Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Sala d'Experts

Àngels Sogas Perales

Directora de l'Àrea Oberta de Postgraus
Professora del Grau en Educació Social i Treball Social
Professora del Postgrau en Coaching en l'àmbit socioeducatiu
Directora del Programa Universitari de Gent Gran

Especialització

Educació social Mediació i resolució de conflictes Adolescents i joves

Formació

Llicenciada en Ciències de l'educació per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Coaching en l'àmbit socioeducatiu. Actualment està en procés d'elaboració de la tesi doctoral registrada a la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona.

Experiència

ESPECIALITZADA EN: Gestió emocional, coaching, educació social i adolescents i joves.Ha estat coordinadora del Máster universitario en Prevención y gestión de riesgos en la comunidad. Ha estat cap d'estudis de les Escoles Universitàries d'Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés de la URL, liderant el procés de Bolonya i elaborant les memòries per passar els estudis de diplomatura a grau. Ha estat coordinadora i professora dels postgraus Treball social i educatiu amb immigrants i del postgrau de Mediació i desenvolupament comunitari amb el poble gitano. Des de l'any 1993 és professora de la Facultat, on actualment imparteix les assignatures de "Pràcticum", "Teories i processos educatius", "Tècniques d’entrevista i gestió en situació de crisis".

Publicacions

Llibres: Riberas, G.; Requena, E.; Sogas. A. (2003). Les actituds en l’exercici de la professió. L’educació social: projectes, perspectives i camins. Barcelona: Pleniluni, 2003.
Revistes: Sogas, A.; Riberas, G.; Sala, E.; Fernández, V. (2005). Alternatives a la institucionalització: Àmbit de menors. Educació Social. Revista d'Intervenció Socioeducativa. Guzmán, R.; Riberas, G.; Sogas, A.; Boadas, B. (2013). Les habilitats socials i l'entrevista: metodologia per a la intervenció social. Educació Social. Revista d'Intervenció Socioeducativa, 53, p. 11-24
Capítols de llibres: Torras, I.; Sogas, A. (2015). Riberas, G .; Rosa, G. (Coord.). Inteligencia profesional: ética, emociones y técnica en la acción socioeducativa. Barcelona: Claret. Riberas, G; Requena, E.; Sogas, A. (2003). Les actituds en l’exercici de la professió. En Planella, J.; Vilar, J. (ed.). L’educació social: projectes, perspectives i camins. Barcelona: Pleniluni, 2003.
Comunicacions: Dra. Rayda Guzmán Gonzalez; Dra. Gisela Riberas Bargallo; Sra. Àngels Sogas i Perales; Sra. Berta Boadas i Mir, Entrevista y urgencia social: un reto para las competencias profesionales del educador social. VI Congreso Estatal de Educación social, Valencia, 2012. 
Lorente Guerrero, X.; Sogas Perales, A.; Maletas educativas: Aprendizaje colaborativo. II Jornadas interuniversitarias de innovación docente: Think Share & Innovate. Deusto, Bilbao, 2013. 
Portal de recerca: http://portalrecerca.csuc.cat/orcid/0000-0003-3991-0071

Contacte

Àrea de Premsa
Tel. 93 430 16 06
premsa@peretarres.org