Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull  

E-Campus fora de servei temporalment

E-campus Entra

Ha oblidat la contrasenya i/o usuari?

 
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés    Blog professorat facultat
Inici | Cerca el teu curs | Castellano | English | Contacte | Sol·licitud d'informació | | Intranet | Fundació Pere Tarrés | Biblioteca

Mobilitat i intercanvis | Programes de mobilitat de grau | Programa Europeu ERASMUS +

 

Programa europeu Erasmus + 

El nou programa europeu Erasmus+ 2014-2020 té per objectiu donar resposta als nous reptes en un món que canvia molt ràpid, prioritzant dues necessitats: (a) Major necessitat de treballadors qualificats, i (b) Necessitat d’aconseguir alts índexs d’ocupació juvenil. 

Les mobilitats acadèmiques estan enfocades  als resultats de l’aprenentatge i a la qualitat de la mobilitat, i es pretén aconseguir una taxa de mobilitat del 20% dels estudiants d’Educació Superior per al 2020, 2 milions d’estudiants d’Educació Superior.

Per a més informació sobre el programa Erasmus+, consulteu el web de la Comissió Europea

 

Places

Consulteu les places Erasmus + 2015-2016

 

Com funciona una mobilitat Erasmus+?

 • El programa Erasmus+ contempla una mobilitat d’estudis i/o pràctiques a universitats de la Unió Europea amb les quals la Facultat té conveni.
 • Al final del període de mobilitat, la Facultat reconeixerà acadèmicament els estudis realitzats, sempre que s’hagin inclòs i aprovat en Learning Agreement que s’acordarà abans de la mobilitat, i les assignatures estiguin matriculades a la Facultat.
 • Els estudiants de 3r curs de grau han de revisar el punt 3.2 per organitzar la mobilitat i les pràctiques.
 • L’estudiant haurà de llegir i signar el document Compromís de mobilitat internacional. Programa Erasmus Estudi que trobarà a l’Ecampus, abans de realitzar la mobilitat.
 • Un cop finalitzada l’estada de mobilitat, l’estudiant ha de realitzar una entrevista amb el Vicedeganat de Recerca i Relacions Internacionals.

 

Requisits i preparació lingüística

És una de les novetats del programa i busca obtenir indicadors per conèixer el nivell lingüístic assolit un cop finalitzada la mobilitat.

El Vicerectorat d’Estudiants i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull enviarà per correu electrònic als estudiants que optin a una mobilitat Erasmus + en què la llengua vehicular sigui l’alemany, el francès, l’anglès, l’italià o el neerlandès una prova de nivell lingüístic abans i després de realitzar la mobilitat (llicències de suport lingüístic en línia -OLS). Es tracta d’una prova per a valorar el coneixement de llengua en què s’estudiarà a la universitat d’acollida i l’estudiant rebrà directament el resultat de la prova. La utilització d’aquestes llicències serà obligatòria per a totes les mobilitats d’Erasmus+.

La Comissió Europea oferirà formació lingüística online gratuïta durant l'estada (alemany, francès, anglès, italià i neerlandès).

 

Qui pot participar-hi?

 • Estudiants de 3r de grau: modalitat d’estudis, o estudis i pràctiques.

  Preferiblement durant el 1r semestre, però dependrà en funció del programa acadèmic de la universitat de destinació.

 • Estudiants de 4t de grau: modalitat de pràctiques i estudis durant el 1r semestre.

  La mobilitat per a estudiants de 4t serà possible només a aquelles universitats que puguin oferir plaça per pràctiques. 

 

Criteris d’idoneïtat de mobilitat internacional per programa

 • Coneixement de llengua anglesa o de docència a la universitat de destinació equivalent a B2 (no es faran excepcions).
 • Informe del tutor del curs vigent.
 • Carta de motivació.

 

Durada de la mobilitat

Un semestre (4-5 mesos). Sempre d’acord amb el calendari acadèmic de la universitat de destinació.

 

Ajuts de la Comissió Europea

És molt important que l’estudiant tingui en compte que en el procés de sol·licitud, selecció i resolució de mobilitat, la Facultat oferta places Erasmus+ però, atès que la normativa de la Comissió Europea varia cada any, no és possible garantir un ajut econòmic fix.

Quan la Comissió Europea aprovi els pressupostos dedicats al programa Erasmus+, des del Vicerrectorat d’Estudiants i Relacions Internacionals de la URL, s’informarà els i les estudiants seleccionades de l’ajut final que li ha estat atorgat (setembre/octubre).

