Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull  

E-Campus fora de servei temporalment

E-campus Entra

Ha oblidat la contrasenya i/o usuari?

 
   Facebook Fundació Pere Tarrés    Twitter Fundació Pere Tarrés    Instagram Fundació Pere Tarrés    Blog professorat facultat
Inici | Cerca el teu curs | Castellano | Contacte | Sol·licitud d'informació | | Intranet | Fundació Pere Tarrés | Biblioteca

Estudis | Màsters i Estudis de Postgrau


Tornar al llistat


DIPLOMA D'ESPECIALITZACIÓ UNIVERSITÀRIA EN:
INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA AMB INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 
Curs 17/19 (2a edició)
Modalitat Semipresencial
Crèdits 30 ECTS
Idioma Castellà

Preinscripció  Matrícula

Sol·licitud d'informacióDurada     De març 2018 a juny 2019
Horari     Divendres de 16.00h a 21.00h i dissabtes de 9.30h a 14.30h i de 15.30h a 20.30h (cada 15 dies)
Preu     3.635€ (taxes incloses)
Inauguració     21 d’octubre de 2017: Acte d’inauguració de màsters i postgraus i presentació de l’e-campus


Formació d'interés en serveis socials Aquesta activitat formativa ha rebut el reconeixement de formació d’interès en serveis socials concedit pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

 

Aquesta titulació desenvolupa una formació teòrico-pràctica, de caràcter especialitzat, orientada a oferir estratègies d’intervenció socioeducativa en les situacions que viuen els infants i adolescents, de cara a potenciar els seus propis recursos. També vol capacitar els professionals en la reflexió i l’aplicació de models i metodologies innovadores per a la intervenció en els nous contextos socials i educatius.

Acreditat per:Direcció i professorat | Objectius | Metodologia | Pla d'estudis | Sortides professionals | Práctiques |
Calendari | Ajuts i beques
Direcció i Coordinació

Txus Morata. Doctora en Pedagogia. Professora titular de la Universitat Ramon Llull, Investigadora principal del Grup Innovació i Anàlisis Social (GIAS) de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés.

Eva Palasi. Diplomada en Educació Social i Treball Social i Màster en models i Estratègies d’Acció Social i Educativa en la Infància i l’Adolescència. Educadora Social en una Àrea Bàsica de Serveis Socials.

Professorat

Sixte Abadia. Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Professor titular de la Universitat Ramon Llull. Expert en esport, oci i canvi social.

Héctor Alonso. Llicenciat en Sociologia. Expert en llenguatges artístics i educació social.

Anna Burgués. Doctora en Sociologia. Professora del Departament de Sociologia d ela Facultat d’economia i Empresa (UB).

Montserrat Dolz. Psiquiatra. Cap del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil  L’Hospital Sant Joan de Déu.

Jordi Enjuanes. Diplomat en Treball Social i Educació Social. Educador Social al centre Penitenciari Els Lledoners. Expert en socioaddiccions  i exclusió social.

Sandra Ger. Doctora en Psicologia. Experta en l’àmbit de les competències parentals i l’adaptació familiar en l’adopció internacional.

Beatriz López. Llicenciada en Dret. Màster en Criminologia i execució penal. Educadora Social habilitada i Mediadora Familiar de la Generalitat de Catalunya.

Paco López. Doctor en Psicologia. Expert en assessorament psicopedagògic en contextos d’educació formal i informal i en l’anàlisi de les estratègies comunicatives en processos d’aprenentatge.

Maite Marzo. Doctora en Pedagogia. Especialitzada en Intervenció socioeducativa amb infància i adolescència en situació de risc social i en qualitat de les organitzacions socials.

Txus Morata. Doctora en Pedagogia. Professora titular de la Universitat Ramon Llull, experta en participació infantil, acció comunitària i lleure educatiu.

M. Pilar Muro. Doctora en Psicologia. Professora titular de la Universitat Ramon Llull. Especialitzada en salut alimentària en l'adolescència.

Lisette Navarro. Doctora en Pedagogia. Experta en coaching i en habilitats socials i comunicatives.

María Paczkowski. Llicenciada en Belles Arts. Experta en llenguatges artístics i intervenció socioeducativa.

