<![CDATA[Fundació Pere Tarrés - Notícies]]> ca 30 http://www.peretarres.org/img/logo.jpg Fundació Pere Tarrés http://www.peretarres.org Ja estan obertes les inscripcions per a les colònies i casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés Un any més, la Fundació Pere Tarrés obre el període d’inscripció per a les activitats d’estiu a les famílies que vulguin apuntar-hi els seus fills/es a través del web www.peretarres.org/estiu. Amb el lema “L’Estiu. Vacances per créixer”, la Fundació i els seus centres d’esplai federats han preparat més de 450 activitats per tal que infants i joves gaudeixin d’un temps de lleure de qualitat.

]]>
La Facultat Pere Tarrés presenta un llibre sobre la mirada psicosocial a la salut i la malaltia “Una mirada psicosocial a la salut i la malaltia”, escrit per Carles Ariza, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, és el tercer volum de la col·lecció Universitat i Acció Socioeducativa que publica l’Editorial Claret i la Fundació Pere Tarrés.

]]>
Jaume Giró: “Sense les entitats socials la crisi hauria estat molt més dura” El director general de la Fundació Bancaria “la Caixa” va ressaltar la importància de la innovació i la creativitat en l’acció social com a antídot contra la complaença durant el Fòrum Social Pere Tarrés.

]]>
La confidencialitat, l'ús de les dades personals i el secret professional centren la 17a edició del Practicum organitzat per la Facultat Pere Tarrés El passat 27 de desembre de 2016, en el marc de la 17 Jornada del Practicum, es va organitzar a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL la ponència titulada “La confidencialitat i l’ús respectuós de les dades. Límits ètics i jurídics del secret professional”.

]]>
Joan-Andreu Rocha Scarpetta, nou degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull El Dr. Joan-Andreu Rocha Scarpetta, és des d’avui el nou degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, en substitució del Dr. Paco Lopez, degà de la Facultat des de l’any 2007.

]]>
“Gràcies per fer aquest país millor i més just”, Carme Forcadell als monitors/es dels esplais MCECC de la Fundació Pere Tarrés Uns 250 responsables de centres d'esplai es van reunir dissabte 28 a la casa de colònies de La Conreria (El Maresme) per celebrar l’Assemblea General Ordinària (AGO) del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, els va acompanyar durant l’acte públic i els va agrair la tasca feta pels més de 3.500 monitors/es des dels esplais.

]]>
Mario Garcés: “Hem de retornar a les famílies tot l’esforç que han fet durant aquests anys de crisi” El Secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat ha anunciat durant el Fòrum Social Pere Tarrés una llei de protecció integral de la família per a fomentar la natalitat i encarar els reptes demogràfics a llarg termini.

]]>
Ra Val La Pena. El barri fotografiat pels seus joves Durant cinc mesos, 16 joves de la Fundació Joan Salvador Gavina van recórrer el seu barri, el Raval barcelonès, fent fotografies que ajudessin a mostrar aquesta part de la ciutat sense complexos, estereotips o idees preconcebudes. No es tractava només del fet de fer fotografies sinó que formava part del taller de fotografia del projecte “Ra Val La Pena. El barri fotografiat pels seus joves”.

]]>
“La justícia penal tradicional castiga els més pobres”, Esther Giménez-Salinas, directora de la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarrés – URL La Fundació Pere Tarrés i la Universitat Ramon Llull han posat en marxa la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa per promoure una justícia que pensi a reparar i no a castigar. “Cal repensar el model de justícia tradicional, hi ha altres fórmules per poder solucionar els conflictes”, afirma la directora de la Càtedra, Esther Giménez-Salinas.

]]>
La Fundació Pere Tarrés reparteix 1.800 joguines gràcies a la campanya de recollida de Nadal Aquest any, la Fundació Pere Tarrés va recollir més de 1.800 joguines que va distribuir pels centres socioeducatius federats que ho van sol·licitar per tal que els infants en risc d’exclusió social també tinguessin l’oportunitat d’obrir els seus regals

]]>