Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Alumnes de la Facultat Pere Tarrés escolten les reclamacions de les persones que treballen al TEB
  • Comparteix a les xarxes socials

Alumnes de la Facultat Pere Tarrés escolten les reclamacions de les persones que treballen al TEB

02.12.16

Alumnes de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés van visitar el passat 29 de novembre les instal·lacions del TEB de Sant Andreu, aprofitant que el dia 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.  El TEB agrupa a 7 cooperatives que treballen per la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. En la visita, les alumnes es van reunir amb alguns dels membres de l’equip del Servei Ocupacional i d’Inserció (SOI), que els van fer arribar algunes reivindicacions. Al mateix temps, les alumnes es van interessar per la relació que les persones que estan al TEB tenen amb els seus educadors i treballadors socials, per tal de conèixer de primera mà quines eren les seves necessitats.

Alguns dels temes més destacats de la trobada van ser la relació que els participants van tenir amb l’escola de més petits o el desig de viure de manera independent. La majoria van fer referència a la complicació d’anar a una escola ordinària, en alguns casos fins i tot amb problemes d’assetjament escolar. Els participants es van queixar de la falta de comprensió dels seus companys i fins i tot dels professors.

Un altra dels temes estrella de la xerrada va ser el treball. Tots ells ja estan fent diverses tasques en el SOI de Sant Andreu i alguns fins i tot havien treballat en empreses ordinàries. En aquests sentit, van reclamar més treballs adaptats en què, si fos necessari, fossin ajudats per altres responsables. Jardineria, atenció al client en una botiga de videojocs, en un museu, d’administrativa o en una perruqueria van ser algunes de les ambicions de treball que van mostrar els participants en la trobada.

El motiu principal per treballar per a molts d’ells, és poder independitzar-se dels pares i anar a viure sols o amb parella. Sense refusar l’ajuda ocasional, si fos necessari, d’algun educador o monitor, el desig de poder fer la seva vida i gaudir de més llibertat va ser molt majoritari.

El matí va acabar amb la inesperada visita de la regidora del Districte de Sant Andreu, Carmen Andrés, a qui els treballadors del TEB li van fer arribar les seves reclamacions en matèria d’habitatge.

Els participants en la trobada, van compartir les seves opinions i impressions sobre la trobada a través de Twitter a través de l’etiqueta #tincveupropia.