A títol orientatiu, incloem informació estàndard de la Unió Europea que, repetim, no és definitiva, sinó orientativa. L’ajut Erasmus+ de Comissió Europea per a estudiants espanyols el curs 2015-2016 va establir-se  sobre els 250€/mensuals. En funció del país de destinació (grup 1, grup 2 o grup 3)* i dels pressupostos finals, l’estudiant pot optar a rebre un ajut de 300 €, 250 € o 200 € al mes.

* Programme Countries are divided into the three following groups:

 • Group 1: Countries with higher living costs: Denmark, Ireland, France, Italy, Austria, Finland, Sweden, United Kingdom, Liechtenstein, Norway, Switzerland
 • Group 2: Countries with medium living costs: Belgium, Czech Republic,  Germany,  Greece, Spain, Croatia, Cyprus, Luxembourg, Netherlands, Portugal, Slovenia, Iceland, Turkey
 • Group 3: Countries with lower living costs: Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Hungary, Malta, Poland, Romania, Slovakia, former Yugoslav Republic of Macedonia

Ajut addicional: L’estudiant podrà sol·licitar l’ajut  MOBINT- AGAUR  de la Generalitat de Catalunya.

Trobareu l’enllaç a cada ajut a l’apartat de Beques i Ajuts.

 

IMPORTANT

 • La plaça de mobilitat no serà definitiva fins que la universitat de destinació confirmi l’acceptació de la sol·licitud.
 • Anirem actualitzant la informació Erasmus+, d’acord amb les informacions que aprovin i publiquin la Comissió Europea i el Ministerio de Educación, Cultura  y Deporte.
 • L’estudiant haurà de tramitar la Targeta Sanitària Europea i contractar l’assegurança privada oferta pel Rectorat de la URL (aprox. 11€/mes).

 

Testimonis

Busca els testimonis de mobilitat al web de Relacions Internacionals, al bloc de Cooperació internacional i al catàleg de Graus de la Facultat!

"Ser estudiant té molts avantatges, però l’oportunitat de poder estudiar  a l’estranger els supera a tots. He tingut la sort de poder participar en dues mobilitats: la primera, durant el curs 2012-2013 a la University of North-Carolina at Greensboro, als Estats Units, i la segona aquest any, a la Diakonhjemmet Hogskole d’Oslo, a Noruega.

Als Estats Units seguia el programa GWIK (Global Work with Immigrants Kids) on, a part de fer classes teòriques, realitzava pràctiques a una escola per a infants refugiats o immigrants que acabaven d’arribar al país i necessitaven un any d’acollida abans de poder anar a una escola ordinària.

A Noruega hi faig un intercanvi Erasmus, cursant classes oferides per la mateixa universitat noruega per als estudiants internacionals. Una estada internacional és molt més que un canvi d’universitat: és poder viure fora un temps, cosa que et permet créixer com a persona. Això, en la nostra professió, ho valoro molt, i animo a tothom a provar d’estudiar un semestre a l’estranger perquè es una experiència única. "

Alícia Vilajeliu. Estudiant del grau de Treball Social Estada a la University of North-Carolina at Greensboro (Estats Units) el curs 2012-2013 i estada a la Diakonhjemmet Hogskole (Noruega) aquest curs.

"Anar d’Erasmus és una experiència inoblidable. Tenir l’oportunitat de poder estudiar, conèixer una altra Grup d’estudiants internacionals a VIA University College Viborg, Dinamarcacultura, l’idioma, persones de diferents països, diferents maneres de viure, una altra metodologia educativa… només ho pots tenir si tens l’oportunitat de marxar a l’estranger. L’experiència viscuda a Dinamarca va ser un enriquiment personal i educatiu impressionant que hauria estat difícil d'aconseguir si no hagués marxat. I sobretot: l’anglès. Amb els dies t’adones que has millorat el nivell i la por que es pot tenir al principi desapareix amb els dies.

Marxar fora ajuda a sentir-te adulta, independent, ser tu mateixa la que has de solucionar qualsevol cosa. Per aquest motiu, ho recomano a tothom, ja que és meravellós veure tot el que ets capaç de fer i les dificultats que ets capaç d’afrontar. És com viure en un altre món, perquè t’oblides de tot i estàs envoltada de gent nova, nous aires i de tu mateixa.

A mi la universitat d'allà, Campus VIA University College Viborg, Dinamarcaels estudiants danesos i el personal responsable d’internacional em va fer sentir com a casa. L’organització que tenen és molt bona i la coordinació amb la universitat d'origen és excel·lent. No s’ha de tenir por de res perquè tot estranger és rebut amb els braços oberts allà on va. L’únic que cal per marxar és tenir la ment oberta, les ganes de conèixer, de viure, ser positiu, adaptable, flexible, aprofitar i aprendre de cada experiència i situació."


Cristina Viñals.  Estudiant de Grau d’Educació Social i Erasmus a la VIA University College Viborg (Dinamarca), 2011-2012


© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte