Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Meritxell Ruiz, consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya: “L’accés i la qualitat a l’educació infantil són factors determinants per a la igualtat d’oportunitats i per a la cohesió social”.
  • Comparteix a les xarxes socials

Meritxell Ruiz, consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya: “L’accés i la qualitat a l’educació infantil són factors determinants per a la igualtat d’oportunitats i per a la cohesió social”.

27.03.17

Més de 250 educadors i educadores de les escoles bressol de la Fundació Pere Tarrés es van reunir el passat 25 de març en una trobada formativa a la casa de colònies de La Conreria (Tiana, Maresme). Sota el títol de “La fem volar”, aquesta trobada tenia un doble objectiu: oferir un espai de formació i crear un espai on tots els assistents poguessin compartir les seves experiències, els projectes que es fan en les diferents escoles i posar cares a altres company i companyes que estan educant en altres poblacions.

La inauguració de la trobada va anar a càrrec del director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, i de la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz. En la seva intervenció, Josep Oriol Pujol va destacar la importància educativa que es realitza a les escoles bressol “a través de l’estimulació dels infants, del desvetllament de les seves capacitats, la identificació de dificultats, l’acompanyament dels pares i la motivació per desenvolupar les seves destreses, hàbits i aprenentatges”.

Trobada Escoles Bressol

Per la seva part, la consellera Ruiz va remarcar la importància de l’accés i la qualitat de l’educació en l’etapa de 0 a 3 anys “com a factors determinants per a la igualtat d’oportunitats i per a la cohesió social”. Així ho demostren moltes investigacions i estudis que 3emfatitzen que són aquests primers anys 2els més eficaços  per garantir un futur d’èxit, no només en educació sinó també en integració social, benestar, ocupabilitat i, sobretot, en entorns desafavorits”.

La trobada va continuar amb una xerrada de Reyes Pérez, coach i assessora empresarial titulada “Tots/es en formem part”.

Posteriorment, els participants es van repartir en dos tallers: Escola inclusiva i Noves realitats (autonomia dels infants, llum i foscor fora de l´aula d’experimentació i l´educador i les seves emocions).

La jornada va acabaà amb la cloenda per part de la directora del departament de Petita infància de la Fundació Pere Tarrés, Verònica Bautista, qui va agrair als assistents el seu interès per continuar formant-se, i la visualització del conte Tot això ho fem perquè... i la dinàmica final.

"La fem volar": Trobada d'Escoles Bressol de la Fundació Pere Tarrés