Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull  

E-Campus fora de servei temporalment

E-campus Entra

Ha oblidat la contrasenya i/o usuari?

 
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés    Blog professorat facultat
Inici | Cerca el teu curs | Castellano | Contacte | Sol·licitud d'informació | | Intranet | Fundació Pere Tarrés | Biblioteca

International relations | Programa mentor & Coffee Break

 

Vols conèixer una altra cultura sense moure’t de la Facultat?
Vols practicar una altra llengua i ajudar un altre estudiant a millorar el seu castellà i català?
Vols començar a preparar o emplenar encara més la teva “motxilla internacional”?

Apunta’t al Programa Mentor!

 

Què és el Programa Mentor?

Programa MentorUn Mentor és “una persona que fa de consellera i guia d’algú”. Aquest programa té per objectiu facilitar orientació als estudiants d’intercanvi procedents de països europeus i d’Amèrica Llatina que realitzen una estada a la nostra Facultat i que no coneixen l’entorn ni la cultura en què viuran durant sis mesos.

 

Per què pot interessar-te ser Mentor/a?

Ser Mentor/a et permetrà:

  • Conèixer estudiants d’altres països i cultures diferents i ajudar-los a sentir-se com a casa des del primer dia.
  • Fer un tàndem lingüístic, practicar altres llengües i ajudar a l’estudiant internacional a millorar la seva comunicació en castellà i català.
  • Ensenyar-li el que més t’agrada de Barcelona, de la teva cultura, dels aspectes socials del nostre entorn i del context en què viurà els propers mesos.

Tant si tens pensat fer una mobilitat internacional com si no, aquesta és l’experiència perfecte per a preparar-te i començar a fer la teva “motxilla internacional”.

 

Què implica ser Mentor/a?

La tasca d’un Mentor/a és acompanyar, aconsellar i guiar als estudiants internacionals que realitzaran un intercanvi a la nostra Facultat, i ajudar-lo a sentir-se com a casa des de l’inici de la seva arribada a Barcelona i durant tota la seva estada a la Facultat.

Hauràs de contactar amb l’estudiant (per correu electrònic, facebook o altres xarxes socials) que t’ ha estat assignat un mes abans de la seva arribada a Barcelona, presentar-te i ajudar-lo amb els dubtes que pugui tenir sobre la seva arribada a la ciutat, la Facultat, els estudis, les pràctiques, etc. Una mobilitat és una experiència emocionant i molt positiva, però també apareixen dubtes i nervis molt més fàcils de digerir si un estudiant local s’ofereix a donar-te un cop de mà.

Tot i que podràs ajudar-lo si així ho decideixes, ser Mentor no implica haver d’oferir ni cercar allotjament per a l’estudiant internacional.

Durant el curs, organitzarem trobades informals cada dues setmanes i activitats culturals dins i fora de la Facultat perquè gaudiu al màxim d’aquesta experiència personal i d’intercanvi cultural.

 

Què he de fer per ser Mentor/a?

Has d’escriure un correu a Relacions Internacionals (international@peretarres.org) explicant breument quines són les teves motivacions per ser Mentor.

 

Vine als Coffee-break!

Què és un Coffee-break?

Un punt de trobada, debat i reflexió entorn temes actuals, liderat per estudiants d’intercanvi que estudien durant un semestre o un curs acadèmic a la Facultat.

Coffee-break!Tu participes en el debat, aprens i gaudeixes de l’experiència mentre prens un cafè i esmorzes acompanyat d’estudiants internacionals i estudiants interessats en el que passa al món.

 

Quin és l’objectiu dels Coffee-break?

Oferir un espai crític de debat i d’intercanvi d’idees en un entorn internacional sense sortir de la Facultat, amb la presència d’estudiants internacionals, que et permeti internacionalitzar el teu currículum acadèmic i aprendre de noves perspectives. 

 

A qui va dirigit?

A TOTA LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA.

 

Quan es fan?

El Coffee-Break es fan cada dues setmanes, DIJOUS d’11h a 11.30h al menjador social.

 

Què cal portar?

Només cal que vinguis amb ganes d’escoltar, compartir i participar en els debats. Nosaltres posarem el cafè i l’esmorzar...

I, si tens idees per a relacions internacionals, comparteix-les!

T’hi esperem!!© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte