Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • El sopar solidari de la Fundació Pere Tarrés recapta 24.200 euros per a la rehabilitació de la casa de colònies Casal l’Esperança
  • Comparteix a les xarxes socials

El sopar solidari de la Fundació Pere Tarrés recapta 24.200 euros per a la rehabilitació de la casa de colònies Casal l’Esperança

04.05.17

Més de 230 persones es van reunir el passat 27 d’abril a l’Hotel Melià Sarrià de Barcelona en el segon sopar solidari organitzat per la Fundació Pere Tarrés. Aquest any, els diners recaptats es destinaran a la rehabilitació de la casa de colònies Casal l’Esperança, que des de l’any 2015 és un dels espais on la Fundació realitza colònies socials adreçades a infants en situació vulnerable.

L’acte va començar amb les intervencions del director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, i de la directora de colònies socials, Maria València. En el seu discurs, Josep Oriol Pujol va explicar als assistents quina és la missió de la Fundació i els diversos perfils dels beneficiaris de la seva tasca. Per la seva banda, Maria València va explicar cinc situacions diferents que havia viscut a la casa de colònies Casal l’Esperança durant les colònies socials, a més de detallar els beneficis que aquestes tenen per als infants en situació de vulnerabilitat. Després del sopar, Francesc Lacasa, president de l’Agrupació d’Amics de la Fundació Pere Tarrés, entitat impulsora d’aquest sopar, va fer entrega del xec amb els 24.200 euros recaptats al president de la Fundació Pere Tarrés, Antoni Millet.

La casa de colònies Casal l’Esperança

La casa de colònies Casal l’Esperança està situada al municipi d’Ogassa (Ripollès). L’any 1970, la Parròquia de Nostra Senyora de l’Esperança, de Barcelona, va adquirir aquesta casa per realitzar colònies d’estiu i convivències amb joves en situació de vulnerabilitat. L’estiu del 2015, la parròquia va donar la casa de colònies a la Fundació Pere Tarrés perquè donés continuïtat al projecte. En els dos darrers estius, 1.840 infants van ser becats per anar a les colònies socials realitzades en aquesta casa i s’espera que aquest any la xifra sigui similar.

Per poder oferir un espai digne i de qualitat als infants que participen en aquestes colònies socials era necessària una rehabilitació integral del Casal l’Esperança. Gràcies a la col·laboració dels assistents al sopar solidari, es podrà finançar part del cost de la segona fase de la rehabilitació, que consisteix en l’arranjament dels dormitoris, els lavabos i per condicionar la maquinària de la piscina.

El Centre Socioeducatiu Poblenou, protagonista de la primera edició

L’any passat, l’Associació d’Amics de la Fundació Pere Tarrés va impulsar la celebració d’aquest sopar solidari. En aquella primera edició es van recaptar 20.795 euros, que es van destinar a la rehabilitació del Centre Socioeducatiu Poblenou, inaugurat el passat més de novembre. Aquest espai atén cada dia més de 100 infants d’entre 0 i 12 anys mitjançant espais maternoinfantils, treball socioeducatiu a les tardes i tallers amb les famílies. Aquestes activitats i programes contribueixen a l’aprenentatge, i al desenvolupament personal i competencial dels infants que acudeixen al centre.

Agraïments

Aquesta segona edició del sopar solidari va ser possible gràcies a la col·laboració de nombrosos particulars i al suport de l’Hotel Melià Sarrià, Juvé i Camps, Damm, Universitat Ramon Llull, AGM Abogados, Next Corporate Global Scope, Mes Advocats, Catering Arcasa, ICSA, Solvetia, Ipsum, Deloitte, Fundación AON, Construccions Sabater Sau, Armand Basi, Catalana Occidente, Fundació La Caixa, Fundació DAMM, Estabanell Energia, EY, Willis Towers Watson, Alfa Instal•lacions, Villa Reyes, Centre de Convencions Internacional de Barcelona i Distribuidora Joan.

Sopar Solidari de la Fundació Pere Tarrés