Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Sala d'Experts

Joan-Andreu Rocha Scarpetta

Degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL

Especialització

Perspectiva cristiana de la societat Humanisme cristià

Formació

És Doctor en Ciències de la Comunicació (Universitat Abat Oliba - CEU de Barcelona) i Doctor en Història de les religions (Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma). Ha ocupat diferents càrrecs, entre els quals destaquen el de vicedegà de Periodisme de la UAO - CEU de Barcelona i el de responsable de la internacionalització del grau trilingüe en Periodisme de la mateixa universitat. És, també, professor convidat a les universitats Gregoriana i l'Europea de Roma i la Universitat de Teheran.

Experiència

ESPECIALITZAT EN: Comunicació intercultural, diàleg/pluralisme interreligiós, la geopolítica de la comunicació i de les cultures, els mitjans de comunicació i les minories religioses, fenomenologia de les religions, cultura i mitjans de comunicació Membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya (2012 - fins a l'actualitat) Vicedegà de Periodisme de la Universitat Abat Oliba - CEU de Barcelona (2009 - 2017) Membre del Consell Acadèmic del Màster d'Espiritualitat Transcultural – Fundació Vidal i Barraquer / Universitat Ramon Llull de Barcelona (2013 - fins a l'actualitat) Membre de la Comissió Assessora de la Representant de Mitjans de Comunicació de l’Organització per la Seguretat i la Cooperació Europees (OSCE) (2006 - 2012) Director del Servei de Premsa de Montserrat (1993 - 1999)

Publicacions

Rocha Scarpetta, Joan-Andreu (2018). Cinema, religions i cultures. La representació cinematogràfica de les grans tradicions religioses, Barcelona, Editorial Viena. Rocha Scarpetta, Joan-Andreu (2011). Business Ehics and Religion; the Case of Christianity, Judaism, Islam, Hinduism and Buddhism. En Diversos autors Teaching Ethics. Volume Two: Business Ethics. Cambridge: Centre for Business and Public Sector Ethics, p. 131-153. Rocha, Joan-Andreu (2011). The development of television in Arab-Muslim countries and its cultural and geopolitical consequences. En Sierra Sánchez, Javier; Liberal Ormaechea, Sheila (Eds.). Investigaciones educomunicativas en la sociedad Multipantalla, Madrid: Fragua, p. 413-430. Rocha Scarpetta, Joan-Andreu (2011), The Internationalisation of Journalism Studies: perspectives and practices. En Sierra Sánchez, Javier (Ed.). Preparing for the Future: Studies in Communication Sciences in the European Higher Education Area. Madrid: Fragua, p. 98-107. Rocha Scarpetta, Joan-Andreu, I fondamentalismi religiosi come conflitto fra teologia e storia. En Sanz Sánchez, Santiago; Maspero, Giulio (Eds.); La natura della religione in contesto teologico. Atti del X Convegno Internazionale della Facoltà di Teologia; Roma: Edizioni Università della Santa Croce, p. 389-402. Rocha Scarpett, Joan-Andreu. The Ecumenical and Inter-Religious Responsability of Church Communication Offices. En Mora, Juan Manuel (Ed.). Direzione strategica della comunicazione nella Chiesa. Nuove sfide, nuove proposte. Roma: Edizioni Università della Santa Croce, p. 327-336.

Bloc Pere Tarrés

Vegeu articles

Contacte

Àrea de Premsa
Tel. 93 430 16 06
premsa@peretarres.org