Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Campanya de recollida de joguines de la Fundació Pere Tarrés per a infants en situació de vulnerabilitat social

Campanya de recollida de joguines de la Fundació Pere Tarrés per a infants en situació de vulnerabilitat social

15.01.18

Malgrat que les notícies i les dades macroeconòmiques indiquen que ens estem recuperant dels efectes de la crisi econòmica, moltes famílies tenen dificultats per poder garantir un Nadal complet als seus fills i filles. És en aquest context que la Fundació Pere Tarrés organitza cada any una campanya solidària de recollida de joguines noves per als infants en situació de vulnerabilitat social dels seus centres socioeducatius. Enguany i gràcies a la solidaritat dels treballadors i treballadores de la Fundació, dels alumnes de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL i de l’Institut de Formació, dels particulars i empreses que han col·laborat en aquesta campanya, s’han recollit més de 2.000 joguines i objectes de regal per als centres de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés i els centres oberts municipals que gestiona el departament de Programes Educatius i Socials. Han participat en aquesta campanya la comissaria de Les Corts dels Mossos d’Esquadra, Schneider Electric, Fundació Mapfre, Cosmocaixa, DHL, Fairmont (hotel JCI), Mútua de Propietarios, Mútua Universal, PPI Worldwide y TEDxBCN.

Com ens explica el Fernando Prat, coordinador d’aquesta campanya, “els objectes recollits han estat d’allò més divers, des de jocs de taula, material esportiu, ninos i cotxes, a material escolar, llibres i disfresses”. Tot el material recollit ha estat classificat i repartit en funció de les demandes prèvies que els responsables han fet segons les edats dels infants i adolescents. Un cop les joguines arriben als centres socioeducatius, cadascun d’aquest escull la manera més adient de repartir-les. En alguns casos, els seus responsables han optat per lliurar-les als pares i que siguin els Reis o el Pare Noel qui els deixin els regals a casa. En altres casos, s’ha optat per organitzar una gran festa i donar els regals als infants al mateix centre socioeducatiu, fent també partícips les famílies.

La Fundació Pere Tarrés federa 25 centres socioeducatius i gestiona una quinzena de centres oberts de titularitat municipal que atenen uns 2.500 infants en risc d'exclusió social cada tarda. Aquesta feina es desenvolupa a través de professionals i del voluntariat que s'esforcen per atendre les seves necessitats afectives, sanitàries, alimentàries, educatives i de desenvolupament. És per això que aquesta campanya és tan important per ells, que volen que els dies de Nadal i Reis siguin molt especial per a aquests infants, ja que moltes d'aquestes famílies no tenen recursos per comprar coses bàsiques i encara menys joguines.