallers com pintar, jugar amb bombolles de sabó…, però el que m’agrada més és jugar amb els meus amics i amigues”.

I l’Ismael, de 10 anys, explica que el que li agrada més “és jugar amb els meus amics, sobretot al “Quatre en ratlla” i a futbol. També m’agrada fer exercicis de matemàtiques i si n’hi ha algún que no em surt m’ajuda el Gerard”.

 

Un projecte educatiu i social per ajudar-los a créixer

El caràcter diari d’aquests centres permet un seguiment periòdic i acurat de les necessitats dels infants entre els 3 i els 18 anys. Amb cadascun d’ells es fa un treball personalitzat, integral, amb coordinació amb l’escola, la família i amb els centres de serveis socials, els EAP (Equips d’Atenció Psicopedagògica) i els EAIA (Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència), si és el cas.

Un equip de 400 professionals –educadors/es socials, psicòlegs/es, treballadors/es socials, voluntaris/es– fan cada tarda, de 17 a 20 h, un treball de continuïtat, de proximitat i d’acompanyament socioeducatiu personalitzat.
Els 22 centres estan ubicats principalment a la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana, concretament en barris empobrits i desafavorits que requereixen d’accions prioritàries, amb una situació social, econòmica i laboral difícil.
Per poder seguir obrint les portes a tots aquests nens i nenes en situació vulnerable, oferir-los una millor atenció socioeducativa i fer possible que tinguin una infància plena, es necessita el compromís de particulars, entitats i empreses.

 

Amb 25€: Un infant pot disposar de material escolar.

Amb 50€: 25 infants poden berenar durant una setmana.

Amb 100€: 2 infants poden fer reforç escolar durant un mes. 

Amb 500€: 1 infant pot ser atès durant un curs.

Amb 1.000€: Es poden condicionar les aules d’un centre: gots, plats, coberts, taules, cadires, prestatges, joguines, material escolar, etc.

Amb 5.000€: Es pot contribuir a finançar les reformes d’un centre per atendre millor 67 infants en situació vulnerable.

 © Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte

Segueix-nos:

Facebook Fundació Pere Tarrés Twitter Fundació Pere Tarrés Youtube Fundació Pere Tarrés Flickr Fundació Pere Tarrés RSS Fundació Pere Tarrés Linkedin Fundació Pere Tarrés Slideshare Fundació Pere Tarrés Blog Fundació Pere Tarrés Instagram Fundació Pere TarrésFundació Pere Tarrés | Numància 149 - 151 | 08029 | Tel. 93 430 16 06 | Fax 93 419 62 68 | fundacio@peretarres.org