Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • La Fundació Vodafone i la Fundació Pere Tarrés formaran a més de 4.000 persones grans en l´ús dels dispositius mòbils a Catalunya
  • Comparteix a les xarxes socials

La Fundació Vodafone i la Fundació Pere Tarrés formaran a més de 4.000 persones grans en l´ús dels dispositius mòbils a Catalunya

15.09.15

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone España han posat en marxa un projecte per formar més de 4.000 persones majors de 55 anys en l´ús de les tauletes i els smartphones. La iniciativa comprèn la realització de més de 150 tallers entre els mesos de setembre de 2015 i març de 2016 en diferents espais com biblioteques, centres cívics, casals de gent gran o universitats de tota Catalunya.

L´objectiu d´aquest projecte és que les persones grans aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils i puguin estar al dia en les noves tecnologies, tenint en compte la importància que tenen en la societat actual. Aprenen, per exemple, a connectar-se a una xarxa WiFi, a navegar a través de la seva tauleta, i aprofitar les funcionalitats del seu telèfon mòbil per fer fotos amb la càmera, utilitzar aplicacions com WhatsApp i Skype i poder comunicar-se amb els seus, entre altres. D´aquesta manera, aquests tallers tenen també un paper rellevant en el treball per a la inclusió social de les persones.

El programa consta de tres tipus de tallers, un inicial i dos temàtics:

Nivell inicial, per a les persones amb coneixement nul o molt baix. És una introducció general al món dels smartphones i tauletes, així com l´ús d´Internet i del correu electrònic.

Apps i comunicació instantània, on s´aprèn a utilitzar Google Play per descarregar-se aplicacions com el correu electrònic o Google Maps i aprendre a utilitzar Whatsapp, Skype, Line, Messenger...

Fotografia i vídeo, per aprendre a fer fotos, editar-les i compartir-les.

Aquests tallers de formació són possibles gràcies a la cessió d´ús de centres cívics, casals de gent gran i biblioteques per part la Generalitat de Catalunya, així com la xarxa de biblioteques públiques que posa a disposició la Diputació de Barcelona i Girona i altres espais municipals cedits pels ajuntaments.

De forma complementària, també s´ofereixen més de 20 xerrades informatives sobre conceptes bàsics dels dispositius mòbils i relacionats amb la seguretat, que també seran impartides en diferents universitats catalanes i tractaran temàtiques diverses com el WiFi o la navegació en línia a través dels smartphones.