Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Més de 1.000 joves dels centres d’esplai de la Fundació Pere Tarrés es reuneixen a Agramunt per reflexionar sobre consum responsable
  • Comparteix a les xarxes socials

Més de 1.000 joves dels centres d’esplai de la Fundació Pere Tarrés es reuneixen a Agramunt per reflexionar sobre consum responsable

27.03.17

Més de 1.000 joves del Moviment del Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés es van reunir el cap de setmana a Agramunt per celebrar la seva trobada anual. Enguany, l’eix temàtic central d’aquesta trobada formativa i reflexiva va ser el consum responsable. Sota el lema “Siguem l’eco”, durant tot el cap de setmana els nois i noies d’entre 14 i 17 anys, acompanyats pels seus monitors, van realitzar diverses activitats que giraven al voltant del consum responsable.

Dissabte al matí, en l’acte d’inauguració de la trobada, l’alcalde de la ciutat amfitriona, Bernat Solé, va donar la benvinguda a tots els participants i va afegir que “els moviments d’esplai aporten uns valors indispensables en la nostra societat com la solidaritat, la cooperació i la diversitat. Vosaltres heu de canviar el món”. La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, es va dirigir primer als monitors agraint-los la tasca educativa que fan i als joves els va dir que “necessitem que vosaltres continueu el camí, d’aquí n’han de sortir futurs monitors de lleure”. En el seu parlament, el president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), Xavi Nus, va comentar que “els esplais ens ajuden a créixer de manera compromesa i responsable com a ciutadans”. I va afegir “siguem utòpics, podem transformar el món”.

Durant tota la tarda, després de dinar, es van fer una sèrie de xerrades en què es va parlar sobre el consum responsable en àmbits com ara alimentació, energia, tecnologia, etc. L’activista Arcadi Oliveres va ser el protagonista d’una d’elles, en què va afirmar que “vivim en un planeta que és radicalment injust. Uns tenim massa i altres tenen massa poc”. També van passar per Agramunt, Albert Sales, de la Campanya Roba Neta; Javier Velasco, d’Ouishare o l’activista Gustavo Duch.

Un cop acabades les xerrades, els més de 1.000 joves es van reunir per celebrar l’Eucaristia presidida pel Bisbe d’Urgell, Monsenyor Joan-Enric Vives. I abans d’anar a dormir, va ser l’hora del concert. Per diumenge es van preparar diverses activitats durant tot el matí, que van permetre que els joves acabessin de gaudir d’un cap de setmana diferent. La trobada es va acabar amb un dinar de germanor amb tots els participants.

La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya que aplega, a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, més de 182 centres d’esplai acollint prop de 18.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 3.500 monitors i monitores.

Trocajove 2017 MCECC (Agramunt)