Centres socioeducatius Beques estiu Colònies escolars Salut bucodental Situació COVID19 Destí donatius Col·laboradors

Ara més que mai, ajuda'ls a créixer

La Fundació Pere Tarrés, fidel a la seva missió d’estar al costat dels col·lectius més vulnerables, aquestes setmanes continua atenent, respectant les mesures restrictives de confinament, els infants i joves en risc d’exclusió social que acompanya habitualment en els seus centres socioeducatius.

Ara més que mai, ajuda'ls a créixer

Ara més que mai, ajuda'ls a créixer

QUÈ ENS ESTEM TROBANT?

Les mesures de confinament actuals han obligat milers de famílies i infants en situació vulnerable a viure en unes condicions encara més precàries de les habituals.

- Condicions dels seus habitatges: espais molt reduïts o compartits.
- Pèrdua o precarització de la feina.
- Manca de recursos econòmics per cobrir les necessitats diàries d’higiene i alimentació.
- Increment de la càrrega emocional derivada de la situació (angoixa, estrès).
- Problemes de convivència familiar.
- Falta de recursos materials i digitals per garantir una educació i desenvolupament saludable als infants i adolescents.
- Manca de dispositius informàtics i de connexió sense fils.
- Manca de xarxa de suport.

COM ESTEM DONANT RESPOSTA A AQUESTA SITUACIÓ?

Els educadors i educadores dels nostres centres socioeducatius, les persones referents per a aquestes famílies i infants, realitzen trucades de telèfon o videoconferències diàries per donar-los suport en diferents àmbits.

- GESTIÓ DE LA SITUACIÓ ACTUAL: Resoldre dubtes arran de la situació actual (beques menjador, mesures de prevenció sanitàries, restriccions del confinament), per alleugerir la seva càrrega emocional i per detectar i prevenir situacions d’emergència, com la manca d’aliments o conflictes familiars.
- ACTIVITATS DE LLEURE PER FER A CASA: Oferir recursos i idees de lleure i activitats pedagògiques per fer amb els infants. A través de les xarxes socials, també es proposen activitats familiars i es manté el contacte amb els fills i filles adolescents, en el cas d’aquells que disposen de connexió digital.
- ACOMPANYAMENT EDUCATIU: En el cas dels joves que estan estudiant cursos de cicle superior i ESO es resolen dubtes dels deures i en el cas d’alguns centres s’ha habilitat un mur virtual per facilitar la comunicació amb els educadors en cas que els vulguin fer preguntes.
- SUPORT PER COBRIR NECESSITATS BÀSIQUES: En coordinació amb Serveis Socials, es resolen qüestions arran de la situació laboral de les famílies (ERTO o cancel·lacions de contractes en negre), que els impedeix afrontar pagaments de primera necessitat com el menjar o el lloguer. També s’estan assignant ajudes econòmiques (a través de targetes de prepagament), facilitades per institucions i administracions.
- ATENCIÓ PSICOLÒGICA: Acompanyament per gestionar l’estrès i l’angoixa derivada de la incertesa de moment i del mateix confinament, sobretot en el cas d’aquelles famílies que viuen en espais molt reduïts (habitació rellogada, pisos compartits, etc.) i que no tenen xarxa de suport per afrontar i compartir la situació psicològicament.

Què ens plantegem fer en un futur iMmediat?

Ens preocupa la situació actual de les famílies i els infants que estem acompanyant, però també el seu futur a curt termini. Per aquest motiu, ja ens estem plantejant diverses accions.

- REFORÇ EDUCATIU: La majoria dels infants no poden seguir el curs amb igualtat de condicions, per la manca de recursos tecnològics i per la dificultat dels seus pares per donar-los el suport necessari. Per aquest motiu, en la mesura possible els oferirem un espai de reforç educatiu durant l’estiu perquè puguin començar el proper curs escolar amb les millors condicions possibles.
- ESTIU REPARADOR: Els infants i les seves famílies necessitaran més que mai, després d’aquesta situació, un estiu “reparador” per alleugerir el pes emocional dels darrers mesos i poder desconnectar dels problemes diaris. En la mesura possible, els oferirem activitats de lleure educatiu, que els permetin estar en contacte amb la natura i amb les seves amistats.

Com ens pots ajudar?

Per fer front a aquesta situació d’emergència, a la Fundació Pere Tarrés necessitem suport econòmic per a:

De forma immediata

💻 Ordinadors i tablets per a 120 infants i adolescents perquè puguin continuar el curs escolar durant el confinament.
📲 Targetes SIMS i connexió de telèfon i Internet per a 100 famílies, que estan confinades i incomunicades perquè no poden pagar aquesta despesa.
😷 1000 guants i 1000 mascaretes quirúrgiques, i sabó higienitzant per als educadors i les famílies.
🍎 Alimentació: recursos econòmics per la compra d’aliments quan constatem que alguna família no ho està podent resoldre.

✅ Si pots proporcionar-nos un d’aquests materials si us plau posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu ajudals@peretarres.org
✅ Si pots ajudar-nos amb un donatiu econòmic clica aquí i/o fes una transferència al ES80 2100 0435 5102 0019 0260

A curt termini

Incrementar la nostra acció un cop tornem a la normalitat, degut a la situació encara més agreujada en què es trobaran aquestes famílies i infants (organitzar activitats de reforç escolar i de lleure educatiu durant l’estiu). 
- Augmentar els recursos d’atenció psicològica que els destinem habitualment.

FES UN DONATIU - Formulari

També pots fer una transferència bancària a: ES80 2100 0435 5102 0019 0260

O via BIZUM: 33442

Junts enfortirem la seva xarxa de suport

Juns enfortirem la seva xarxa de suport

També estem al costat d'altres col·lectius que necessiten el nostre suport

En situacions de crisi excepcionals com la que estem vivint, a la Fundació Pere Tarrés ens posem al costat de la lluita contra la pandèmia, sempre amb la mirada posada en l'atenció a les persones.

- Hem posat els nostres equipaments al servei de les administracions públiques i hem reobert, a petició de l’Ajuntament de Barcelona, l’Alberg Pere Tarrés per atendre persones en situacions de vulnerabilitat.
- Hem cedit llits de la casa de colònies La Conreria a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), de Badalona.
- Estem atenent i allotjant una desena d’estudiants de Canàries i Llatinoamèrica que no han pogut tornar als seus llocs d’origen degut a les mesures del confinament a la residència d’estudiants que la Fundació Pere Tarrés gestiona a Madrid.

Per a qualsevol consulta o informació pots escriure’ns a ajudals@peretarres.org

Centres socioeducatius diaris

Centres socioeducatius diaris

L'acompanyament, atenció i ajuda que reben els nens i les nenes, i les seves famílies, que participen en els centres socioeducatius té un efecte molt positiu sobre el seu benestar.

28 centres
2.996 infants
Beques per a colònies escolars

Beques per a colònies escolars

Garantim que el dret dels nens i les nenes a l'educació i al lleure transcendeixi més enllà dels murs de l'escola.

73 escoles
537 infants
Beques per a colònies i casals d’estiu

Beques per a colònies
i casals d’estiu

Donem oportunitats perquè els infants gaudeixin i aprenguin a través del joc, adquireixin valors de forma individual i en equip, i potenciin hàbits saludables.

4.171 infants becats 
Col·labora amb nosaltres
FES UN DONATIU