<![CDATA[Fundació Pere Tarrés - Notícies]]> ca 30 http://www.peretarres.org/img/logo.jpg Fundació Pere Tarrés http://www.peretarres.org Relleu a la cuina i govern de La Conreria després de més d’una dècada Des de la Fundació Pere Tarrés hem volgut donar a conèixer a dues de les professionals d l’alberg La Conreria, Maribel Martorell (cuinera) i Antonia Pasqual (governanta), que es jubilen aquest juny després de més d’una dècada treballant a la casa del Maresme. La seva feina ha fet possible que el compromís educatiu i social de la Fundació sigui una realitat.

]]>
Més de 5.000 persones s'han format en l'ús de telèfons intel·ligents i tauletes gràcies a la Fundación Vodafone i la Fundació Pere Tarrés L'objectiu d'aquest projecte és que les persones seniors aprenguin a utilitzar els dispositius mòbils intel·ligents i puguin adaptar-se en la societat digital actual. D'aquesta manera, aquests tallers tenen també un paper rellevant en el treball per a la inclusió social de les persones.

]]>
Compromís A la Fundació estem compromesos amb la transformació social vers la igualtat i la justícia social. Treballem per la transformació, pel canvi, per garantir els drets de moltes persones que no els tenen garantits. Al davant de la crisi, del dolor, de la injustícia, de la desesperació o de la pèrdua, nosaltres hi posem acompanyament, educació, suport, igualtat...

]]>
Meritxell Bigatà i Elena Boada ens expliquen la seva experiència com a monitores de colònies Un element clau de les activitats d'estiu és la figura del monitor o monitora. Són joves amb un alt compromís educatiu, que es preocupen perquè els infants s'ho passin bé alhora que aprenen i creixen com a persones. Per donar a conèixer la seva feina i també les seves motivacions hem entrevistat a dues monitores que aquests estiu estaran en les colònies que organitza la Fundació Pere Tarrés.

]]>
La Facultat Pere Tarrés consolida els seus graus com uns dels millors de l’Estat La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL repeteix l’èxit de l’any passat i posiciona els seus graus com un dels millors llocs on estudiar. Segons un rànquing fet pel diari El Mundo, el grau d’Educació Social és el millor d’entre totes les universitats espanyoles. Pel que fa al grau de Treball Social, repeteix la tercera posició que ja va aconseguir l’any passat.

]]>
Posar la comunitat i el barri en el centre de les polítiques públiques, clau per minimitzar l’exclusió social Reflexionar sobre l’aproximació multidisciplinar als contextos d’intervenció social i comunitària va ser l’objectiu de la taula rodona que es va fer el passat dijous a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, en el marc de la presentació del llibre “Pedagogia social comunitària i exclusió social”.

]]>
900 monitors del MCECC de la Fundació Pere Tarrés reflexionen a Berga sobre l’autenticitat de formar part d’un esplai El passat cap de setmana, 900 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés es van trobar a Berga per posar en comú l’experiència de ser monitor de lleure i per continuar la seva formació.

]]>
El sopar solidari de la Fundació Pere Tarrés recapta 24.200 euros per a la rehabilitació de la casa de colònies Casal l’Esperança Més de 230 persones es van reunir el passat 27 d’abril a l’Hotel Melià Sarrià de Barcelona en el segon sopar solidari organitzat per la Fundació Pere Tarrés. Aquest any, els diners recaptats es destinaran a la rehabilitació de la casa de colònies Casal l’Esperança, que des de l’any 2015 és un dels espais on la Fundació realitza colònies socials adreçades a infants en situació vulnerable.

]]>
La Fundació Pere Tarrés dóna la volta a l’estiu dels infants en situació de vulnerabilitat social Es preveu incrementar un 12% el número de beques per colònies i casals socials. En els darrers 7 estius s’han becat 17.262 infants, fet que suposa l'increment d'un 345% el número de beques concedides. La campanya “Cap infant sense colònies” pretén evitar que l’accés a l’educació en el lleure sigui un factor més d’exclusió social.

]]>
“La solució al sensellarisme no és obrir més albergs” David Vázquez Villamor, exalumne d’Educació Social de la Facultat Pere Tarrés – URL La nit del 17 al 18 de maig tindrà lloc el recompte de persones que dormen al ras a Barcelona amb la participació de 1000 voluntaris. Darrera el Recompte hi ha David Vázquez Villamor, educador social format a la Facultat Pere Tarrés – URL i psicopedagog, que ens explica què promou la iniciativa del recompte de persones sense llar.

]]>