Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

Les famílies del Centre Socioeducatiu Poblenou visiten la casa de colònies Artur Martorell

06.05.19

Els infants i famílies del Centre Socioeducatiu Poblenou (CS Poblenou) van visitar la casa de colònies Artur Martorell a Calafell per conèixer on passaran una setmana de colònies aquest proper estiu. Aprofitant les vacances escolars de Setmana Santa, unes 200 persones procedents de les famílies ateses pel centre es van desplaçar el passat 17 d’abril des del barri de Poblenou de Barcelona al municipi de Calafell, situat al Baix Penedès.

La sortida familiar a la casa Artur Martorell va començar a les 9.00h amb l’arribada de les famílies al Centre Socioeducatiu Poblenou. Des d’allà es van traslladar amb autocars fins a la casa de colònies que la Fundació Pere Tarrés té a Calafell. Un cop arribades a la casa, les famílies van gaudir d’un matí d’activitats i tallers organitzats per algunes mares de les mateixes famílies. Després d’una estona de jocs i diversió va arribar l’hora de dinar, que va anar seguida d’una visita per la casa de colònies amb les famílies perquè coneguessin les instal·lacions.

L’equip d’educadors del Centre Socioeducatiu Poblenou va organitzar la jornada perquè les famílies coneguessin les instal·lacions en les que els seus fills i filles gaudiran d’uns dies de colònies aquest estiu. A més, compartir una jornada també va afavorir que les famílies que assisteixen al centre es coneguessin entre elles i teixissin amistats i per tant ampliessin la seva xarxa social. Un altre aspecte positiu de la sortida va ser que l’equip d’educadors va poder observar la relació entre les famílies i els infants per a poder acompanyar-los d’una forma més òptima i acurada. El nucli familiar és el primer espai de desenvolupament de l’infant i es necessari actuar-hi per a poder millorar la seva situació, especialment quan els seus membres viuen en situació de risc d’exclusió social, com és el cas de les famílies del CS Poblenou.

El Centre Socioeducatiu Poblenou i la Xarxa de Centres Socioeducatius

Un 86% dels infants atesos al Centre Socioeducatiu Poblenou tenen seguiment de Serveis Socials del districte degut a les problemàtiques a les que s’enfronten a nivell social, familiar, econòmic o educatiu. Els infants arriben al centre derivats principalment de serveis socials municipals, de la mateixa escola, i en alguns casos de CDIAP, EAP i Càrites.

El Centre Socioeducatiu Poblenou forma part de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés que agrupa 26 Centres Socioeducatius que treballen cada dia per contribuir a què tots els infants, prioritzant els que es troben en situació de vulnerabilitat social, puguin desenvolupar-se humanament, emocional i competencial perquè, en un futur, puguin gaudir d’una vida plena. Aquests centres, situats majoritàriament a l’àrea metropolitana de Barcelona, atenen més de 4.000 infants, adolescents i a les seves famílies al llarg de tot l’any.