M. Àngels Pavón. Doctora en Pedagogia i llicenciada en Psicologia. Supervisora d'equips educatius en medi obert. Responsable del Servei d'Assessorament psicopedagògic dels Salesians de Sant Viçens dels Horts.

Miguel Ángel Pulido. Doctor en Comunicació per la Universitat de Lleida. Diplomat en Educació Social i llicenciat en Comunicació Audiovisual. Especialitat en Tecnologies de la informació i la comunicació aplicada a l'acció social i educativa.

Genoveva Rosa. Doctora en Pedagogia. Experta en coaching i en habilitats socials i comunicatives.

Laia Serra. Títol Superior en Pedagogia de l'instrument en la modalitat de violí a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Experta en llenguatges artístics i acció social.

 • Desenvolupar habilitats d’acompanyament socioeducatiu, com a adults professionals referents, amb nens i adolescents.
 • Aplicar críticament els coneixements sobre conflictes i desajustaments, en els contextos que afecten la infància i l’adolescència (salut, educatius, culturals, socials, etc.), i establir i desenvolupar estratègies d’abordatge socioeducatiu.
 • Dissenyar i innovar en programes d’intervenció comunitària dirigits a la infància i l’adolescència i en projectes de participació infantil i juvenil.
 • Gestionar de manera eficaç i eficient equips, organitzacions i serveis per a la infància i adolescència.
 • Desenvolupar projectes d’acompanyament socioeducatiu a les famílies.
 • Conèixer els determinants socials i educatius que afavoreixen estils de vida saludables per a la infància i l’adolescència.
 • Saber identificar els factors socials i educatius que dificulten i afavoreixen una adequada construcció de la convivència en els espais escolars dels nens i adolescents.
 • Identificar i analitzar l’impacte dels canvis socioculturals i educatius per al disseny i la creació de nous espais d’oci i de desenvolupament cultural.

Combina diferents formats d’ensenyament i aprenentatge per a desenvolupar el programa formatiu: sessions magistrals, aprenentatge per competències, resolució de casos a partir de simulacions, conferències, i la realització d'un treball final amb la supervisió d’un tutor/a.


El diploma està format per dos títols d’expert universitari. El primer d’ells, Estratègies innovadores d’intervenció amb infants i adolescents, de 15 ETCS, que està compost:

Mòdul 1. Estratègies i metodologies innovadores en els itineraris d’acompanyament i intervenció en processos de desenvolupament dels nens/es i adolescents (3 ECTS)

Mòdul 2. Estratègies i metodologies innovadores en la intervenció comunitària i la gestió de la participació infantil i juvenil (3 ECTS)

Mòdul 3. Estratègies i metodologies innovadores per a l’abordatge de situacions de crisi o conflicte (3 ECTS)

Mòdul 4. Direcció i gestió d’equips i organitzacions en l’àmbit de la infància i l’adolescència (3 ECTS)

Mòdul 5. Treball final (3 ECTS)

 

El segon dels títols d’expert universitari en Intervenció en els nous contextos socials i educatius amb la infància i l’adolescència es configura a partir dels  següents mòduls:

Mòdul 1. L’assessorament socioeducatiu i les capacitats parentals en un escenari familiar complex (3 ECTS)

Mòdul 2. La intervenció multidisciplinar en i des dels contextos escolars (3 ECTS)

Mòdul 3. Estils de vida i gestió de riscos. L’atenció a la salut de la infància i l’adolescència (3 ECTS)

Mòdul 4.  Comunitats virtuals i nous espais d’oci i de relació. Contextos i oportunitats educatives (3 ECTS)

Mòdul 5. Treball final (3 ECTS)


 • Disseny i promoció de programes per a la infància i l’adolescència.
 • Orientació i supervisió de programes en relació als contextos escolars, familiars, de salut, d’oci i d’acció sociocultural dirigits a la infància i l’adolescència.
 • Orientació i supervisió de programes en relació a la millora d’estratègies i metodologies.

Les pràctiques d'aquesta titulació estan incloses en les dinàmiques de les sessions presencials.


Veure calendari 2017-18


Podeu consultar les Ajudes i beques disponibles aquí.© Fundació Pere Tarrés | Avís legal | Mapa de la web | Accessibilitat | Contacte