<![CDATA[Fundació Pere Tarrés - Notícies]]> ca 30 http://www.peretarres.org/img/logo.jpg Fundació Pere Tarrés http://www.peretarres.org Les entitats de dones de Catalunya destaquen per una àmplia base social i més compromís de les persones associades L’Institut Català de les Dones (ICD) i la Fundació Pere Tarrés han presentat avui l’estudi “El Panoràmic 2016 de les entitats de dones” amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement i visibilitzar la realitat i els reptes de l’ampli i divers teixit de les entitats de dones que treballen en favor de la igualtat efectiva de dones i homes.

]]>
Francesc Torralba: "Els educadors no volem decidir el projecte vital de l’altre sinó acompanyar-lo en el seu procés” Reflexionar sobre quina és la nostra manera d’apropar-nos a les persones que atenen en els nostres serveis o entitats, com respectem els seus desitjos i de quina manera els facilitem el camí per millorar la seva situació personal és el que els assistents a la conferència de Francesc Torralba van realitzar el passat 19 de setembre a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés.

]]>
La Fundació Pere Tarrés se suma a l’aturada general de demà 3 d’octubre La Fundació Pere Tarrés lamenta profundament la violència exercida per la policia de l’Estat contra persones que s’estaven mobilitzant democràtica i pacíficament durant el dia d’ahir. També volem mostrar tota la nostra solidaritat i afecte amb aquells que van resultar ferits com a resultat d’aquestes accions violentes.

]]>
El lideratge i la participació són també elements clau per aconseguir entitats del tercer sector fortes Com podem generar organitzacions en les que es desenvolupin i s’impliquin les persones? De quines eines disposem per generar nous lideratges? Calen nous models organitzatius? Aquestes i altres preguntes són algunes de les qüestions sobre les que una cinquantena de directius d’entitats del Tercer Sector de diferents països europeus han estat reflexionant aquesta setmana

]]>
10 raons per anar a l’esplai El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans ha posat en marxa la campanya “10 raons per venir a l’esplai” amb l’objectiu de posar en valor l’acció educativa que es fa en els centres d’esplai gràcies als seus monitors i monitores que, des del voluntariat i amb el seu compromís, esdevenen referents positius per als infants i joves amb els qui comparteixen les tardes de dissabte majoritàriament.

]]>
Joan-Andreu Rocha Scarpetta, degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, explica el reptes i projectes del curs 2017-18 El degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, Joan-Andreu Rocha Scarpetta, parla dels reptes i projectes de la Facultat per aquest curs acadèmic 2017-18 en el que es commemoren els 25 anys de l’inici dels estudis universitaris en Educació Social.

]]>
Més de 20.000 infants han participat en les més de 400 activitats de la campanya d’estiu de la Fundació Pere Tarrés El final del curs escolar ha suposat, un any més, el punt de partida de la campanya d’estiu de la Fundació Pere Tarrés. Més de 20.000 infants han participat en alguna de les més de 400 activitats que la Fundació ha realitzat del 20 de juny al 10 de setembre i que han comptat amb la col·laboració de més de 4.000 monitors i monitores, la majoria voluntaris.

]]>
La Fundació Vodafone Espanya i la Fundació Pere Tarrés formaran a més de 1.700 persones grans en l'ús dels dispositius mòbils a Catalunya i Balears Aquesta formació, que es dividirà en dos grans itineraris, arribarà a més de 1.700 persones majors de 55 anys entre els mesos d'octubre de 2017 i febrer de 2018. El primer itinerari es dirigeix a les persones que necessiten aprendre l'ús del telèfon mòbil intel·ligent des de zero. El segon està pensat per a persones que volen aprendre l'ús de xarxes socials.

]]>
Declaració institucional de la Universitat Ramon Llull davant dels fets esdevinguts a Catalunya el 20 de setembre La Universitat Ramon Llull, davant la situació que viu el país, i des del respecte a la pluralitat de la seva comunitat universitària, manifesta la seva defensa dels valors del diàleg, de la democràcia i de la convivència, imprescindibles per tal de trobar solucions polítiques als conflictes polítics. En aquest sentit, la URL s’adhereix també a la declaració que han fet les universitats públiques catalanes i a la nota de la Conferència Episcopal Tarraconense.

]]>
La Fundació Pere Tarrés ha concedit 10.375 beques per a colònies i casals d’estiu per a 4.531 infants en situació de vulnerabilitat social En total s’han destinat més de 1.200.000€ gràcies a les aportacions d’administracions, empreses i donatius particulars, un 10% més que l’any anterior. La campanya “Ajuda’ls a créixer” permet que els infants en situació vulnerable puguin tenir accés a les activitats de lleure durant l’estiu.

]]>