Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Sala d'Experts

Pere Mora Ticó

Director del Màster Universitari en Direcció i Gestió en Serveis Socials

Especialització

Gestió d'entitats Educació ambiental

Formació

Doctor en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesi doctoral: “El moviment ecologista a Catalunya: el seu origen, evolució i inserció a la vida política catalana” (2012) Llicenciat en Geografia, especialitat en estudi de la població i de les activitats socials i econòmiques, per la Universitat Autònoma de Barcelona (1996) Llicenciat en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona (1991) Màster en Iniciació a la recerca en història contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona (1996) Curs de Postgrau de Direcció i gestió del màrqueting, a ESADE (Centre de Desenvolupament Directiu) (1999) Curs de Direcció eficaç i professionalització de l'equip de Vendes, a ESADE (Centre de Desenvolupament Directiu) (1998)

Experiència

ESPECIALITZAT EN: Gestió d’organitzacions no lucratives, alternatives socials, moviments socials, moviment ecologista i medi ambient Director del Màster Universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials (des del 2013). Professor als Graus de Treball Social i d’Educació Social i a les formacions de postgrau (des del 2002) Professor al Màster universitari de Direcció d’empreses. Direcció de les organitzacions en l’economia del coneixement (des de 2012) Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Assignatura “Direcció d’Organitzacions No Empresarials” Vicedegà de Postgrau i Recerca a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull (2010-2015) Professor a la Diplomatura d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Assignatura “Les organitzacions sense finalitat de lucre” (2002-2012) Cap de Formació contínua universitària de màsters i postgraus propis (2007-2010) Coordinador de l’àrea de Tercer Sector, voluntariat i participació; i cap de formació en gestió d’organitzacions no lucratives a l’Àrea de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés (2005-2007) Director del Màster europeu en economia social desenvolupat en col·laboració entre la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull i AROBASE amb seu a Lió (2003-2008) Director del Postgrau Gestió d’organitzacions no lucratives i d’economia social (2002-2005) Membre del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Barcelona (2001-2005) Coordinador de l'associació cultural EcoConcern-Innovació Social (1993-2005)

Publicacions

Publicacions relacionades amb la gestió d’Organitzacions no lucratives: Mora, P. (2015). Societat relacional i Tercer Sector. Materials de formació del Màster universitari en Prevenció i gestió de riscos a la comunitat. Universitat Autònoma de Barcelona i Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull. Riberas, G.; Vilar, J.; Mora, P. (2013). Elaboració de projectes socials. Disseny i avaluació de les accions socioeducatives. Barcelona: Editorial Claret. Mora, P. (2013). Habilidades directivas. Materials de formació del Diploma d’especialització universitària en Gestió de residències i altres serveis per a persones grans. Federación de residencias y servicios de atención a los mayores (LARES) i Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull. Mora, P. (2005). Manuales prácticos para la formación del voluntariado. Plataforma del Voluntariado de España i Fundació Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull. Mora, P. (2005). El màrqueting de serveis i la comunicació a les organitzacions no lucratives. Materials de formació del Postgrau en Gestió d’organitzacions no lucratives i d’economia social. Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull. Mora, P. (2002). Organització i màrqueting. Materials de formació del Postgrau en Gestió de residències per a gent gran. Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull. Mora, P. (2002). Entorn de les organitzacions no lucratives. Definició de les organitzacions no lucratives i del seu entorn. Materials de formació del Postgrau en Gestió d’organitzacions no lucratives i d’economia social. Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull.
Publicacions relacionades amb els moviments socials i el medi ambient: Mora, P.; Iglesias, J.; López Herrero, R.; Ruiz, N.; Jurado, O. (2005). Impactos de la Renta Básica en la población. Vivir donde quieras: del PER a la Renta Básica en el medio rural de Andalucía (p. 93-120). Málaga: Zambra y Baladre. Mora, P.; Iglesias, J.; López Herrero, R.; Ruiz, N.; Jurado, O. (2005). Impactos de la Renta Básica en la población. Vivir donde quieras: del PER a la Renta Básica en el medio rural de Extremadura (p. 91-114). Madrid: Fundación de Investigaciones Marxistas. Mora, P; Fernández Buey, F.; Domenech, X.; Martínez Muntada, R.; Alemany, C.; Petit, J.; Prat, E.; Peláez, Ll.; Madrid, A.; Herreros, T.; Martí, S. (2004). El moviment ecologista: història i procés d’institucionalització. Els moviments socials a la Catalunya contemporània (p. 133-154). Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona: Barcelona. Martí Olivella i Maria Sacasas (coordinadors) (1999). El diàleg i la innovació social. Propostes per una Catalunya desitjable (p. 225-242). Editorial Mediterrània: Barcelona. Mora, P.; Diversos autors. (1998). El proceso de politización y de institucionalización del movimiento ecologista. Profesor Nazario González. Una historia abierta. Col·lecció Homenatges 14 (p. 516-522). Publicacions de la Universitat de Barcelona: Barcelona. Emil Herbolzheimer, Martí Olivella, Estefano Puddu (coordinadors) (1995). Propostes Innovadores per repensar l’economia (p. 211-249; 261-270; 279-288). Publicacions de la Fundació Jaume Bofill: Barcelona. Diversos autors (1995). L’economia al servei de la societat. Per una nova etapa de les Nacions Unides. Reflexions ciutadanes des de Catalunya (p. 89-100). Grup d’Opinió Intercultural Barcino. Barcelona.
Publicacions a revistes i participació a congressos:
Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades i publicacions de l’àmbit del sector no lucratiu, els moviments socials i l'economia social. Ha participat en diversos congressos nacionals i internacionals.

Portal de recerca: http://portalrecerca.csuc.cat/orcid/0000-0002-1245-9412

Contacte

Àrea de Premsa
Tel. 93 430 16 06
premsa@peretarres.org