Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies

Els tallers d´alfabetització digital per a persones grans de la Fundació Vodafone i la Fundació Pere Tarrés finalistes en els Telecentre Europe Awards

19.10.16

El programa de tallers d´alfabetització digital per a persones grans de 55 anys, que realitzen conjuntament la Fundació Vodafone Espanya i la Fundació Pere Tarrés, ha estat un dels projectes finalistes en la darrera edició dels Telecentre Europe Awards que van lliurar a Brussel·les el passat 7 de octubre de 2016, en la categoria de Premi a la millor col·laboració entre entitats.

Els Telecentre Europe Awards són uns premis que atorga Telecentre Europa AISBL en reconeixement als èxits individuals i organitzacions de tot Europa que permetin a les persones per poder familiaritzar-se amb la tecnologia. Aquests premis volen reconèixer la innovació, la dedicació i el paper inspirador que exerceixen moltes organitzacions i persones individuals com inspiradores per a altres col·lectius.

Gràcies al programa d´alfabetització digital per a majors de 55 anys, durant aquest any més de 5.000 persones s´han format en l´ús de les tauletes i telèfons intel·ligents, ajudant a reduir la bretxa digital en aquest grup de població. El programa es desenvolupa a través de diferents tallers segons nivells dels usuaris i es duen a terme en espais com biblioteques, centres cívics, casals per a persones grans o universitats de Catalunya i Balears.

L´objectiu d´aquest programa és que les persones grans de 55 anys aprenguin a utilitzar els dispositius mòbils i puguin estar al dia en les noves tecnologies, aprofitant al màxim les oportunitats que aporta la tecnologia. L´aprenentatge inclou com connectar-se a una xarxa Wi-Fi, a navegar a través de la seva tauleta, aprofitar les funcionalitats del seu mòbil com la càmera de fotos i utilitzar aplicacions com WhatsApp i Skype per relacionar-se amb els seus familiars, entre d´altres.

De forma complementària, el programa també inclou conferències informatives sobre conceptes bàsics dels dispositius mòbils i relacionats amb la seguretat, que s´imparteixen en universitats catalanes i tracten sobre temes diversos com el WIFI o la navegació en línia a través dels telèfons intel·ligents.

Aquests tallers de formació són possibles gràcies a la col·laboració i cessió d´espais en centres cívics, casals de gent gran i biblioteques del Govern de les Illes Balears, dels diferents consells insulars i altres espais municipals cedits pels ajuntaments.