Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • La Fundació Pere Tarrés i Vivanta col·laboren per atendre la salut bucodental d’infants i joves en situació vulnerable de Palma, Sabadell i El Maresme

La Fundació Pere Tarrés i Vivanta col·laboren per atendre la salut bucodental d’infants i joves en situació vulnerable de Palma, Sabadell i El Maresme

04.05.21

La Fundació Pere Tarrés i la xarxa de clíniques odontològiques Vivanta han arribat a un acord de col·laboració que suposarà la revisió de la salut bucodental de desenes d’infants i joves en situació de vulnerabilitat que assisteixen als centres socioeducatius de la xarxa de la Fundació.

L’acord inclourà, en un primer moment, la realització d’una valoració inicial dels infants que assisteixen als centres oberts de Palma, Sabadell i El Maresme a les clíniques de Vivanta per fer una primera diagnosi dels infants i detectar afectacions i dolències. En un segon pas, Vivanta atendrà els infants que requereixin una intervenció. A més dels infants dels centres socioeducatius, l’acord també inclou la revisió i tractament dels joves migrants que resideixen al Maresme.

La majoria de tractaments (neteges, extraccions, obturacions, endodòncies) es realitzaran de forma gratuïta. Només en el cas dels més complexes Vivanta aplicarà un 50% de descompte i la Fundació Pere Tarrés assumirà l’import restant, de manera que el cost sigui gratuït per a les famílies.

L’acord s’emmarca en el projecte “La teva solidaritat els farà somriure”, que va sorgir de la preocupació els últims anys dels 32 centres socioeducatius adherits a la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés (la XACS) davant els problemes de salut bucodental que presentaven els nens i les nenes que acompanyen. Des del 2017 la iniciativa, que ha comptat amb la col·laboració de diverses empreses i institucions, ha implicat la realització de revisions bucodentals a 440 infants i joves i tractament per a més de 200.

Les dolències que presenten alguns d’aquests infants no només afecten la seva salut actual, sinó que també poden tenir una incidència important en l’àmbit emocional i en el seu futur personal i professional. En molts casos, les famílies disposen de recursos econòmics molt limitats i no poden fer-se càrrec de les despeses que suposen aquests tractaments.

A més de la realització de revisions i tractaments, el projecte ha promogut accions de prevenció en salut bucodental entre els infants i les seves famílies, com ara consolidar hàbits d’higiene dental diaris en els centres socioeducatius amb rentats diaris de dents, elaborar menús saludables i barats i organitzar tallers de cuina d’aprofitament.

El projecte ha estat possible gràcies al suport d’empreses i institucions que han col·laborat tant realitzant donacions econòmiques com en espècies. Cal tenir en compte que, de mitjana, es calcula que quan s’inicia el projecte en un centre socioeducatiu la inversió se situa al voltant dels 3.000€, depenent del nombre d’infants i dels tractaments necessaris.

En total, des del 2017 s’han obtingut 39.000€ en donatius, a càrrec d’entitats i institucions diverses.

Amb més de 20 anys d'experiència, Vivanta és una companyia d'Odontologia i Medicina Estètica d'Europa amb més de 250 clíniques repartides per Espanya i Portugal, i més de 1.900 professionals sanitaris amb formació contínua en tractaments i tecnologies innovadores. Vivanta, a més, disposa de Centres de Referència Especialitzada en odontologia, cirurgia oral i cirurgia maxil·lofacial, on realitzen les intervencions més complexes.